Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Nomadelfia: Leef en werk mee in deze commune

  • Functie Vrijwilligerswerk in Italië
  • Locatie Nomadelfia, Italië
  • Nationaliteit Geen voorkeur
  • Periode Minimaal 14 dagen tussen 26 juli 2015 en 8 augustus 2015.
  • Minimum leeftijd 18 jaar
  • Accommodatie Onbekend
  • Categorie Bouwwerkzaamheden
  • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken
Covid-update - Nomadelfia, Italië
Op dit moment is een groen reisadvies van kracht voor Italië. De besmettingen nemen sterk af in Italië, super fijn! Bij aankomst in Italië moet je altijd beschikken over een negatieve PCR- of antigeentest (niet ouder is dan 48 uur), over een vaccinatiebewijs (van minimaal 14 dagen oud) óf over een herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden). 

Het dragen van een mondkapje in Italië is verplicht in publieke binnenruimtes en in het OV. Momenteel zijn de terrassen, bars, bioscopen en sportscholen weer (beperkt) open. Goed nieuws dus!

Omschrijving

Nomadelfia is een gemeenschap van 50 families (11 familiegroepen van 4 of 5 families) bestaande uit katholieke vrijwilligers die een nieuwe gemeenschap willen opbouwen, gebaseerd op het evangelie en naastenliefde. De gemeenschap werd begin vorige eeuw opgericht door de priester Don Zeno (1900-1981). Hij adopteerde toen een jongetje dat net uit de gevangenis kwam en sindsdien wordt deze ‘traditie’ voortgezet. Door de jaren heen hebben zo’n 5000 jongeren tijdelijk een plekje gevonden bij de families in Nomadelfia. In deze gemeenschap bestaat er geen privébezit, maar wordt alles met elkaar gedeeld. Er wordt geen gebruik gemaakt van geld, en jongeren gaan in de commune zelf naar school. Het gaat puur om gelijkheid en naastenliefde. De bewoners voorzien zelf in alle behoeften. De jongeren worden onderwezen, volwassenen hebben allemaal een taak binnen de gemeenschap en ook de ouderen zitten niet stil. Voor de staat is Nomadelfia een burger beweging, voor de kerk is het een parochie sinds 1962. Het is een democatische gemeenschap met een evangelische ‘grondwet’: regels, het stemmen en beslissingen nemen moeten unaniem gebeuren. Sober leven en wederzijdse vergeving zijn de fundamentele regels van Nomadelfia. De beschikbaarheid van iedereen voor de werkzaamheden vormt de basis voor het gemeenschapsleven: iedereen kan dezelfde soort taken doen. Werkzaamheden Erg gevarieerd werk. Je helpt mee met het dagelijkse werk in de gemeenschap. Op het land bijvoorbeeld maar ook wat simpele klusjes in de bouw. Inschrijfgeld: €35 Deelnamekosten: €120 We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.
Meer lezen over deze vacature

Details

Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen tussen 26 juli 2015 en 8 augustus 2015.

Over bedrijf

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligersorganisatie met liefde voor de wereld. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. www.ibo-nederland.org
Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Mj

ik wil graag meer informatie zoals: is 120 incl travel en moet je per se katholiek zijn om te helpen? dank u wel alvast. MVG, mjkhalil

Reactie van werkgever:

Beste MJ Khalil,

Tof dat je interesse hebt in het project in Nomadelfia!

Je hoeft niet katholiek te zijn om daar te helpen. Het project is juist gericht op samen werken, samen leven en tolerantie t.o.v. elkaar.

De €120,- is een bijdrage aan projectkosten. Je wordt gedurende de projectperiode voorzien van eten en accommodatie.

De reis regel en betaal je daarnaast nog zelf. Op die manier heb je invloed op wanneer en hoe je reist.

Hartelijke groet,
Henny & Pascale

Gerelateerde artikelen