Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Als student naar Zuid-Afrika

 • Functie student
 • Locatie Ritchie, Zuid-Afrika
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 2 weken tussen mei 2021 en maart 2022.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Onbekend
 • Categorieën Sport en Onderwijs
 • Bruto maandsalaris €0

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Ben jij student en zou je graag tijdens je studie vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen? En heb jij hart voor je medemens? Ga dan als vrijwilliger mee om het leven van kinderen in Zuid-Afrika te veranderen. Lees snel verder over deze vacature in het buitenland.

Jouw nieuwe uitdaging!
Organisatie Eye For Others heeft vanaf 2014 gewerkt aan de opbouw van het Regenboog Centrum in Ritchie, in de regio Noordkaap, Zuid-Afrika. Een oude leegstaande school is met de inzet van vrijwilligers en studenten en met ondersteuning van fondsen omgetoverd tot een Training- en Ontwikkelingscentrum. Klaslokalen zijn ingericht voor multifunctioneel gebruik, het terrein is opgeknapt, er is een voetbalveld en tennisveld aangelegd, er zijn gastenverblijven gebouwd en er is een kantine/restaurant gerealiseerd. Op dit moment zijn 5 lokalen in gebruik voor ondersteuning en de studie ontwikkeling in agricultuur, Internet gebruik en beheer, small business, creatieve ontwikkeling, pedagogische ondersteuning, begeleiding enz. Op het sportveld worden regelmatig sport evenementen georganiseerd.

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika
Voor studenten die opzoek zijn naar een internationale stage of onderzoek willen doen is hier plek! Het motto van de organisatie: ‘Jij gaat Afrika niet veranderen, Afrika gaat jou veranderen’. Zie voor alle informatie en de verschillende projecten www.CiOnVe.nl. Een speciale website voor studenten! 

Lijkt dit jou een gave uitdaging? Solliciteer dan nu op deze vacature in Zuid-Afrika en ontvang meer informatie!
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een prachtige periode als vrijwilliger in Zuid-Afrika, die je nooit meer vergeet

Wat moet je daarvoor doen?

 • De lokale gemeenschap ondersteunen met activiteiten toegespitst op jouw interesse en/of vakgebied.

Wat verwachten wij van jou?

 • Goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

 • Eigen verantwoordelijkheid om in groepsverband het geld binnen te halen.

Beschikbaarheid

Minimaal 2 weken tussen mei 2021 en maart 2022.

Over bedrijf

Eye For Others

Eye For Others

Doelstelling: De stichting Eye For Others is een organisatie die projecten in Zuid-Afrika initialiseert en uitvoert op het gebied van hulpverlening aan de minst bedeelden in het algemeen, maar aan verwaarloosde kinderen, wezen en weduwen in het bijzonder. De Bijbel is hierbij de basis van ons handelen. Visie: Vanuit de opdracht die Jezus Christus geeft om barmhartigheid te verlenen, willen wij de nood lenigen voor slachtoffer(tje)s van aids, en (seksueel) geweld. In het bijzonder richten wij ons op kinderen die verwaarloosd zijn of wees geworden zijn door het aids of alcohol problemen, maar ook op zwangere vrouwen en weduwen. Missie: Mensen enthousiast maken om daadwerkelijk dienstbaar te zijn voor de in de visie genoemde groeperingen, zonder onderscheid te maken in ras, cultuur, geloof of leefomstandigheden. Samen met lokale partners willen wij directe nood lenigen en een blijvende verbetering van levensomstandigheden (opvang, medische zorg, educatie en trainingen) realiseren. Het in groepsverband uitvoeren van werkzaamheden zoals bouwactiviteiten, kinderwerk en huisbezoeken, in het buitenland vormen een belangrijk onderdeel. Projectuitvoering en opzet: Eye For Others voert projecten uit in samenwerking met en op aanvraag van lokale partners. Eye For Others voert slechts kortlopende bouw- en kinderprojecten uit ter ondersteuning van lopende projecten bij lokale partners. Eye For Others is nooit eindverantwoordelijk voor een project en/of organisatie, omdat de visie is dat wij vanuit Nederland niet de kennis en mogelijkheden hebben om een project en/of organisatie blijvend te sturen en te leiden. De financiële behoefte wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld en de financiën worden verkregen door acties van de vrijwilligers en/of financiële ondersteuning van Nederlandse fondsverstrekkers.
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 april 2023
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Guido

Moet je hiervoor bijleggen en zo ja hoeveel dan

Reactie van werkgever:

Beste Guido,
Ja, je moet je eigen reis- en verblijfskosten betalen. Welk bedrag dat is, is afhankelijk van de duur van je verblijf.
Wij zijn een stichting die afhankelijk zijn van sponsoring en giften. Niemand die werkzaam is bij de stichting krijgt hiervoor betaald. Iedereen doet dit vrijwillig vanuit een passie.

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen