Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Parijs

Laatste update: 22 februari 2023  ◦  30 april 2020 door Foto van Femke Femke  ◦  8648 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Wonen en werken in Parijs

Het magische Parijs, de bruisende hoofdstad van Frankrijk. Een stad die toeristen, studenten, expats en zelfs de echte Parijzenaren elke dag weer verrast. Wanneer jij gaat wonen en werken in Parijs zal deze adembenemende stad in no time de stad van je dromen zijn. In deze blog lees je alles wat jij wilt weten over een leven in Parijs en hoe je helemaal opgaat in de Franse lifestyle! Lees snel verder!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

Leven in Parijs

Veel mensen spotten tijdens een weekend in Parijs al een selectie van de beroemdste hotspots in de Franse hoofdstad, zoals de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Sacré-Coeur en de Notre Dame. Met de metro reis je in no time van plek naar plek voor een betaalbare prijs. Naast al deze culturele hotspots, is Parijs ook voor modefanaten de place to be. Aan de Champs-Elysees vind je luxe merken als Louis Vuitton, Cartier en Pierre Hermé, maar ook winkels als Abercrombie & Fitch, H&M en Zara. Genoeg keuze dus! Andere leuke shop straten zijn Rue de Rivoli en Les Halles.

 

Wanneer jij gaat wonen en werken in Parijs is dit de uitgelezen kans om echt op te gaan in de magische Franse levensstijl. Strijk in je vrije tijd samen met je vrienden neer in één van de vele groene oases van de stad, zoals Parc de Belleville (inclusief adembenemend uitzicht), het idyllische Parc des Buttes-Chaumont of het uitgestrekte Jardin des Tuileries. Slenter 's avonds langs de Seine en aanschouw de lichtshow van de Eiffeltoren of zoek een fijne plek op de trappen van de Sacré-Coeur en geniet van de muzikale talenten van straatmuzikanten. Een lekkere fles Franse wijn en overheerlijke kazen (jummy!) mogen daar natuurlijk niet bij ontbreken. Wist je dat Parijs uit 20 arrondissementen en 80 wijken bestaat? Genoeg te zien dus als je gaat wonen in Parijs! Wijken die je direct wilt ontdekken zijn:

  • Le Marais - Hier kun je fantastisch shoppen, hippe boetiekjes bezoeken en leuke bezienswaardigheden spotten.
  • Quartier Latin - Voor gezellige straatjes met veel bars, bistro’s en op wandelafstand van bezienswaardigheden. Ook een stuk goedkoper dan de rest van Parijs!
  • Oberkampf - Een wijk vol met toffe restaurantjes, winkels en nachtclubs. Een aanrader om het nachtleven van Parijs te ontdekken!

Wonen en werken in Parijs

Parijs is een fantastische stad om te leven, maar voor je portemonnee iets minder leuk. De kosten van het dagelijks leven zijn hoger dan wij gewend zijn in Nederland en ook een huis huren is niet goedkoop. Huurprijzen in het centrum van Parijs (1e tot en met het 11e arrondissement) lopen al snel op naar meer dan 1000 EUR voor een kleine studio of appartement. Om kosten te besparen als je gaat wonen en werken in Parijs, raden wij je aan om een woning aan de rand van Parijs te zoeken of om met een huisgenoot samen te wonen. Je deelt dan de huurprijs, hebt meer leefruimte en settelt nog veel sneller. Heb je een Franse huisgenoot, dan is dit ook nog eens een hele leuke manier om meer mee te krijgen van de Franse taal en cultuur. De volgende site helpt je met het vinden van een gedeelde woning:

 

Ook een leuke optie: The Social Hub Paris. Dit hotel biedt kamers en studio’s met een privé of gedeelde keuken. Zo heb je een fijne plek voor jezelf, maar ook gedeelde ruimtes waar je mensen kunt ontmoeten die ook werken in Parijs.

 

Afhankelijk van de accommodatie is er soms wat extra papierwerk nodig om een accommodatie in Parijs te huren, zoals een dossier met salarisstroken of referenties. Heb je toch liever iets voor jezelf? Het aanbod is groot en je vindt gegarandeerd een fijne plek om te wonen in Parijs met behulp van deze websites:

Werken in Parijs  

Het bedrijfsleven in Frankrijk komt wat later op gang dan wij gewend zijn in Nederland. Echte Parijzenaren nemen eerst de tijd om een kop koffie te drink met collega’s. Werkdagen beginnen en eindigen dus over het algemeen wat later. De Parijse werkcultuur is vaak hiërarchisch en formeel. Dit merk je vooral in het begin als je gaat werken in Parijs. Er is een duidelijke scheiding tussen werk- en privézaken wanneer collega’s je nog niet zo goed kennen. Gelukkig komt dit snel wat meer los! Verder zeggen mensen op de werkvloer wat ze denken. Geef dus vooral je mening, want dit is de normaalste zaak van de wereld in de Franse vergadercultuur. Verder leef je als Parijzenaar veel buiten de deur. Hierdoor ga je vaak uitgebreid lunchen, dineren, theaters en/of museums bezoeken of scoor je tijdens een wandeling in de pauze even een koffie to-go. Heerlijk toch zo’n leven in Parijs!? Zo ontdek je samen met collega’s de leukste foodspots en culturele plekken in de stad.

Is Parijs de stad van jouw dromen? Start vandaag nog een avontuur in Frankrijk. Lees meer over wonen en werken in Parijs en solliciteer op jouw droombaan!


Wat vind je van deze blog?

parijs frankrijk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in