Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilligerswerk Indonesië: Scholen bouwen en les geven

 • Functie Vrijwilliger in Indonesië
 • Locatie Sukaraja, Indonesië
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode De gehele periode van 05 nov 2017 t/m 05 jan 2018.
 • Minimum leeftijd 21 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Categorie Overig
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

In Sukaraja op het Indonesische eiland Java, steek je als vrijwilliger de handen uit de mouwen voor de Islamitische scholengemeenschap Al-Izz. Het project vraagt hulp van vrijwilligers voor technische klusjes. Als vrijwilliger help je lokalen schilderen, schoolbankjes opknappen, schuren, pleisteren, opruimen, afhankelijk van de noden van het moment. Daarnaast zijn de lokale schoolkinderen (van 3 tot 16 jaar oud) erg nieuwsgierig om je te ontmoeten en staan ze te popelen om wat meer Engels te leren. Samen klussen, samen op uitstap, liedjes zingen, vormen de basis om ervaring en kennis uit te wisselen. Je hoeft dus geen leerkracht te zijn, het gaat erom dat je activiteiten onderneemt met de kinderen, waardoor ze hun Engels leren toepassen. 

De scholengemeenschap zet sterk in op interculturaliteit en ervaringsgericht leren. Met hulp van vrijwilligers willen ze het Engels van hun leerlingen verbeteren en uitwisseling stimuleren. Er wordt gevraagd om samen creatieve lessen en activiteiten voor de leerlingen uit te werken en te begeleiden. Hierbij staat het spelenderwijs en al doende Engels leren centraal. Er is er uiteraard ook tijd om intensief kennis te maken met de Indonesische cultuur, ontspannende activiteiten te organiseren voor de kinderen en jongeren en de prachtige omgeving te verkennen. Combineer het technische werk met het omgaan met de kinderen en jongeren en ontdek zo een prachtig land van binnenuit! 
Meer lezen over deze vacature

Details

Wat wij jou bieden

 • Accomodatie en maaltijden

 • Transport tussen vliegveld en project.

 • Er is er uiteraard ook tijd om intensief kennis te maken met de Indonesische cultuur!

 • Tijd om ontspannende activiteiten te organiseren voor de kinderen en jongeren en de prachtige omgeving te verkennen.

Werkzaamheden

 • Uitvoeren van technische klusjes.

 • Lokalen schilderen

 • Schuren, schilderen en pleisteren

 • Begeleiden van de kinderen, d.m.v. creatieve lessen geven en uitstapjes te maken en samen te klussen.

Functie-eisen

 • Goede beheersing van de Engelse taal!

 • Leeftijd: 21- 30 jaar

 • Inschrijfgeld: € 35

 • Deelnamekosten: € 935,- (incl. transport tussen vliegveld en project, accommodatie en maaltijden, excl. vliegticket en uitstapjes in de vrije tijd)

Beschikbaarheid

De gehele periode van 5 november 2017 t/m 5 januari 2018.

Over bedrijf

Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Minke

Hoi,

Is er ook mogelijkheid voor een periode van volgend jaar rond oktober? Ik ben enthousiast, maar kan het voor komende november niet redden.

Reactie van werkgever:

Hoi Minke,
Leuk dat je interesse hebt in dit project in Indonesië!
Op dit moment weten wij nog niet of dit project volgend jaar weer plaats zal vinden en wanneer. In november weten wij meer en zullen wij dit op onze (eigen) website publiceren.
Hartelijke groet,
Henny Petter
ibo-nederland.org

Chandenie

Hallo,

Ik heb geprobeerd om meer informatie te vinden op hun site, helaas gaf het een error aan. Is een andere mogelijkheid om informatie te kunnen krijgen?

Groet.

Chandenie

Reactie van werkgever:

Hoi Chandenie,
Leuk dat je interesse hebt!
Hier op onze site vind je meer info over ons project in Indonesië:
http://www.ibo-nederland.org/projecten/378/sukaraja-bouw-mee-aan-een-school-en-help-kinderen-engels-leren.

Hartelijke groet,
Het team van IBO-Nederland

Aura

Moet je enige ervaring hebben om hierop te solliciteren?
Het lijkt mij super om mee te doen en te helpen, ik zou hiervoor nog wel een tijdje moeten sparen aangezien je met vrijwilligerswerk niets verdient. Is er een indicatie van wat je ongeveer bij je moet hebben als je daar 2 maanden verblijft?

Reactie van werkgever:

Beste Aura,
Je kunt naar dit vrijwilligersproject via IBO-Nederland. Bij IBO vragen we geen specifieke ervaring voor het vrijwilligerswerk. Het werk is hier ook op afgestemd. De vrijwilligers worden ingezet op relatief simpele klussen, die iedere gezonde persoon die zin heeft om zich in te zetten en wil leren, kan doen. Er wordt altijd gezorgd voor professionele begeleiding vanuit de projectorganisatie.
Je betaald vooraf aan IBO inschrijfgeld (€ 35,-) en deelnamekosten. Voor dit project in Indonesië voor 2 maanden verblijf, incl. o.a. eten en onderdak, zij de deelnamekosten €935,-. Daarnaast regel je zelf je reis en evt. vaccinaties, paspoort etc.
In principe heb je tijdens je verblijf op het project verder geen noodzakelijke kosten meer. Van je persoonlijke kosten kan ik geen inschatting maken, die zijn natuurlijk van jouw keuzes afhankelijk. Ik denk dan bv. aan uitstapjes, souvenirs, avondje uit, cadeautjes, etc
Wil je meer weten over dit project (of andere projecten van IBO-Nederland)? Kijk gerust eens op onze website ibo-nederland.org. Je kunt daar ook ons telefoonnummer en e-mailadres vinden, voor als je nog iets wilt vragen of even overleggen. Inschrijven voor de projecten kan natuurlijk ook via de website!
Hartelijke groet, Henny & Pascale
IBO-Nederland.org

Dana

Hallo,

Zijn de kosten 475 per week of voor de hele periode?

Groetjes,
Dana

Reactie van werkgever:

Hallo Dana,
De deelnamekosten zijn voor de hele periode. Dus €475,- voor de periode 24 juli - 16 augustus 2017.
Kijk voor meer informatie over IBO-Nederland en de projecten graag even op onze website.

Hartelijke groet,
Henny en Pascale
IBO-Nederland.org

Gerelateerde artikelen