Wonen en werken in Praag

15 november 2018 door
Foto van Emma Kiewiet
Emma Kiewiet  ◦  4662 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Wonen en werken in Praag

Wauw, het is je gelukt! Je hebt je droombaan bemachtigd en gaat wonen en werken in Praag. Jij gaat ongetwijfeld een fantastisch avontuur tegemoet. De Tsjechische hoofdstad met haar prachtige historische centrum wordt gezien als één van de mooiste steden van Europa! Lees snel verder voor alle insider tips voor jouw tijd in Praag!

Trustpilot 5 stars Review van H

AANRADERRRRR

AANRADERRRRR ..lees meer

27 januari 2020

Jij gaat een fantastische tijd tegemoet wanneer jij gaat werken in Praag! Deze magische stad is de grootste van Tsjechië en tevens ook de hoofdstad van het land. Er wonen inmiddels meer dan 1,3 miljoen inwoners in het charmante Praag, waaronder ook een heleboel expats! De Tsjechische hoofdstad staat bekend om haar sprookjesachtige sfeer en de talloze prachtige uitzichten waar je bij wegdroomt! Dit klinkt toch als de perfecte stad om in te wonen?!

Leven in Praag

Praag is een enorm veelzijdige stad om te wonen en te werken. Je kunt er genieten van het bruisende uitgaansleven, maar je kunt er ook op je gemakje ronddwalen door de prachtige, historische binnenstad. Wandel over de eeuwenoude Karelsbrug, breng een bezoekje aan de Praagse burcht en geniet van de sfeer op het Oude Stadsplein. Ook telt Praag een aantal bijzonder mooie kloosters en kathedralen, zoals de Sint-Vituskathedraal en het Strahovklooster. Deze moet jij dus absoluut bezoeken tijdens het werken in Praag! Zin om wat te relaxen na een drukke werkdag? Dan is het Petřín park een geweldig plan. Deze groene oase in Praag is de perfecte plek om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven! 

 

Praag zit ook nog eens bomvol gezellige restaurantjes en cafeetjes. Wanneer jij gaat werken in Tsjechië moet jij dus hoe dan ook genieten van de lokale, Tsjechische specialiteiten. Vooral de Knedlíky, een soort aardappelknoedel, en de Cesnekova polovka, een knoflooksoep, moet jij zeker proeven wanneer je in Praag bent. Het drinken van alcohol tijdens de maaltijd is ook niet weg te denken in Tsjechië. De Tsjechen zijn vooral ontzettend trots op hun biercultuur!

Wonen in Praag

Jij verdient een super fijn thuis wanneer jij gaat wonen en werken in Praag! Stel jezelf dus de vraag waar, hoe en met wie je graag wilt wonen. Woon jij liever op kamers samen met huisgenoten, woon je juist liever alleen in een studio, of wil je juist een appartement delen met iemand? De keuze is helemaal aan jou! Wanneer je besluit om een kamer te huren dichtbij het prachtige centrum betaal je ongeveer tussen de 300 en 350 euro. Voor het huren van een studiootje zal je rond de 400 tot 450 euro kwijt zijn. Deel je samen met iemand een appartement wanneer jij gaat werken in Praag? Dan zal jou dat ongeveer 500 euro per maand kosten. 

In Praag vind je erg veel leuke en gezellige wijken waar veel expats wonen. Je zult dus ongetwijfeld veel Nederlanders tegenkomen hier! De meest populaire wijken om te wonen in Praag zijn Vinohrady en Zizkov. Vinohrady staat bekend als een wijk met ontzettend veel hippe koffietentjes en gevarieerde restaurantjes. Daarnaast heeft deze wijk veel metrostations waardoor je heel makkelijk van het ene naar het andere stadsdeel reist! Een andere toffe wijk om te wonen is Zizkov. Deze authentieke wijk zit vol groene stadsparken, leuke restaurantjes en gezellige barretjes! En ondanks de centrale ligging van de wijk zijn de huurprijzen ook nog eens relatief laag. Win-win situatie dus! Alvast op zoek naar een woning in Praag? Neem eens een kijkje op deze websites:

Werken in Praag

Praag staat bekend om de hoge levensstandaard, lage werkloosheid en betaalbare prijzen. Daarnaast is de lokale bevolking super vriendelijk, waardoor jij je vast en zeker snel op je gemak voelt in de Tsjechische hoofdstad! Tijdens jouw werk in Praag is het belangrijk om goed oogcontact te houden tijdens het voeren van gesprekken. Dit geeft aan dat je oprechte interesse hebt en dat je aandachtig luistert naar je gesprekspartner! 

 

De Tsjechen stellen het ook op prijs als je een klein woordje Tsjechisch spreekt. Zorg dus dat je wat basiswoordjes in je hoofd stampt voordat je gaat werken in Tsjechië! Gelukkig spreekt de lokale bevolking ook goed Engels. Jij kan je dus hoe dan ook goed verstaanbaar maken tijdens het werken in Praag!

Ben jij nou helemaal enthousiast geworden over werken in het buitenland en is Praag jouw nieuwe droombestemming? Lees hier nog meer over wonen en werken in Praag en start vandaag nog met jouw avontuur in het sprookjesachtige Tsjechië!


Praag Wonen in Praag Werken in Praag Tsjechië Werken in Europa

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures