Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Vind jouw accommodatie in Barcelona

Laatste update: 17 januari 2024  ◦  1 februari 2021 door Foto van Emma Emma  ◦  4892 keer bekeken  ◦  6 minutes leestijd
Woning zoeken in Barcelona

Het is dan eindelijk zover: je gaat binnenkort werken in Barcelona! Dit betekent natuurlijk dat jouw zoektocht naar de perfecte woonruimte van start gaat. Om jou hierin zo goed mogelijk te begeleiden, hebben wij een fijn stappenplan opgezet. Lees dus snel verder, volg de stappen en begin direct met het zoeken naar jouw nieuwe plek in Barcelona!

5 Trustpilot-sterren Review van

Professioneel en betrokken

Vanaf het eerste contact moment niet meer dan lof voor Yobbers! Recruiter Timothy heeft mij vanaf het begin fantastisch ondersteund en ging tot het uiterste om mij van de juiste informatie te voorzien. Binnen 3 weken vanaf het eerste contact moment heb ik een aanbod geaccepteerd en vertrek ik binnenkort naar Malta om daar te gaan werken. Yobbers is zeer zeker een aanrader als je van plan bent om in het buitenland te gaan werken! ..lees meer

9 januari 2024

1. Hoe ziet jouw perfecte woonruimte eruit?

Wanneer jij gaat werken in Barcelona, verdien jij een plek die Γ©cht als thuis voelt. Maar voordat je alle verhuur websites afstruint, is het handig om te weten waar je precies naar op zoek bent. De keuze is namelijk reuze! Woon je liever in een gedeelde flat, of heb je het liefste een eigen appartementje? Dit hangt natuurlijk ook enorm af van je budget. Maak voor jezelf een lijstje met de eisen waaraan jouw nieuwe woonruimte moet voldoen. Maar blijf ook vooral een beetje flexibel en bedenk welke punten jij het eerste kan schrappen wanneer dat nodig is!

2. In welke wijk wil jij gaan wonen?

Wanneer jij gaat wonen en werken in Barcelona heb je enorm veel keuze uit mooie en gezellige wijken. Bedenk ook hier wat jij de belangrijkste eisen vindt. Wil je het liefste in hartje centrum wonen, juist aan het strand, of liever dichtbij je nieuwe werk? Bedenk ook goed of de wijk bij jou past! Zoek bijvoorbeeld goed uit of er leuke restaurantjes in de buurt zijn en check of de bereikbaarheid met het openbaar vervoer aantrekkelijk is. 

 

Om het alvast je een tikkeltje makkelijker te maken, hebben wij alvast de 5 leukste woonwijken van Barcelona op een rijtje gezet:

 

🏑 Gracia

Gracia ligt in het noorden van de stad, aan de top van de Passeig de GrΓ cia en grenst aan de populaire wijk Eixample. Ondanks de nabijheid van toeristische hotspots behoudt de wijk het lokale dorpsgevoel dat perfect is voor iedereen! Grote ketens zijn zeldzaam in Gracia; het draait allemaal om lokale bedrijven zoals stijlvolle boetieks, biologische kruideniers en gezellige boekwinkels.

 

Er zijn veel leuke dingen te doen in deze buurt, zoals het verkennen van een van de vele kunstmusea en Cine Verdi, dat een grote verscheidenheid aan films in hun oorspronkelijke talen vertoont. Voor een bioscoop zijn de snacks goedkoop, dus je kunt genieten van popcorn zonder je portemonnee te belasten. Helaas is niet alles even positief in de wijk GrΓ cia: huren is hier behoorlijk duur en lijkt steeds hoger te worden.

 

πŸ™οΈ Poblenou

Poblenou, bekend als het "Manchester van CataloniΓ«", is een voormalig industrieel district dat een intense transformatie heeft ondergaan. De ontwikkeling van nieuwe gebieden en renovatie van oude fabrieken en pakhuizen tot nieuwe kantoorgebouwen, lofts en kunstgalerijen heeft het tot een uiterst dynamische plek gemaakt. Je woont hier dicht bij enkele van de beste stranden van Barcelona, groene parken, het gebrek aan toeristen en de mogelijkheid om een 'tranquilo' levensstijl te leiden, terwijl je nog steeds heel dicht bij het stadscentrum bent.

 

Naast het genieten van de zon kun je jezelf inschrijven bij La Base NΓ‘utica: de watersport school van de stad heeft het hele jaar door iets te doen. Kom in beweging met een paddleboardles, en je zult nooit meer teruggaan naar pilates! Ga naar het Disseny Hub, een hub van 'coolture' waar het Designmuseum van de stad, het FAD-designcentrum en een uitstekende bibliotheek samenkomen. Wat betreft de kosten van levensonderhoud biedt Poblenou veel meer waarde voor je geld, en dat is altijd een goede zaak!

 

πŸŒ† Sarria-Sant Gervasi

Ben je op zoek naar een elegante buurt met tuinen en parken? Overweeg dan zeker om een ​​plek te vinden om te wonen in het district SarriΓ -Sant Gervasi. Deze wijk staat bekend om haar aangename en veilige sfeer, en bovendien kun je met het openbaar vervoer eenvoudig het hart van Barcelona bereiken!

 

SarriΓ -Sant Gervasi staat bekend als de duurste buurt in Barcelona en je krijgt waar je voor betaalt - het gebied is gevuld met groene parken, winkelgebieden, interessante bezienswaardigheden en smalle en rustige straten. Deze buurt heeft een specifiek dorpsgevoel, waardoor het heel bijzonder is. Het heeft veel luxe winkels, bars, restaurants en uitgaansgelegenheden. En ook iets meer groene ruimte dan de meeste buurten.

 

🌳 El Born

De El Born-wijk, soms gespeld als Borne of El Borne, springt eruit als dΓ© trendy buurt van Barcelona. Het heeft talloze restaurants, boetieks en levendige nachtclubs. Terwijl het zijn middeleeuwse erfgoed behoudt, herbergt de wijk ook opmerkelijke bezienswaardigheden zoals het Picasso Museum, het Palau de la Musica en de kerk van Santa Maria del Mar.

 

Je zult merken dat de kosten voor bijna alles in deze buurt hoger liggen en huisvestingskosten aan de hoge kant zijn. Toch straalt El Born een bijna magische sfeer uit. Het is een onconventionele en stijlvolle wijk in Barcelona met enkele van de beste kunstgalerijen, unieke boetieks en uitstekende bars, clubs en tapas.

 

🏘️ Eixample

L’Eixample is de grootste van alle buurten in Barcelona. Het is Barcelona's grootste wijk en toont veel van de architectonische hoogtepunten van de stad. Het is ook de thuisbasis van stijlvolle en luxueuze winkels zoals Gucci en Tiffany's, gelegen aan de Passeig de Gracia (het Barcelona-equivalent van 5th Avenue in New York), en enkele van de meer luxe hotels in Barcelona, zoals het Mandarin Oriental Hotel.

 

Vanwege zijn grote omvang is er een ruim aanbod van appartementen. Dit creΓ«ert gunstige omstandigheden voor huurders, aangezien prijzen vaak meer onderhandelbaar zijn in vergelijking met andere buurten.

3. Hoe vind ik die perfecte woonruimte?

Barcelona, bekend om zijn bruisende stadsleven, betaalbare levensomstandigheden en aangename klimaat, is een populaire bestemming om in het buitenland te wonen en werken. De kosten van levensonderhoud in Barcelona variΓ«ren afhankelijk van de gekozen locatie. Gemiddelde kosten liggen tussen de 450 EUR en 900 EUR, afhankelijk van of je kiest voor gedeelde accommodatie. In het hart van Barcelona betaal je vaak aanzienlijk meer voor kleinere ruimtes dan in de charmante buitenwijken van de stad. Barcelona is verdeeld in 10 'districtes' met 73 buurten, waarvan de meer betaalbare districten Sant MartΓ­, Sants-MontjuΓ―c, Nou Barris en Sant Andreu zijn. Ontdek op deze pagina, kortingen voor accommodaties! Vergeet niet dat je een NIE-nummer nodig hebt om in Spanje te wonen en werken. Betrouwbare websites met een breed scala aan accommodaties in Barcelona zijn:

 

Prijzen voor dagelijkse boodschappen, restaurants, telefoondiensten, internet en openbaar vervoer zijn over het algemeen redelijk. Een abonnement op het openbaar vervoer is essentieel als je van plan bent om in Barcelona te wonen, gezien het uitstekende netwerk van metro's, bussen, treinen en trams. Dit is vooral handig als je iets verder van het stadscentrum woont. Voor degenen die de voorkeur geven aan actief vervoer, heeft Barcelona de afgelopen jaren aanzienlijk geΓ―nvesteerd in zijn fietsinfrastructuur. Voor slechts 50 EUR per jaar kun je een fiets huren via Bicing - een fantastische manier om wat lichaamsbeweging te krijgen terwijl je de stad verkent!

4. Je hebt wat gevonden!

Waarschijnlijk heb jij met behulp van de bovenstaande websites een fijne woonruimte gevonden. Super! Onze tip: teken alleen nog niks. Wacht in ieder geval met tekenen totdat je het huis hebt gezien en gecontroleerd. Wij raden je aan om eerst een aantal afspraken te maken met potentiΓ«le kanshebbers voordat je vertrekt naar Barcelona. Boek vervolgens een hotel of hostel voor de eerste paar nachten of weken, en ga in de tussentijd langs de potentiΓ«le woonruimtes. Zodra je een woonruimte hebt gevonden die precies bij jou past, kan jij onbezorgd beginnen met werken in Spanje!

Na het lezen van deze blog weet jij exact hoe jij op zoek moet gaan naar de perfecte woonruimte in Barcelona. Wij hopen dat jij met deze tips precies vindt wat je zoekt! Wij wensen jou alvast een geweldig avontuur toe tijdens het werken in Spanje. Maak er een onvergetelijke tijd van!


Wat vind je van deze blog?

appartement wonen in barcelona barcelona

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in