Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Porto

Laatste update: 2 maart 2024  ◦  9 november 2020 door Foto van Femke Femke  ◦  4 minutes leestijd
Werken in Porto

De thuishaven van Port, de iconische Ponte Dom Luís I en de vele charmant betegelde huisjes. We hebben het natuurlijk over Porto! Deze kleurrijke havenstad in het noorden van Portugal verovert al snel je hart. Zet wonen en werken in Porto dus maar alvast op jouw bucketlist!

Leven in Porto

Het kleurrijke Porto is een ware droomlocatie als je wilt werken in het buitenland. De stad staat bekend om de fijne sfeer, vriendelijke locals en de bekende ansichtkaart foto van de kleurrijke huizen aan de Douro. Klopt allemaal, maar werken in Porto heeft jou veel meer te bieden! Deze Portugese stad is een paradijs voor de innerlijke mens. Portugezen zijn écht van de lunch, dus rond het middaguur schotelen restaurants hun beste gerechten voor. Cliché, maar waar: een verse bacalhau moet je zeker proeven als je gaat wonen en werken in Porto. Van traditionele gerechten tot heerlijke burgers en verse visgerechten, wij verzamelden voor jou alvast wat onmisbare restaurants in Porto. Genoeg over eten. 

 

Wist je dat je in Porto met de metro in 15 minuten bij het strand bent? Je leest het goed: op steenworp afstand van Porto kun je neerstrijken op een heerlijk strand, lekker zonnebaden en surfen in je vrije tijd. Toe aan sightseeing? Ook dan verrast Porto jou. Dwaal door de tientallen smalle steegjes, ontdek de hotspots in Porto of stap terug in de tijd en bezoek de vele middeleeuwse overblijfselen, prachtige kerken of de oude markthal. Als je gaat wonen in Porto mag de lokale delicatesse ook niet ontbreken: Portwijn. In Porto vind je nog veel oude wijnhuizen waar jij naast proeven (en dat wil je, geloof ons!) ook alles te weten komt over deze zoete wijnsoort. De meeste van deze wijnhuizen bevinden zich aan de overkant van Porto. Zie jij het al voor je… de zonnestralen in je gezicht, een échte Portwijn in je hand en een prachtig uitzicht op Porto? Wonen en werken in Porto is zo gek nog niet!

Wonen in Porto

In deze prachtige Portugese stad heb je de keuze uit veel leuke wijken om een geschikte woonruimte te vinden. Kies voor Baixa, in het hart van Porto, als je omgeven wil zijn door gezellige barretjes, leuke restaurants en smalle betegelde huisjes. Deze wijk staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO! En wat dacht je van het levendige Cordoaria. In deze wijk vind je de leukste clubs en bars, maar ook prachtige historische bezienswaardigheden. Wil je liever op de local tour? Ga dan wonen in een van de meest authentieke wijken in Porto, Matosinhos. In welke wijk je ook gaat wonen in Porto, je gaat er hoe dan ook een te gekke tijd tegemoet! Bijkomend voordeel: aangezien Porto een vrij compacte stad is, is veel op loopafstand te bereiken. Ideaal!

 

Je verwacht misschien dat wonen in een leuke stad als Porto prijzig is. Maar niets is minder waar! Het is zelfs goedkoop als je het vergelijkt met Nederland. Buiten het centrum vind je al kamers vanaf 180 EUR per maand. Wil je liever dicht bij het bruisende leven van Porto wonen? Voor een studio ben je dan ongeveer 300 EUR kwijt en voor een appartement 400 à 500 EUR. Dit maakt werken in Porto erg aantrekkelijk!

 

Op zoek naar jouw droomplek in Porto? Yobbers werkt samen met HousingAnywhere, Homelike, Uniplaces and Spotahome. Deze websites kunnen je helpen bij het zoeken naar een nieuw thuis! En het wordt nog beter, onderaan deze pagina vind je bijvoorbeeld kortingscodes en links om voorrang te krijgen. Dat maakt het zoeken in het buitenland wat makkelijker (en goedkoper). Het is natuurlijk al spannend om accommodatie te zoeken in een ander land, dus wat extra ondersteuning is altijd fijn!

 

Tip: Wanneer je gaat wonen en werken in Porto raden wij je aan om nooit van tevoren te tekenen. Plan alvast een afspraak met de verhuurders voor wanneer jij bent geland in Porto, zodat je de woning met eigen ogen kunt beoordelen.

Werken in Porto

Bijna altijd zon, de zee op steenworp afstand en een levendige omgeving. Je raadt het al: werken in Porto is populair, zowel bij Nederlanders als bij andere nationaliteiten. En geef ze eens ongelijk! 

 

Goed om te weten: het gemiddelde salaris in Portugal ligt lager dan in Nederland. Dat maakt overigens niks uit, want de kosten van levensonderhoud zijn ook lager. Je kunt dus genoeg leuke activiteiten ondernemen met jouw salaris als je gaat werken in Porto! Net als in Nederland, kennen ze in Portugal een 40-urige werkweek. Veel bedrijven werken in Portugal ook op zaterdag, wees dus niet verbaasd als je wel eens in het weekend bent ingepland. 

 

Portugezen zijn vriendelijke, hardwerkende mensen en erg beleefd ingesteld. Dit zie je ook terug op de werkvloer. Respect is belangrijk en je ziet dat er iets meer een hiërarchische structuur is. Dit zegt overigens niks over de werksfeer wanneer jij gaat werken in Porto. Die is nog altijd fijn en relaxed. Goed om te weten voordat jij gaat werken in Porto, toch?!

Sta je te popelen om aan de slag te gaan in Porto? Bekijk onze actuele vacatures in Porto en stap binnenkort nog in het vliegtuig voor een onvergetelijke tijd in Portugal! 


Wat vind je van deze blog?

Portugal Porto

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in