Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken op Sint Maarten

Laatste update: 14 februari 2023  ◦  1 april 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  3 minutes leestijd
Wonen en werken op Sint Maarten

Ga jij binnenkort wonen en werken op Sint-Maarten? Goede keus! Jij gaat zeker een super tijd tegemoet in dit prachtige stukje Caribisch gebied. Sint-Maarten is een prachtig eiland!

Sint-Maarten

Sint-Maarten is iets groter dan ons eigen eiland Terschelling en is opgedeeld in een Nederlands en een Frans deel met in totaal slechts 100.000 inwoners. Dat betekent ook dat zowel de Nederlandse als Franse taal als officiële taal worden beschouwd. Toch wordt er vooral Engels gesproken op het eiland. Als je gaat wonen en werken op Sint-Maarten kun jij je heel goed redden in het Nederlands en in het Engels! Het eiland is erg toeristisch waardoor het eiland stikt van de toeristische plekken die natuurlijk allemaal een bezoekje waard zijn wanneer jij gaat werken in het buitenland. Een eilandleven op Sint-Maarten heeft veel tropische voordelen. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is maar liefst 27 graden, het eiland is overgoten met zon en er valt af en toe een fikse tropische regenbui. Prima omstandigheden wanneer jij gaat werken in het buitenland, toch?

Leven op Sint-Maarten

Sint-Maarten is een populaire aanlegplaats voor cruiseschepen. Je zult de cruiseschepen regelmatig voorbij zien varen en aanleggen wanneer jij lekker ligt te bakken op het strand. Ga jij binnenkort werken op Sint-Maarten? Dan is het echt aan te raden om een auto te huren. Dit is natuurlijk de ultieme manier om het eiland te verkennen wanneer jij gaat werken op Sint-Maarten. Met een auto kun jij in je vrije tijd gemakkelijk naar alle mooie stranden en baaien. Een van de bijzondere stranden is Maho Beach, vanuit waar je de extreme landingen van de aankomende vliegtuigen kunt zien. Dit heb je vast wel eens op Instagram voorbij zien komen. Een tip: houd je spullen goed vast, anders gaan deze zo de lucht in. Een ander populair strand is Orient Beach in het Franse gedeelte van Sint-Maarten. Huur een stel flippers en een snorkel en bekijk de prachtige onderwaterwereld. 

Ben jij een Sunset chaser? Bij Divi Little Bay kun je prachtigste zonsondergangen zien! Houd jij wel van een feestje? Dan is wonen en werken op Sint-Maarten zeker iets voor jou. De lokale bevolking gaat los tijdens Carnaval onder het genot van de lokale rum (proeven dus!). Veel Nederlandse feestdagen worden ook gevierd op Sint-Maarten. Bijvoorbeeld Eerste en Tweede Kerstdag, Koningsdag, Pasen, en Hemelvaartsdag. Leuk om deze feestdagen eens mee te maken aan de andere kant van de wereld.

Wil je meer zien dan alleen Sint-Maarten? Ga dan eilandhoppen! Vanuit Sint-Maarten kun jij de ferry pakken naar een van de omliggende eilanden zoals Anguilla en St. Barths. Deze eilanden zijn zeker een bezoekje waard! Natuurlijk zijn er nog ontzettend veel andere mooie plekjes op het eiland te vinden, maar we willen natuurlijk niet alles al prijsgeven! Ga vooral lekker op ontdekking en vergeet vooral niet te genieten!

Wonen op Sint-Maarten

Maar waar vind jij nou je droomplekje op het paradijselijke eiland? Op Sint-Maarten is er niet één specifieke studentenwijk. Daarom worden woningen voor jongeren vaak verhuurd via organisaties. Deze verhuren kamers en appartementen die goed te bereiken zijn en die gelegen zijn in veilige buurten waar een prettige sfeer hangt. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat jij wilt en waar je naar op zoek bent. Wil je graag met meerdere personen wonen? Een kamer in een gedeeld appartement kost tussen de 400 EUR en 500 EUR. Wil je graag een plekje voor jezelf zonder huisgenoten? Dat kan natuurlijk ook! Een studio of 1 kamer appartement kost tussen de 500 EUR en 600 EUR. Vaak worden de studio’s en appartementen gemeubileerd verhuurd. 

Woonruimte vinden op Sint-Maarten gaat een stukje lastiger dan in andere steden of plekken in de wereld. Wat wij je willen adviseren, is om via zogeheten stagebureaus een woonruimte te vinden. Het is weliswaar zo dat je niet stage gaat lopen op Sint Maarten, echter kunnen zij je ook helpen bij het vinden van geschikte woonruimte wat niet alleen voor studenten is. 
De volgende stagebureaus kunnen je erg goed helpen bij het vinden van geschikte woonruimte: 
 

Stagebureausinsintmaarten.nl

Zie jij het eilandleven op Sint-Maarten wel zitten? Groot gelijk! 


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in