Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Zweden!

Laatste update: 14 februari 2023  ◦  15 februari 2021 door Foto van Emma Emma  ◦  4512 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Wonen en werken in Zweden

Is het jouw droom om te werken in het buitenland en wil jij ultiem genieten van ongerepte natuur? Dan is werken in Zweden voor jou perfect voor een nieuw avontuur. Dit prachtige land heeft enorm veel te bieden!

Zweden

Het prachtige Zweden hoort bij Scandinavië en grenst aan Noorwegen en Finland. Daarnaast wordt Zweden omringd door water, waardoor Zweden adembenemende kustroutes en ontelbare eilandjes waarborgt! Natuur is overal te vinden in dit land. De ongerepte Zweedse natuur is hier ontzettend veelzijdig en heeft voor ieder wat wils. Hiken door de ruige bergen, skiën in de winter, het Noorderlicht bewonderen of kajakken door de prachtige meren? Als jij gaat wonen en werken in Zweden is het allemaal mogelijk. Zin in een dosis cultuur en drukte na al dat natuurschoon? Dan is Stockholm een absolute aanrader. Deze Zweedse hoofdstad is enorm hip en bruisend. Het is dan ook niet verrassend dat deze metropool inmiddels enorm populair is onder vele toeristen!

Leven in Zweden

Zweden is ontzettend welvarend en behoort dan ook tot de rijkste en meest ontwikkelde landen van de wereld. Het fijne aan wonen in Zweden is dat zowel jonge als oude Zweden heel goed Engels spreken! Maar om de echte Zweedse cultuur te ervaren, is het heel waardevol als je ook wat basiswoordjes Zweeds leert. De lokale inwoners waarderen dit enorm!
 

Zweden hoort bij de Europese Unie, maar toch betaal je in Zweden nog met de Zweedse kroon! Zweden wordt vaak gezien als een duur land, maar dit is absoluut niet het geval. De adembenemende natuur en vele bezienswaardigheden zijn helemaal gratis om van te genieten! In Zweden heeft iedereen namelijk het recht om het land te verkennen. Dit wordt het allemansrecht genoemd en zegt veel over de Zweedse leefstijl! Je tent opzetten op een prachtig plekje, een verfrissende duik nemen in een meer, of wandelen door de bergen? Het is altijd gratis! Dit bespaart jou veel geld als je gaat wonen in Zweden.

Wonen in Zweden

Wanneer jij gaat wonen en werken in Zweden verdien jij een fijn thuis. Er zijn talloze manieren om je te huisvesten in dit grote, dunbevolkte land! Het beeld van een mooi, rood huisje naast een gigantisch meer komt vast in je op. Wat een droom! Er zijn ontzettend veel vrijstaande huizen te huur in Zweden, die omgeven worden door natuur. Daarnaast zijn er ook talloze andere manieren om te wonen in Zweden. Wanneer je in het stedelijke gebied gaat werken, kan bijvoorbeeld een appartementje in de stad ook een fantastische optie zijn! 


Deze populaire websites gaan jou helpen bij het vinden van een pareltje als je gaat wonen in Zweden:

Werken in Zweden

De Zweedse inwoners staan bekend om hun vriendelijkheid, gastvrijheid en bovenal bescheidenheid. Ook zijn ze in Zweden enorm bewust van gelijkheid tussen mannen en vrouwen! Op de werkvloer is deze gelijkheid dan ook duidelijk te zien als je gaat werken in Zweden. 
 

Wanneer jij gaat werken in Zweden wordt het houden van een ‘Fika’ vaste prik! Dit typisch Zweedse koffiemoment zorgt voor een onderbreking van je werkdag waarbij het samenkomen met andere mensen centraal staat. Tijdens jouw avontuur in Zweden ga jij vast en zeker ontzettend veel koffie drinken. Zweden zijn namelijk verzot op koffie!

Ben jij nou helemaal enthousiast geworden van werken in Zweden? Bekijk dan heel snel onze actuele vacatures in Zweden!


Wat vind je van deze blog?

wonen in Zweden werken in Zweden Zweden

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in