Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Varna!

Laatste update: 2 februari 2024  ◦  27 november 2020 door Foto van Else Else  ◦  4 minutes leestijd
Wonen en werken in Varna

Ga jij wellicht wonen en werken in Varna? Grote kans dat je nog niet eerder van deze Bulgaarse stad hebt gehoord. Maar de stad doet zeker niet onder voor de hoofdstad Sofia. Lees snel verder voor alle in’s en out’s van de prachtige stad Varna!

De Bulgaarse stad Varna

Varna is een grote havenstad die gelegen ligt aan de Zwarte Zee in het Oost-Europese land Bulgarije. Veel Nederlanders zijn je al voorgegaan door te gaan wonen en werken in Bulgarije. Een dag vertoeven aan het strand, wandeltochten door de bergen van Bulgarije of je dag heerlijk spenderen in het historische centrum. Het kan allemaal in Varna en omstreken! Onze tip is dan ook echt om deze stad te leren kennen nog voor je gaat werken in Varna. Vertrek twee weken eerder en laat je verrassen door de authenticiteit van deze mooie stad! 

Leven in Varna

De vroegere inwoners van Varna brachten veel van hun dagen door in de Romeinse thermen. Ze konden hier uren baden en tijd met elkaar doorbrengen. Tegenwoordig vind je nog restanten van deze prachtige gebouwen midden in het centrum van Varna. Tijdens een city tour door de stad zie je niet alleen de oude thermen, maar is de kans groot dat je door een van de bekendste parken van Varna loopt: The Seaside Garden. Dit prachtige park is de poort naar de stad en je kunt hier een heerlijke zomermiddag rondlopen en genieten van het uitzicht over zee.

 

Natuurlijk vind je niet alleen maar mooie natuur en landschappen wanneer je gaat werken in Varna. Het uitgaansleven in deze stad moet ook zeker benoemd worden. Je vindt er onder andere nachtclubs en discotheken, zoals Horizont en Comics. In de zomer is het extra leuk, want dan heeft de stad een uitgebreid aanbod aan concerten, openlucht theater en festivals. Dit zonnige filmpje geeft een goede sfeerimpressie van Varna. En eerlijk.. wie wil hier nu niet werken na het zien van deze onbezorgde beelden?!

 

Wanneer jij gaat wonen en werken in Varna is het de uitgelezen kans om de lokale Bulgaarse gerechten uit te proberen. Wij hebben alvast twee gerechten uitgezocht die je zeker geproefd moet hebben! Het eerste gerecht is Shopska, een heerlijke koude salade voor de warme zomerdagen. Het perfecte gerecht voor bij de salade is een typische tarator. Dit is een koude soep gemaakt van komkommer, dille, yoghurt en knoflook.

Wonen en werken in Varna

Wonen in Varna

Het leven in Varna wordt door de inwoners omschreven als vertrouwd en veilig. Het vervoer kost gemiddeld 20 EUR per maand en als je uiteten gaat met een groep vrienden kost een maaltijd rond de 6 EUR, mega goedkoop dus! Het leven in Varna heeft nog meer voordelen. Het bier kost namelijk omgerekend maar 1 EUR! Vergeet overigens niet om al je gespaarde euro’s om te wisselen naar de Bulgaarse Lev, hun eigen munteenheid. Ook het huren van een kamer of appartement is niet duur in Varna. De huurprijzen liggen tussen de 170 en 450 EUR. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ligging en de grootte van het appartement. De onderstaande sites kunnen jou wellicht helpen bij het vinden van een appartement:

Werken in Varna 

Sinds 2007 behoort Bulgarije tot de EU en dus kunnen mensen uit heel Europa nu makkelijker wonen en werken in Bulgarije. Al veel Europeanen zijn je voorgegaan en vertrokken naar steden zoals Sofia, Plovdiv en dus ook Varna. Er zullen dus genoeg internationale collega’s zijn die samen met jou na werktijd een biertje willen drinken in het zonnetje op het terras. De mentaliteit van de Bulgaren is erg gedreven en ze steken dan ook  graag hun handen uit de mouwen om hard te werken. Het harde werken wordt in het weekend dan weer goed gemaakt met ontspanning en gezelligheid met veel familie en vrienden. In veel opzichten is het werkleven vergelijkbaar met Nederland. De werktijden in Varna zijn praktisch gezien hetzelfde als in Nederland. 

 

Elk land en elke stad heeft zo haar eigen gewoontes en soms is het wel handig om deze van te voren te weten, zodat er geen misverstanden ontstaan! Daarom speciaal voor jou hier op een rijtje; de voor ons ‘gekke’ gewoontes en feitjes uit Bulgarije waarvan je blij bent dat je ze nu weet; 

 

Wist je dat..

  • Je niet automatisch voorrang krijgt bij het oversteken van een zebrapad;
  • De inwoners in Bulgarije naast hun verjaardag ook een naamdag vieren;
  • Ja knikken en nee schudden in Bulgarije precies het tegenovergestelde betekent;
  • Bulgarije een van de grootste wijnproducenten ter wereld is;
  • Als je in Bulgarije koffie bestelt, dan krijg je een espresso geserveerd. Heb je dus liever een gewone koffie? Vraag dan naar een Schwartz café of Dulgo kafé; 

 

En? Al nieuwsgierig geworden naar het werken in Varna? Bekijk dan snel al onze beschikbare vacatures voor in Varna en start je avontuur vandaag nog! Laat jij ons weten of je hulp nodig hebt? We helpen je graag verder!


Wat vind je van deze blog?

Bulgarije wonen in Bulgarije werken in Bulgarije

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in