Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilligers school en kinderopvang

  • Functie Vrijwilliger school en opvang
  • Locatie Accra, Ghana
  • Nationaliteit Geen voorkeur
  • Periode Minimaal 14 dagen tussen 1 augustus 2016 en 31 december 2017.
  • Minimum leeftijd 18 jaar
  • Accommodatie Onbekend
  • Categorie Onderwijs
  • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

Dream Africa Care Foundation ondersteunt een school in Jamestown, een van de armste sloppewijken van Ghana. De scholieren zijn voornamelijk kinderen van jonge vrouwen die uit Noord-Ghana zijn getrokken om zich te onttrekken van armoede en gedwongen huwelijken. Deze vrouwen werken als straatverkopers of prositutuees, slapen 's nachts op straat en raken op jonge leeftijd zwanger. Hun kinderen vangen wij op in de school en de kinderdagverblijf in Jamestown. De klassen zijn overvol en er is een tekort aan lokale leraren. Vrijwilligers zijn hard nodig om op de kleintjes te letten, of te assisteren in het lesgeven. Waarom Dream Africa Care Foundation? Als vrijwilliger bij Dream Africa Care Foundation zijn de mogelijkheden flexibel. Je kan naast het lesgeven en werken op de kinderopvang op veel manieren bijdragen aan de organisatie. Bijvoorbeeld door het maken van promotiefilmpjes, het opzetten van een geldinzamelingsactie, het geven van ICT lessen, repareren van schoolbanken of helpen met de boekhouding. Vrijwilligershuis Als vrijwilliger verblijf je in een huis met gezellige huisgenoten vanuit de hele wereld. Je betaald als vrijwilliger een vergoeding van slechts $350,- per maand. Airport pick-up, oriëntatie en accommodatie (incl. drie maaltijden per dag, mineraal water, 24/7 support, house-keeping en de was) zijn in dit bedrag inbegrepen. Met de rest van de bijdrage ondersteunt DACF de projecten. DACF organiseert verschillende weekendtrips naar bijvoorbeeld de Volta regio, Cape-coast, Elmina, Kokrobite, Ada Foah en meer. Als je nog meer van Ghana wil zien heeft Dream Africa Care Foundation ook vrijwilligersprojecten in oa Larabanga en Kumasi. Voor wie? Vrijwilligers van alle leeftijden zijn welkom. Ervaring is handig, maar absoluut niet vereist. Het is ook mogelijk om samen met iemand te komen. Duur van je verblijf is flexibel: vanaf 2 weken tot 1 jaar. Hopelijk tot snel! Floor Hamburg Vrijwilliger Dream Africa Care Foundation
Meer lezen over deze vacature

Details

Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen tussen 1 augustus 2016 en 31 december 2017.

Over bedrijf

F&A For Africa Foundation

F&A For Africa Foundation

Stichting Floor & Anniek For Africa (FAFA) is een jonge organisatie die werkt aan een betere toekomst voor kansarme groepen in ontwikkelingslanden in Afrika. Wij geloven in de kracht en potentie van Afrika. Daarom helpen wij lokale initiatieven en individuen door het aanreiken van de juiste middelen en zo samen te werken aan een betere toekomst. Wij ontvangen, samen met onze partnerorganisatie, jaarlijks ongeveer honderd vrijwilligers vanuit de hele wereld die samen met ons dit doel nastreven. De vrijwilligers kunnen bijdragen in verschillende projecten zoals sport, lesgeven, werken in een opvanghuis. Daarnaast bieden wij stageplekken in ziekenhuizen en scholen. De projecten bevinden zich in Accra, Larabanga en Kumasi.
Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Nienke

Hallo Floor,
Ik las dat vrijwilligers van alle leeftijden welkom zijn. Ik word in september 17, is het dan ook mogelijk als ik alleen ga?
En zijn er, voor zover u weet, ook andere vrijwilligers van mijn leeftijd?

Alvast bedankt!
Nienke

Reactie van werkgever:

Hey Nienke,
Ja dat kan. Voor vrijwilligers onder de 18 vragen wij een brief met toestemming van je ouders.
Of er ook andere mensen van jou leeftijd zijn ligt aan de periode waarin je wil komen.
Meld je anders via deze site bij ons aan, dan kan ik je persoonlijk te woord staan.

Groeten Floor
Vertegenwoordiger

Sonja

Hoi Floor, is dit ook mogelijk om in de zomervakantie te doen? Er staat dat er ook uitstapjes geregeld worden, zitten hier kosten aan?

Reactie van werkgever:

Beste Sonja,
Jazeker! Ook tijdens de zomervakantie zijn er projecten waar in je kan werken. De scholen hebben wel vakanties, dus de invulling van de projecten kan anders zijn. De vakanties vallen in verschillende periodes, dus gedurende de hele zomer kan je in een scholingsproject aan de slag.

Gedurende het hele jaar worden er voor vrijwilligers trips en activiteiten georganiseerd om Ghana te ontdekken. Denk aan weekendje weg naar de watervallen, slavenkastelen, naar het zwembad of het strand. De kosten hiervoor betaal je zelf en je kan zelf in de hand houden hoe duur je het maakt. Over het algemeen is Ghana een stuk goedkoper dan Nederland.

Laat me weten als je nog meer vragen hebt.
Groeten,
Floor

Jeannette

ok ik begrijp het, jammer anders had ik me aangemeld

Jeannette

Hai floor.
Graag wil ik weten of het vliegticket vergoed word??

Reactie van werkgever:

Hey Jeannette,
De stichting kan haar projecten onderhouden door middel van de bijdrage van $350,- per maand die vrijwilligers betalen voor hun accomodatie, maaltijden, drinkwater, transport van/naar projecten, orientatie in Accra, 24/7 support en airport pick-up).

De vrijwiliger krijgt een geweldige ervaring in Ghana en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling en armoede bestrijding in Ghana.

De stichting kan vliegtickets voor vrijwilligers niet vergoeden.
Vriendelijke groet,
Floor Hamburg

Gerelateerde artikelen