Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Noorwegen! 🇳🇴

Laatste update: 18 oktober 2023  ◦  17 maart 2021 door Foto van Laura Laura  ◦  5661 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Wonen en werken in Noorwegen

Wonen en werken in Noorwegen is een unieke ervaring die jij absoluut niet wilt missen en in deze blog vertellen wij alles wat je moet weten!

Wonen en werken in Noorwegen is een unieke ervaring die je niet wilt missen! Het land heeft veel te bieden: de Scandinavische welvaart, prachtige natuur en gezellige steden. Om die redenen zijn er veel mensen die graag in het land willen werken. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten voordat je gaat wonen en werken in Noorwegen! 

5 Trustpilot-sterren Review van

Ik zou Yobbers zeker aanraden als je…

Ik zou Yobbers zeker aanraden als je opzoek bent naar een baan in het buitenland! Mijn contactpersoon was Lisa! Heel fijne ervaring mee gehad, ze beantwoordde al mijn vragen snel en duidelijk! Ze dacht mee en bood hier end aar tips en oplossingen aan! ..lees meer

8 november 2022

Leven in Noorwegen

De Noorse bevolking is over het algemeen avontuurlijk en actief. Ze houden ervan om de natuur te ontdekken! Wanneer je gaat werken in Noorwegen moet je het Noorderlicht absoluut gezien hebben. Dit prachtige spektakel kleurt de hele lucht felgroen, paars en roze. Noorwegen is één van de beste landen om dit natuurwonder met eigen ogen te zien. Aanrader! Wanneer je gaat werken in Noorwegen kun je ook genoeg andere gave dingen doen. Reis het land af met de trein, duik de bergen of fjorden in, bezoek historische kathedralen en spring op je ski’s. Noorwegen heeft prachtige steden vol culturele musea en gezellige restaurantjes. Een toplocatie om te werken!

 

Een groot deel van de Noorse bevolking spreekt Noors (surprise surprise). Deze taal heeft heel wat dialecten en daardoor kun je niet altijd iedereen even goed volgen! Gelukkig spreken de meesten ook goed Engels, dat maakt het wonen in Noorwegen wat makkelijker. De bevolking stelt het wel zeer op prijs als je een aantal zinnen Noors kan. Wil je dus een goede beurt maken, forberede deg godt (bereid je dan goed voor)! Tijdelijk emigreren naar Noorwegen is geliefd onder Nederlanders. Veel dingen gaan namelijk hetzelfde als in Nederland, denk aan sociale verzekeringen, steun om een eigen bedrijf te beginnen en het onderwijs is goed. Zo voel je je snel thuis!

Wonen in Noorwegen

In veel gevallen is de huur in de Noorse steden ongeveer hetzelfde als in Nederlandse grote steden. Zoeken naar een woning of appartement in het buitenland is niet altijd makkelijk als je niet weet waar je moet zoeken. Gelukkig helpen wij je hier graag bij! Op de onderstaande websites kun je op zoek naar een woonruimte in Noorwegen:

 

De kans dat je veel buren zal krijgen in Noorwegen is klein, tenzij je midden in de stad gaat wonen. Noorwegen is namelijk heel dunbevolkt. Veel inwoners wonen ergens rustig in de bergen met kilometers weiland om hen heen! Wist je trouwens dat het in het noorden van Noorwegen ’s winters dag en nacht pikdonker is? De zon komt daar op sommige plekken voor slechts een uurtje per dag op. Maar geen zorgen, wanneer je gaat werken in Oslo of Bergen heb je daar geen last van!

Werken in Noorwegen

De met stipt op nummer 1 tip wanneer je gaat werken in Noorwegen: wees punctueel. Kleine kans dat jouw Noorse collega’s te laat komen op hun werk of bij een meeting. Ze houden ervan om dingen op tijd in te plannen en hun afspraken na te komen! Jouw Noorse collega’s zullen eerlijkheid zeer waarderen. Maar waar wij Nederlanders weer heel direct zijn, neemt de Noorse bevolking meer tijd om dingen mede te delen. Neem dus de tijd en toon interesse in hun verhaal! 

 

Werken in Noorwegen is allesbehalve strikt formeel en hiërarchisch. Je hoeft mensen niet met u aan te spreken (kan ook niet, want de Noorse taal heeft geen u) en ook je nette (mantel)pak mag je thuislaten. De werkdruk is in Noorwegen lager dan in Nederland. Bij veel Noorse bedrijven eindigt de werkdag rond vier uur. Meestal heeft iedereen de vrijdagmiddagen zelfs vrij, dan kan je mooi nog even een drankje doen met je collega’s!

Lijkt het jou gaaf om te werken in het prachtige Scandinavische land? Bekijk dan onze vacatures in Noorwegen en start jouw avontuur in het buitenland! Werken in Noorwegen is zeker iets wat je in je achterhoofd moet houden! 


Wat vind je van deze blog?

wonen in het buitenland werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in