Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Geef kinderen met een beperking de vakantie van hun leven!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Brezovica, Kroatië
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode De gehele periode van 9 augustus 2021 t/m 21 augustus 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving


Help jij graag anderen? Dan is dit jouw kans om deze zomer een unieke ervaring op te doen tijdens vrijwilligerswerk in Kroatië! Tover een lach op de gezichten van de kinderen, heb de tijd van je leven als vrijwilliger en geniet van de Kroatische zon. Lees snel verder over wat je kunt verwachten van vrijwilligerswerk in het buitenland.  

Jouw nieuwe uitdaging!
In het plaatsje Brezovica in Kroatië bevindt zich een instelling van Caritas Zagreb voor kinderen met een meervoudige beperking. Hier worden ongeveer 70 kinderen tussen 2 en 18 jaar opgevangen en verzorgd. De kinderen zijn ingedeeld in woongroepen met vaste begeleiding. 
 
Door het jaar heen gaan de meeste kinderen naar school of zijn er dagelijks activiteiten voor hen. In de zomer is er, ook in Kroatië, een lange vakantie.

Sommige kinderen kunnen met hun familie op vakantie, maar de meesten blijven de hele zomer in de instelling. Om hen ook een mooie zomer te bezorgen, vraagt Caritas de inzet van vrijwilligers. Vrijwilligersorganisatie IBO wil daar graag aan bijdragen en zoekt vrijwilligers die zich voor 2 weken willen inzetten voor de kinderen van Caritas. Help jij als vrijwilliger in het buitenland mee om ook deze kinderen een topvakantie te geven?

Vrijwilligerswerk in Kroatië
De lokale staf heeft de handen vol aan de (basis) zorg voor de kinderen. Het wassen, aankleden, eten geven en verzorgen van de kinderen neemt veel tijd in beslag. Tijdens jouw vrijwilligerswerk in Kroatië kun jij de vaste staf ondersteunen. Je bent er vooral om de kinderen extra activiteiten te bieden: spelletjes doen, snoezelen, muziek maken, samen knutselen, etc. Je helpt ze op deze manier om de lange, vaak saaie vakantiedagen, op een leuke manier te besteden. Kortom: jij geeft hun dagen een goede en leuke invulling! 
 
Voor de staf betekent jouw hulp een tijdelijke verlichting van een zeer intensieve taak, voor de kinderen ben je een zomerhulp die ze een leuke vakantie bezorgt. En voor jou als vrijwilliger is het een prachtige ervaring. Wil jij deze lieve kinderen de zomer van hun leven geven? Solliciteer dan nu op deze vacature voor vrijwilligerswerk in het buitenland. 
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • De ervaring van je leven tijdens vrijwilligerswerk in Kroatië!

 • Je leert nieuwe mensen en de Kroatische cultuur kennen

 • Je krijgt een fijne accommodatie en de maaltijden zijn inbegrepen

 • Samenwerken in het buitenland met een ontzettend leuk team

Wat moet je daarvoor doen?

 • Vakantie-activiteiten bedenken en organiseren

 • Stafmedewerkers helpen met dagelijkse klusjes

Wat verwachten wij van jou?

 • LET OP: voor deelname aan dit project moet je uiterlijk 2 weken voor de start volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19

 • Inschrijfgeld IBO €35 en deelnamekosten €159 (incl. accommodatie en maaltijden; excl. reis)

 • Je hebt zin om je tijdens vrijwilligerswerk in het buitenland in te zetten voor een leuke zomervakantie voor deze kinderen

 • Je bent beschikbaar in de hele periode

Beschikbaarheid

De gehele periode van 9 augustus 2021 t/m 21 augustus 2021.

Over bedrijf

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligersorganisatie met liefde voor de wereld. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. www.ibo-nederland.org
Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Daniel

Beste is het mogelijk om een stage als animator bij jullie bedrijf te lopen
ik vind het geen probleem om met kinderen die een beperking hebben te werken
is het mogelijk om een niet betaalde stage vanaf begin mei tot eind juni stage bij jullie bedrijf te lopen en aangezien jullie in de zomervakantie ook mensen nodig hebben zal ik wel een paar weken extra bij jullie bedrijf werken.

Reactie van werkgever:

Beste Daniel,
IBO is een stichting die vrijwilligers zoekt voor projectorganisaties in het buitenland. In dit project in Kroatië zoeken we echt alleen maar vrijwilligers voor in de zomervakantie. De rest van het jaar gaan de kinderen gewoon naar school.

Casper (C.L.M.)

Goede middag, ik mag van mijn werk 1 maand erkend vrijwilligers werk doen met behoud van salaris. Mijn vrouw is volgend jaar met pensioen, wij willen graag 1 maand samen aan een project deelnemen. Ik zelf ben technisch, mijn vrouw is onderwijzeres (geweest) Wij willen graag meer weten en zien graag een reactie. De tijdsperiode waar we iets zoeken is de maand(en) juni-juli.

Reactie van werkgever:

Beste Casper,
Wat leuk dat jullie IBO-Nederland benaderen via Grenzelooswerk.nl!
Ik heb je zojuist (n.a.v. je sollicitatie via deze site) een bericht gestuurd met een verwijzing naar de website van IBO-Nederland. Daar staan meer mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Voor meer informatie mag je ook altijd even bellen of mailen. Op onze website vind je de contactgegevens.
Hartelijke groet,
namens IBO-Nederland,
Henny Petter

Gerelateerde artikelen