Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilliger gezocht voor een sport project in Malawi

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Lilongwe, Malawi
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 3 weken tussen augustus 2021 en december 2025.
 • Minimum leeftijd 21 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

Omschrijving

Tijdens jouw periode vrijwilligerswerk in het buitenland ga je aan de slag voor het voetbal project in Malawi dat getalenteerde jongens en meisjes ondersteunt op het gebied van professionele voetbal-coaching, educatieve ondersteuning en persoonlijke ontwikkeling.De spelers moeten door verschillende rondes voordat zij zich echt bij de organisatie mogen aansluiten. Spelers die te ver van de stad vandaan wonen, krijgen huisvesting aangeboden in het huis in Lilongwe. Anderen die dichterbij wonen, worden elke dag opgehaald om naar school en naar de trainingen te gaan.

Het project begeleidt getalenteerde jongens als meisjes tussen 9 en 18 jaar. Sommige spelers komen zelfs uit voor het nationale team van Malawi! Het voetbalproject investeert in de talentontwikkeling van deze kids en in hun persoonlijke ontwikkeling met als doel meer te worden dan een goede voetballer of voetbalster maar een rolmodel voor anderen. ‘Als je alleen goed kan voetballen, maar je niet kan verantwoorden, kom je er nog niet’ stelt projectbegeleider George.

De kids gaan elke dag naar school en worden bijgeschoold in vakken als Engels, presenteren, communicatie en gespreksvoering. Het project heeft de ambitie om in 2020 een eigen lagere school op te richten om zo voetbal en onderwijs meer met elkaar te verbinden. Dat komt ook ten goede aan de talenten; meer focus betekent meer resultaat.

Als vrijwilliger of stagiair in het buitenland bij dit project zijn je werkzaamheden zeer divers. Wel is interesse voor en kennis over voetbal een vereiste. Werkzaamheden zijn onder andere: het geven van lessen zoals rekenen en Engels, het helpen met huiswerk of training geven over hoe het lichaam werkt. Ook zou het project blij zijn met vrijwilligers en stagiaires die zouden kunnen meehelpen aan het innoveren van een nieuwe methodes voor de technische planning van het project of die social media deskundig zijn en zo kunnen helpen in het verkrijgen van meer zichtbaarheid.

Verder zijn voetbal- en lifestyle (persoonlijke ontwikkeling) coaches hier ook van harte welkom. Een combinatie van werkzaamheden is, in overleg, mogelijk. Wil jij je inzetten voor vrijwilligerswerk in het buitenland? Solliciteer dan nu en ga vrijwilligerswerk in het buitenland doen! 
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een persoonlijk intakegesprek & begeleiding tijdens je voorbereidingen

 • Tijdens jouw periode vrijwilligerswerk in het buitenland krijg je Nederlandstalige begeleiding ter plaatse

 • Doingoood is aangesloten bij Volunteer Correct, dus eerlijk en verantwoord vrijwilligerswerk is gewaarborgd

 • Genoeg tijd voor geweldige excursies en reizen ter plaatse te boeken

Wat moet je daarvoor doen?

 • Als vrijwilliger in het buitenland of stagiair kan je helpen bij de educatieve ondersteuning van de talenten. Denk hierbij aan het geven van Engels- en rekenlessen, helpen bij het maken van huiswerk, persoonlijke ontwikkelingslessen ontwerpen en geven.

 • Studerende en afgestudeerde Sportkundigen zijn van harte welkom! Ga met de kids aan de slag en deel je kennis met de staff van het project. Zo kun je werken aan innovatieve bewegingsprogramma’s, kracht- en conditietrainingen ontwerpen en voedingsprogramma’s opstellen.

 • Heb je aantoonbare voetbalcoach ervaring? Kom dan helpen bij het voorbereiden en geven van de voetbal trainingen aan de diverse teams. Denk ook aan techniek en tactiek en het geven van trainingen aan de deelnemers aan het community project. Sharing = caring!

 • Ben je voetbal-minded en heb je kennis van social media? Kom dan content maken, een content-kalender opstellen en zorg ervoor dat de zichtbaarheid van het project op diverse social media kanalen wordt vergroot. Inbreng van eigen ideeën hierover zijn van harte welkom dus je kunt heerlijk creatief en actief aan de slag.

 • Voor de meiden van het voetbal project is er nog een speciaal programma waarin zij worden onderwezen op specifieke ‘meisjes’ en ‘vrouwen’-items  zoals omgaan met seksueel geweld, zelfvertrouwen en persoonlijke hygiene. Heb je hier affiniteit mee? Dan ben je van harte welkom om mee te werken aan het ontwikkelen en uitvoeren van dit programma.

 • Het project zoekt ook mensen die de combinatie voeding en sport kunnen maken!

Wat verwachten wij van jou?

 • Affiniteit met de doelgroepen van dit project

 • Je bent in goede lichamelijke conditie en in staat mee te trainen

 • Voor vrijwilligerswerk in het buitenland is ervaring in en kennis over voetbal is een vereiste!

 • Als coach assistent is aantoonbare ervaring op niveau vereist

 • Passie voor het werken met jeugd

 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen, bent initiatiefrijk en flexibel

 • Je rookt en drinkt niet; in ieder geval nooit op het project

 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij de aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare groepen te werken

 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed

Beschikbaarheid

Minimaal 3 weken tussen augustus 2021 en december 2025.

Over bedrijf

Doingoood Experience

Doingoood Experience

Zoek jij een leerzame buitenlandstage, een zinvol tussenjaar of vrijwilligerswerk in Afrika? Met onze programma's willen wij jou laten kennismaken met het dagelijkse leven van mensen in Afrika. Door mensen van een andere cultuur te ontmoeten, met hen te praten en samen te werken ga je elkaar anders leren kennen, meer waarderen en beter begrijpen. Wij helpen jou om goed voorbereid op reis te gaan en je word begeleid door onze Nederlandstalige begeleiding ter plaatse.
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 april 2022
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Jula

Om te deel te mogen nemen aan dit project is een betaling vereist, daar ben ik van op de hoogte. Ik vroeg mij af om wat voor bedrag dit gaat? Is het een eenmalig bedrag of wekelijks/ maandelijks?
Ik lees op Yobbers veel blogs van mensen die voor ongeveer twee weken naar Afrika gaan voor vrijwilligers werk. Zelf zou ik eigenlijk meerdere maanden willen. Ik vraag mij af of dat mogelijk is en of het ook meerdere maanden leuk en zinvol is?
Ik zie in de vacature dat je 40 uur per week maakt. Hoe veel tijd is er daarnaast nog voor het eventueel rondreizen of het doen van andere activiteiten? Is er bijvoorbeeld ook een combinatie van werken (buiten dit project om) en vrijwilligerswerk mogelijk?

Groet,
Jula Meijer

Reactie van werkgever:

Hoi Jula, leuk dat je interesse hebt. Het is zeker mogelijk om voor langere tijd te gaan. Ik zou je willen adviseren om eens te kijken op onze website bij www. doingoood.nl/kosten. Dan heb je een goed beeld. Je hebt zeker tijd genoeg om excursies te doen en op safari te gaan. Werken in combinatie met vrijwilligerswerk is helaas bij ons niet mogelijk

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen

Vacatures in de buurt