Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Roemenië

Laatste update: 19 augustus 2022  ◦  22 augustus 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  6221 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Wonen en werken in Roemenië

Wonen en werken in Roemenië wordt steeds populairder onder de Nederlanders. Het is niet alleen spotgoedkoop, het is ook een prachtig land met een hele rijke cultuur en prachtige natuur.

Verhuizen naar Roemenië

In Roemenië vind je ontelbaar veel historische kastelen, paleizen, kerkjes, kloosters en kathedralen waarvan er veel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Buiten de steden zul je tussen de ruige natuur vele schattige boerendorpjes tegenkomen waar het zal voelen alsof de tijd heeft stil gestaan. Kijk niet verbaasd op als zij je passeren met paard en wagen. Ook lopen locals daar veelal nog in traditionele klederdracht. Wat je hoogstwaarschijnlijk nog meer zal verbazen als je gaat wonen en werken in Roemenië, is de geweldige natuur. Roemenië bestaat uit prachtige hoge bergen, watervallen, ravijnen, rivieren en vele nationale parken waar jij je ogen zult uitkijken!

Leven in Roemenië

Het leven in Roemenië is zoals al gezegd spotgoedkoop, maar liefst de helft goedkoper als Nederland. Uit eten gaan in Roemenië is zelfs 60% goedkoper dan in Nederland. Voor nog geen 10 euro kun je in Roemenië genieten van een driegangenmenu. Roemenië is het land van de wijn. De wijngaarden liggen verspreid door het hele land. Probeer dus elke keer weer een ander lokaal wijntje… voor de prijs hoef je het niet te laten. Een halve liter bier kost hier minder dan een euro! Daarnaast is het fijne aan wonen en werken in Roemenië dat je zo de trein kunt pakken om de omliggende landen te bezoeken. Dit zijn Bulgarije, Hongarije, Moldavië, Servië en Oekraïne. Heb je een paar dagen vrij tussen het werken door? Bezoek dan in de zomer één van de badplaatsen aan de Zwarte Zee waar je heerlijk kunt zwemmen en uit kunt gaan. In de winter is Roemenië het ideale land om op wintersport te gaan. Voor weinig geld kun jij van de besneeuwde pistes afglijden. 

Wonen in Roemenië

Wanneer je gaat werken in Roemenië is het natuurlijk belangrijk dat je woonruimte hebt. Gelukkig is het aanbod heel groot. Of je nou gaat werken in Boekarest, Cluj of Brasov, een woonruimte vinden gaat het beste via internet. Populaire websites waar jij zeker een plekje vindt zijn:

 

Het is belangrijk dat je eerst een bezoekje brengt voordat je volmondig ‘ja’ zegt. Het komt nog wel eens voor dat ze niet alle gebreken melden. De woonruimtes in Roemenië worden voornamelijk gemeubileerd verhuurd, dat scheelt weer een bezoekje aan de IKEA! Een kamer, studio of appartement huren zijn in deze steden helemaal niet duur. Je hebt al een één kamer appartement tussen de 250 en 350 EUR. Natuurlijk is het wel zo dat hoe centraler je woont, hoe duurder de huur zal zijn!

Werken in Roemenië

Waar je ook wilt werken in Roemenië, één ding is zeker; de bevolking is super vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. Je zult je er zeker thuis gaan voelen! Wanneer jij gaat werken in Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, ga jij je ongetwijfeld goed vermaken. Boekarest werd vroeger ook wel ‘klein Parijs’ genoemd! Het is een elegante stad vol met sfeervolle terrassen waar jij met je collega’s een geweldige tijd kunt hebben. Cluj is een super culturele stad met een geweldig bruisend stadsleven. De stad Brasov is een hele charmante stad. De stad is omringd door bergen waardoor jij je in mum van tijd midden in de natuur kunt begeven. 

Wil jij graag gaan werken in Boekarest, Cluj of Brasov? Bekijk snel onze actuele vacatures in Roemenië!


Wat vind je van deze blog?

hotspots Roemenië

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in