Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
COVID-19
Hoe blijven jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het buitenland?
Wij nemen de gezondheid en veiligheid van onze avonturiers erg serieus en willen dat jullie werkomgeving op elk moment veilig en gezond is. Dagelijks hebben onze recruiters contact met onze klanten (de werkgevers in het buitenland). Zo blijven wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook heeft Yobbers een speciaal team samengesteld dat alles in de gaten houdt met betrekking tot het coronavirus. Uiteraard bekijken zij de site van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de sites van de overheden in het buitenland en de site van het WHO (World Health Organization) en volgen hun adviezen op.
Geschreven door Lilly Bloemberg
Heeft dit antwoord je geholpen?
Hebben jullie ook een handig overzicht van de huidige situatie met betrekking tot werken in het buitenland?
De wereld is in korte tijd snel veranderd door het huidige coronavirus. Wij begrijpen maar al te goed dat deze tijd best spannend is als je plannen hebt om te reizen en werken in het buitenland. Speciaal voor al onze avonturiers houden wij een blog bij met alle updates rondom de maatregelen per land. Hier vind je informatie over de huidige situatie met betrekking tot werken in het buitenland en handige voorbereidingstips.
Geschreven door Lilly Bloemberg
Heeft dit antwoord je geholpen?
Kan ik nog steeds solliciteren op vacatures voor werken in het buitenland?
Je kunt gerust blijven solliciteren op de beschikbare vacatures op onze website. Samen met jou en de werkgever kijken wij naar een veilige en verantwoorde startdatum, zodat jij met een goed gevoel kunt starten! Goed om te weten: bij Yobbers staan we voor persoonlijk contact en vertrouwen. Wij begeleiden jou niet alleen door het gehele proces, maar staan ook na die tijd voor jou klaar! Mocht er dus iets veranderen in de situatie, dan zijn wij er om je hiermee te helpen en vinden we samen een passende oplossing! Ook kun je altijd al je vragen stellen in onze website chat.
Geschreven door Lilly Bloemberg
Heeft dit antwoord je geholpen?
Waar kan ik terecht voor actuele informatie over het virus?
Yobbers heeft een speciaal team samengesteld dat de situatie omtrent het coronavirus en werken in het buitenland nauwlettend in de gaten houdt. Al deze informatie updaten zij regelmatig in onze blog over corona, waar je per land de meest recente richtlijnen kunt lezen. Uiteraard zijn wij geen vervanging van het RIVM. De site van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft speciaal een vragen en antwoorden site waar veel vragen omtrent COVID-19 worden beantwoordt. Ben je al aan het werk in het buitenland? Bekijk dan ook de officiële sites van de overheid van het land waar jij woont en werkt en de site van het WHO (World Health Organization) en volg hun advies op.
Geschreven door Lilly Bloemberg
Heeft dit antwoord je geholpen?
Wat kan ik verwachten van werken in het buitenland gezien de situatie met COVID 19?
Wij snappen dat je misschien vragen hebt over de situatie in de landen waar wij vacatures aanbieden. We helpen jou hier graag mee en daarom hebben wij in deze blog een overzicht gemaakt van de situatie per land. Onze tip is om je goed in te lezen in de richtlijnen van het land waar jij graag wilt gaan werken. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent. Neem ook gerust contact op met onze recruiters. Zij geven je graag persoonlijk advies over de mogelijkheden.
Geschreven door Lilly Bloemberg
Heeft dit antwoord je geholpen?
Kan ik werken in het buitenland gezien de situatie met COVID 19?
Wil jij gaan werken in het buitenland? Dat is zeker mogelijk, maar lees je goed in in de situatie van jouw nieuwe bestemming. Hieronder geven we een duidelijk overzicht van de verschillende mogelijke situaties. We zullen per kleur de betekenis van de kleurcode met betrekking tot werken in het buitenland geven. Groen: Er zijn geen opvallende risico’s. Werken in het buitenland is veilig. Geel: Er zijn risico’s, maar werken in het buitenland kan. Bereid je voor en let goed op. Oranje: Reis indien noodzakelijk. Hoewel reizen naar het buitenland voor vakanties tijdelijk wordt afgeraden, zijn noodzakelijke reizen dus wel toegestaan. Een verhuizing naar het buitenland voor een nieuwe baan valt onder noodzakelijk reizen en dat betekent dus dat jouw avontuur in het buitenland gewoon door kan gaan! Rood: Reizen wordt sterk afgeraden. Het is (tijdelijk) niet mogelijk om in het buitenland te gaan werken. Check onze blog voor een duidelijk overzicht!
Geschreven door Lilly Bloemberg
Heeft dit antwoord je geholpen?