Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Moldavië: Help de ouderen van Straseni

 • Functie Vrijwilliger in het buitenland
 • Locatie Straseni, Moldavië Republiek
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode De gehele periode van 13 juli 2020 t/m 25 juli 2020.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

Jij hebt de kans op een onvergetelijk avontuur in het buitenland! Ga aan de slag als vrijwilliger in Moldavië! We vertellen je natuurlijk graag meer over deze vacature in het buitenland. 
 
Jouw nieuwe uitdaging! 
Moldavië, een ex-Sovjetrepubliek, is het armste land van Europa. Sinds de onafhankelijkheid in 1992 is het land erg verarmd. Zo'n 80% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Ouderen leven vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Hun pensioen is niet toereikend voor de dagelijkse behoefte aan voedsel en verwarming. Velen leven in een sociaal isolement.
 
Stichting Neohumanist Moldova vindt dat ieder mens het recht heeft op een gezond en betekenisvol leven. Deze stichting doet haar best om de ouderen van het stadje Straseni te helpen met basisvoorzieningen als voedsel en warmte.
 
In 2003 is een dagcentrum voor bejaarden geopend in Straseni. Het centrum voorziet de ouderen van een was- en badgelegenheid en een warme lunch. De ouderen krijgen medische zorg van een vrijwillig werkende arts. Het centrum fungeert ook als sociale trefplaats, waar de ouderen kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. In 2006 is een thuiszorgteam ontstaan. Dit team bezoekt de meest kwetsbare ouderen die nog zelfstandig in de omgeving wonen en verleent huishoudelijke hulp, verzorgt en brengt een voedselpakket mee.Daarnaast is in 2007 een verpleegtehuis geopend. Hier verblijven twintig ouderen die 24 uurs zorg krijgen in een liefdevolle omgeving.
 
Kortom Moldavië kan jouw hulp als vrijwilliger in het buitenland hard gebruiken! 
 
Werkzaamheden
Als vrijwilliger in Moldavië voor stichting IBO kun je ondersteunen bij praktische en sociale activiteiten in het dag- en verpleegcentrum. Daarnaast ga je soms ook helpen met  klusjes in woningen van een aantal alleenstaande bejaarden.
 
Je helpt de ouderen in hun woningen door bijvoorbeeld schoon te maken of voor hun te wassen. Wanneer hun huis netjes is, help je ze door in de tuin wat klusjes te doen en op z'n tijd doe je ook wat schilderwerk. Bij de ouderen thuis help je hen waar je kan. Naast de waardevolle sociale bijdrage die je levert, ga je hen ook ondersteunen in het huishouden waar je kan. Zo help je hen een zo waardevol mogelijk leven te hebben! 
 
Je bespreekt  vooraf en gedurende het project met de verantwoordelijke personen welke werkzaamheden op dat moment nuttig en nodig zijn. Voor buitenlandse vrijwilligers is het (zeer) beperkt mogelijk om mee te gaan met het thuiszorgteam. De meeste werkzaamheden zullen plaatsvinden op het dagcentrum en in het verzorgingstehuis.
 
Vrijwilligerswerk in Moldavië
Naast het werk dat je doet tijdens je vrijwilligerswerk in het buitenland, is ook je morele bijdrage van groot belang. Zowel door de ouderen als door de staf wordt het enorm gewaardeerd als iemand vanuit een ander land de moeite neemt om daadwerkelijk een bijdrage te leveren. Als vrijwilliger in Moldavië zul je dan ook veel waardering krijgen! Wil jij je inzetten voor de liefdevolle ouderen van Straseni? Solliciteer dan nu op deze vacature in het buitenland. 


Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een onvergetelijke ervaring tijdens je vrijwilligerswerk in Moldavië

 • Samenwerken in het buitenland met een ontzettend leuk team vrijwilligers

 • Je krijgt een accommodatie en de maaltijden zijn inbegrepen

Wat moet je daarvoor doen?

 • Ouderen ondersteunen bij praktische en sociale activiteiten

 • Meehelpen in het dagcentrum

 • Kleinschalige klus- en bouwwerkzaamheden

 • Schilderen

 • Helpen in de keuken

 • Helpen in de tuin

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent minimaal 18 jaar oud

 • Inschrijfkosten: € 35,-

 • Deelnamekosten € 159,- (excl. reis)

 • Je bent enthousiast om je vrijwillig in te zetten voor een goed doel

Beschikbaarheid

De gehele periode van 13 juli 2020 t/m 25 juli 2020.

Over bedrijf

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligersorganisatie met liefde voor de wereld. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. www.ibo-nederland.org
Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Monique

Ben je verplicht 40 uur dat vind ik te veel dan heb je niet veel tijd over voor andere dingen.

Reactie van werkgever:

Hoi Monique,
Bij IBO vragen wij bij elk project je vrijwillige inzet voor 1 à 2 weken en inderdaad je bereidheid voor 40 uur per week.

NB. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus kan dit project voor ouderen in Moldavië in 2020 helaas niet doorgaan. De ouderen zijn een (te) kwetsbare groep.

Hartelijke groet,
Henny Petter (IBO-Nederland)

Nikki

Hoe duur is de vliegreis heen en terug?

Reactie van werkgever:

Beste Nikki,
De prijs van de vliegreis is afhankelijk van je eigen keuzes (maatschappij, jouw bereidheid om al dan niet vaker over te stappen, hoe lang van tevoren je je reis boekt, etc.). Bij IBO-Nederland koppelen wij vrijwilligers aan projecten. Je regelt zelf je reis. Op die manier ben je vrij in je keuzes.
Hartelijke groet, Henny van IBO.

Gerelateerde artikelen