Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Help mee met natuurbehoud in de woestijn van Namibië!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Warmbad, Namibië
 • Nationaliteit Europees
 • Periode Minimaal 4 weken tussen mei 2021 en juli 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

Het is mogelijk om te starten op 20 mei 2021 en 21 juni 2021.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Wil jij vrijwilligerswerk in het buitenland doen waarbij je actief meehelpt in de natuur? Ga dan aan de slag bij de Oana Expeditie! Help oud, verdord land om te vormen tot een plek waar bedreigde diersoorten weer kunnen terugkeren. Dit vrijwilligerswerk project in Afrika vergeet je nooit meer!

Vrijwilligerswerk in Namibië 🇳🇦
Je gaat meehelpen op een prachtige plek. Het Oana-reservaat strekt zich uit over meer dan 165.000 hectare bergachtig terrein met unieke planten zoals de Quiver-boom en dieren zoals de Afrikaanse luipaarden, karakalen, honingdassen, Namaqua-kameleons en Afrikaanse zwarte adelaars. Omringd door spectaculaire kwarts- en vulkanische bergen en de wijd open lucht, ervaar je een echte woestijnwildernis! In deze droge woestijn ga je heel wat bijzondere safari's meemaken om veldonderzoek te doen. De bevolking in Namibië is erg vriendelijk. Dat zul je merken wanneer je bij ze op bezoek gaat! Door lokale dorpen te bezoeken, heb je de mogelijkheid om met de lokale bevolking te praten en meer te weten te komen over de cultuur van Namibië.

Helpen bij de Oana Expeditie
Tijd om te handen uit de mouwen te steken! Je gaat oude veehekken, schroot en buitenaardse plantensoorten verwijderen, helpen bij het bouwen van zanddammen en het opnieuw inzaaien van vlaktes. Het fysieke werk dat je tijdens deze expeditie doet, is cruciaal voor de duurzaamheid van het reservaat op de lange termijn en voor het creëren van een gezond toevluchtsoord voor dieren.

Het is niet alleen maar hard werken bij Oana. Je krijgt volop mogelijkheden om te fietsen door de vulkanische bergen van Oana of te raften op de Oranjerivier en meerdaagse wandelingen maken die je naar het hart van de surrealistische Namibische wildernis brengen. Een 3-daagse voetexpeditie en een 4-daagse rafting-expeditie zijn de gaafste hoogtepunten van deze expeditie. Je dompelt jezelf onder in de natuur en kampeert onder de sterren naast de Kum Kum Rapids!

Aan het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland zijn kosten verbonden. Zo dien je je eigen vliegticket, transfer, verzekeringen en verblijfskosten te betalen. Er is een accommodatie (tentenkamp) aanwezig op dit project. Wil je meer weten over dit vrijwilligerswerk in Namibië? Bekijk het project dan op de website van TravelUnique of solliciteer direct!
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Je krijgt een accommodatie, drie maaltijden per dag en begeleiding door de projectcoördinator

 • Een onvergetelijke 4-daagse raftingtrip over de Oranjerivier

 • Dag- en nachtsafari's om de meest bijzondere dieren van dichtbij te zien

 • Vrijwilligerswerk in een prachtig, uitgestrekt land met een bijzonder vriendelijke bevolking

Wat moet je daarvoor doen?

 • Verander verwaarloosd land in een toevluchtsoord voor ernstig bedreigde dieren in het wild, zoals de zwarte neushoorn en andere kwetsbare en bedreigde diersoorten

 • Draag bij aan duurzaamheid op lange termijn door hekken en andere infrastructuur te verwijderen zodat dieren vrij kunnen rondlopen en het gras en de flora de kans krijgen om te herstellen

 • Help bij het repareren van waterpunten en het bouwen van zanddammen

 • Bezoek een lokale gemeenschap buiten het reservaat en breng tijd door met de lokale bevolking

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent minimaal 18 jaar

 • Je beschikt over een goede conditie

 • Natuurliefhebber, enthousiast, zelfstandig en flexibel

 • Je spreekt Engels

 • Je levert een Verklaring Omtrent Gedrag in

 • Back to basic? Dat vind jij helemaal prima!

Beschikbaarheid

Minimaal 4 weken tussen mei 2021 en juli 2021.

Over bedrijf

Vacature status
Open ◦ Verloopt op 31 juli 2022
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen