Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Verzekering / Visum / Vaccinaties
Heb ik ook bepaalde vaccinaties nodig?
Het verschilt per land of jij vooraf vaccinaties nodig hebt wanneer jij gaat werken in het desbetreffende land. Buiten Europa worden vaak vaccinaties aangeraden, maar ook binnen Europa is dit voor sommige landen van belang. Check dit vooraf goed wanneer jij de uitdaging aangaat om te werken in het buitenland!
Geschreven door Lilly Bloemberg
Heeft dit antwoord je geholpen?
Heb je een visum nodig en moet je dit zelf regelen?
Wanneer je beschikt over een Europees paspoort en je wilt graag werken in een land binnen Europa, dan heb je geen visum nodig. Vanwege de afspraken binnen de Europese Unie is er vrij verkeer van arbeid. Wanneer je besluit om te werken in een land buiten Europa, dan is soms een visum nodig. Check dit vooraf goed wanneer jij de uitdaging aangaat om te werken in het buitenland!
Geschreven door Lilly Bloemberg
Heeft dit antwoord je geholpen?
Wat voor invloed heeft de Brexit op het werken in de UK?
Kort gezegd: je moet een verblijfsvergunning aanvragen. Wanneer je langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk wilt verblijven, zul je een visum nodig hebben. Ook heb je een paspoort nodig om het Verenigd Koninkrijk te bezoeken, een ID is niet meer genoeg vanaf 1 oktober 2021! Je kunt hier meer lezen over de invloed van de Brexit op jouw baan in het Verenigd Koninkrijk.
Geschreven door Lilly Bloemberg
Heeft dit antwoord je geholpen?
Welke verzekeringen heb ik nodig en moet ik dit zelf regelen?
Wanneer jij gaat werken in het buitenland is het noodzakelijk dat je een zorgverzekering, reisverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten. Het is belangrijk om voor jezelf na te gaan welke verzekering het beste bij jou aansluit. Soms komt het voor dat de werkgever in het buitenland de zorgverzekering verzorgt. Vraag altijd na bij je werkgever wat zij eventueel voor je kunnen regelen. Wanneer je voor langere tijd gaat werken in het buitenland is het noodzakelijk om je in te schrijven bij de gemeente waar je werkt en woont. Je zult je dan moeten uitschrijven in Nederland. Voor advies over internationale verzekeringen kun je vrijblijvend contact opnemen met verzekeringsspecialist JoHo.
Geschreven door Lilly Bloemberg
Heeft dit antwoord je geholpen?