Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Alle vacatures

Werk mee op een ecologische boerderij in België!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Heule, België
 • Periode De gehele periode van 17 juli 2022 t/m 31 juli 2022
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

Je gaat meewerken op ecologische boerderij “De Heerlijkheid van Heule”. Op dit moment vindt hier een time-outproject plaats voor kinderen en jongeren die in een moeilijke (thuis)situatie zitten. Sommige jongeren verblijven tijdelijk op de boerderij en anderen komen om mee te doen aan naschoolse programma’s of trainingen. 
Het doel van De Heerlijkheid van Heule is sociale integratie. Er is aandacht voor openheid, iedereen is welkom en wordt gemotiveerd om een steentje bij te dragen. Jij wil graag meehelpen en gaat meebouwen aan allerlei ecologische klussen zoals windmolens, vuilnis eilanden, eco toiletten en een zonneboiler. 

Daarnaast vindt er ook een verbouwing plaats van “de oude koffiefabriek”. Dit is een monumentaal pand op het terrein van de boerderij. Hierin moeten slaapruimtes voor gezinnen en een zaaltje voor groepssessies, filmvertoningen en trainingen gebouwd worden. Jij steekt je handen uit de mouwen en werkt en denkt mee! 

Op de ecologische boerderij is het nooit saai. De boerderij blijft doordraaien. Ook hier mag je helpen. Samen met de jongeren pak je het dagelijks werk op op de boerderij. Denk hierbij aan oogsten, moestuin werk of brood bakken in de bakkerij.

Werken in België
Heule ligt nog geen 10 minuten van de bruisende stad Kortrijk af.  Op de grote markt kun je een lekker Kortrijks biertje drinken op een van de gezellige terrassen. Wil je juist even ontsnappen aan de drukte? Loop dan even naar het Groeningepark of wandel langs de rivier de Leie!

Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Accommodatie en maaltijden inbegrepen

 • Samenwerken met een internationale groep vrijwilligers

 • Vrijwilligerswerk in het buitenland

 • Een onvergetelijke ervaring en een betekenis avontuur

Wat moet je daarvoor doen?

 • Bijdragen aan een ecologische boerderij waar gewerkt wordt aan sociale integratie

 • Culturele uitwisseling

 • Renoveren in een oude koffiefabriek

 • Samenwerken in een internationale vrijwilligersgroep

Wat verwachten wij van jou?

 • Beschikbaarheid in de hele projectperiode

 • Bereidheid om je vrijwillig in te zetten

 • Inschrijfgeld IBO €35 en projectkosten €70 (incl. accommodatie en maaltijden; excl. reis)

 • Zin om samen je handen uit de mouwen te steken in een bijzondere omgeving

Beschikbaarheid

De gehele periode van 17 juli 2022 t/m 31 juli 2022

Over het bedrijf

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert internationale vrijwilligersprojecten. Dat doen we om levensomstandigheden van mensen te helpen verbeteren en om mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen voor een échte ontmoeting. Met een internationale groep vrijwilligers werk je een paar weken voor een non-profitorganisatie die werkt aan betere levensomstandigheden. Je ontmoet nieuwe mensen, knapt samen een klus op en leert elkaar echt kennen. Iedereen is welkom. Doe ook mee!
Vacature status
Vervuld

Veelgestelde vragen

Ik wil graag samen met een vriend/vriendin vrijwilligerswerk in het buitenland doen, is dat mogelijk?
Solliciteren met z'n tweeën is zeker mogelijk. Het is alleen wel belangrijk dat jullie ieder apart een account aanmaken, ieder apart solliciteren en beide in de motivatie aangeven dat jullie graag samen wil werken. De werkgever kan hier vervolgens rekening mee houden. Je kunt gemakkelijk hier een account aanmaken.

Wist je dat je ook een vriend(in) kan introduceren? Zo kun je samen naar het buitenland en ook nog eens een fijne extra verdienen! Lees hier alles over het introduceren van een vriend(in)!
Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?
Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.
Hoe kan ik solliciteren op een vrijwilligerswerk vacature?
Leuk dat je graag de uitdaging aan wil gaan in het buitenland. Om te kunnen solliciteren is het belangrijk dat je een account aanmaakt op onze website. Zodra je deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je vrijblijvend solliciteren op de vacatures die aansluiten bij je interesses. Je kunt gemakkelijk hier een account aanmaken. Wanneer je solliciteert op een vrijwilligerswerk vacature krijgt de werkgever hier bericht van en zal je zo snel mogelijk voorzien van een reactie. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.
Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek onze Helpcenter.

Gerelateerde artikelen