Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilliger gezocht voor een eco bouw project in Zambia!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Livingstone, Zambia
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 2 weken tussen augustus 2021 en december 2021.
 • Minimum leeftijd 17 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

Omschrijving

Jij hebt de kans op een onvergetelijk avontuur als vrijwilliger in het buitenland! Ga aan de slag bij een duurzaam bouw- en community project in Zambia. Lees snel verder voor meer informatie over deze vacature in het buitenland.

Jouw nieuwe uitdaging!
Als vrijwilliger in Zambia zal je in de ochtenden meehelpen bij het bouw project. In de middagen zul je bezig gaan met één van de community projecten. Je zult tijdens het bouwproject meewerken aan een betere toekomst door gebruik te maken van ecologische bouwmethoden. Samen met de lokale bevolking, de projectleiding en andere vrijwilligers kijk je wat er gebouwd gaat worden en help je mee bij het ontwerpen en uitvoeren.

Bouwactiviteiten
Je helpt als vrijwilliger in Zambia mee bij het Eco Bricking project. Dit is een unieke en duurzame manier van bouwen waarbij gebruikt wordt gemaakt van een ‘Eco Brick’. Oftewel een PET fles gevuld met zacht plastic. Afval wordt samen met de lokale bevolking opgeruimd. Deze slechte materialen voor het milieu (plastic zakken etc.) worden in plaats van verbrand gebruikt om de flessen te vullen. Een goedkope en duurzame manier van bouwen dus! Ook worden aan verschillende groepen voorlichtingen en workshops gegeven over het ‘Eco Brick and Waste Management’. Daarnaast help jij als vrijwilliger de lokale gemeenschap in Zambia met het bouwen van traditionele projecten en natuurlijk de ‘Eco Brick’ projecten. Samen met bouwkundigen werk je aan projecten waar behoefte aan is in de lokale gemeenschap.

Het community project

Naast je ochtenden als vrijwilliger bij het onderwijsproject in Zambia, zul je ‘s middags helpen bij de verschillende community projecten. Je kunt bijvoorbeeld gaan helpen bij het bouwen, schilderen en opknappen van klinieken en scholen. Er is namelijk een enorm tekort aan schoollokalen waardoor kinderen vaak niet de hele dag naar school kunnen. Op maandag en (soms) vrijdag helpen de vrijwilligers mee met de meisjes van grade 4 op de Linda Farm. Dit is een kleine community waar families wonen met minstens één persoon met een beperking in het gezin. De meisjes leren hier meer over landbouw en landbouwactiviteiten. Een vaardigheid waar ze de rest van hun leven wat aan hebben. Als vrijwilliger kun je ook aan de slag gaan bij de leesclub in Zambia. Je gaat kinderen hun literaire kennis vergroten door ze te helpen met moeilijke woorden, het voorlezen en het extra oefenen van taalvaardigheden. Ook is er een literatuurclub voor volwassen. Je helpt dan beginners en gevorderde met het krijgen van een betere plaats op de arbeidsmarkt. Liever iets creatiefs doen? Ook dat kan! Samen met jongeren kun je aan de slag gaan bij de kunstclub. Op deze manier kunnen je jongeren aanmoedigen om te gaan met diverse problemen/zaken door middel van kunst. Bijvoorbeeld: je kunt een anti-drugs campagne opzetten en door de kunstclub posters laten maken. En als laatste kun je helpen bij de dagelijkse taken in het Maramba bejaardenhuis. Een prachtige manier om de situatie en leefomstandigheden van de bewoners te verbeteren.

Vrijwilligerswerk in Zambia
Het project is gevestigd in Livingstone, Zambia. Slechts 10 kilometer verwijderd van de wereldberoemde Victoria Watervallen. Het is belangrijk dat je voor dit bouwproject geen rugklachten hebt en fysiek in goede conditie bent! Tijdens je verblijf als vrijwilliger in Zambia zul je hulp krijgen van een ervaren coördinator. 

Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger in het Zambia te helpen? Grijp dan deze unieke kans en solliciteer nu op deze vacature in het buitenland! Mocht je meer informatie willen kijk dan op website van TravelUnique.
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • De ervaring van je leven als vrijwilliger in Zambia

 • Je krijgt een fijne accommodatie met 24 uur per dag beveiliging

 • Je krijgt drie maaltijden per dag

 • Er is gedurende je verblijf volop begeleiding

 • Je leert de Zambiaanse cultuur kennen door samen met de lokale bevolking aan dit project te werken

Wat moet je daarvoor doen?

 • Je helpt bij de bouwprojecten

 • Meedraaien bij de community projecten

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent minimaal 17 jaar

 • Een goede kennis van de Engelse taal

 • Je beschikt over een goede fysieke conditie

Beschikbaarheid

Minimaal 2 weken tussen augustus 2021 en december 2021.

Over bedrijf

TravelUnique

TravelUnique

TravelUnique is een kleine, professionele en persoonlijk reisorganisatie die mensen de kans biedt het continent Afrika op een geheel andere wijze te ontdekken. Niet als toerist maar als medemens. TravelUnique: ‘Onze visie is in een wereld waar mensen van verschillende culturen zich bewust zijn van de vraagstukken die spelen in de wereld en willen bijdragen aan een positieve verandering’. Onze missie is om in samenwerking met duurzame gemeenschapsinitiatieven mensen van diverse culturen samen te brengen zodat ze op deze wijze van elkaar kunnen leren’. De organisatie biedt verschillende vrijwilligersprojecten aan in diverse landen in Afrika.
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 april 2023
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Sterre

Hi! Mijn naam is Sterre en zit dit jaar in het bestuur van KnappeKoppen Vrijwillig, een vrijwilligersorganisatie van en voor studenten. Omdat wij dit jaar ons lustrum vieren, zouden wij ontzettend graag eind augustus/september met 6 a 10 personen vrijwilligerswerk in het buitenland doen. Het liefst zouden wij iets willen doen met een blijvend resultaat waar we eventueel ook geld voor zou kunnen ophalen. Daarom sprak dit project mij aan. Zouden er mogelijkheden zijn voor ons?

Reactie van werkgever:

Hallo Sterre, dank je voor je bericht. Er zijn zeker mogelijkheden voor jullie in Zambia. Alleen moet Corona geen roet in het eten gooien tegen die tijd. Zullen we even bellen om e.a.a. verder door te spreken? Mijn nummer is 06 - 38 22 86 58. Hartelijke groet, Therese Wijnen, TravelUnique

Ines

Hallo! Ik ben geïnteresseerd. Wat bedragen de kosten precies?

Reactie van werkgever:

Beste Ines,

Dank je voor je bericht. De kosten zijn afhankelijk van het aantal weken dat je wenst deel te nemen aan het project. Op onze website vind je onderaan ieder project de kosten per aantal weken vermeld. Dit project vind je onder de bouw projecten. Je kan me ook het aantal weken laten weten dat je eventueel zou kunnen deelnemen aan het project. Ik stuur je dan direct de prijs.

Sonja

Zijn er kosten aan verbonden die voor eigen rekening zijn? Zoals eten/drinken/accommodatie/vlucht etc?

Reactie van werkgever:

Beste Sonja,

Dank je voor je bericht. Je dient inderdaad je vlucht, accommodatie, maaltijden en begeleiding zelf te betalen. Dit omdat de projecten in Afrika helaas niet de financiële mogelijkheden hebben om dit voor je te betalen.

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen