Alle vacatures

Word vrijwilliger en begeleid kinderen met een beperking in Gambia!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Tanji, Gambia
 • Nationaliteit Europees
 • Periode Minimaal 3 weken tussen november 2021 en juli 2023.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 20
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Het is mogelijk om te starten op 1 november 2021.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

Omschrijving

Jouw bijdrage aan het een vrijwilligersproject in Gambia
Jij kan gaan helpen bij een bijzonder project in Gambia. Daarbij ben je vrijwilliger en voeg je je bij de lokale medewerkers om samen dagelijks betekenisvolle werkzaamheden te verrichten. Waarom jij zo hard nodig bent als vrijwilliger in Gambia? Omdat kinderen met een beperking vaak niet belangrijk zijn voor de Gambiaanse samenleving. Daarom is het Bendula project gestart om hen op te vangen en te begeleiden.

Het Bendula project is opgezet in het vissersdorpje Tanji. Het project is gestart in 2013 door studenten uit Nederland en daarna in 2020 overgenomen door de stichting Future for Young People. Ondertussen helpt een team van gemotiveerde vrijwilligers het project door 22 kinderen te begeleiden. Als vrijwilliger in Gambia krijg je de kans om te helpen bij dit project. Daarbij begeleid je kinderen met een beperking met naar school gaan en met activiteiten in een speciale klas. Samen met het lokale team breng je ook eigen ideeën in om de dagen nog leuker te maken voor de kids. Kinderen met een meervoudige beperking bezoek je thuis.

Start als vrijwilliger in Gambia
Gambia grenst aan Senegal en aan de Atlantische Oceaan. Het vissersdorpje Tanji ligt dan ook aan de Atlantische Oceaan. Er zijn meerdere gemotiveerde vrijwilligers aan de slag in Tanji, waardoor je deel uit maakt van een leuk team. De leeftijden binnen het team zijn zeer divers, het belangrijkste is dat iedereen affiniteit heeft met het begeleiden van kinderen met een beperking. Super fijn dat je jouw steentje bij kan dragen aan dit mooie project waarbij je kinderen met een beperking begeleid. 

Lijkt het je waardevol om in een ontwikkelingsland te werken met kinderen met een beperking? Start als vrijwilliger in Gambia en ga aan de slag in vissersdorpje Tanji! 

 
 
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een onvergetelijke ervaring waarvan je veel zult leren

 • Een goede voorbereiding in Nederland en begeleiding in Gambia

 • Ophaalservice vanaf het vliegveld

 • Introductiedag in Gambia

 • Een logeeradres (op 2 km van zee) wat dient als thuisbasis waar je altijd terecht kan met vragen en kan ontspannen

 • Diverse mogelijkheden voor excursies en/of workshops

Wat moet je daarvoor doen?

 • Je haalt samen met de lokale chauffeur de kinderen thuis op met een busje

 • Je helpt de lokale begeleiders met les geven of andere activiteiten in de klas

 • Je mag in overleg met de begeleiders ook zelf ideeën inbrengen

 • Je bezoekt kinderen met een meervoudige beperking in de thuissituatie en geeft ze wat extra aandacht

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent minimaal 18 jaar oud op de vertrekdatum

 • Je bent lichamelijk en geestelijk gezond

 • Je kunt je makkelijk aanpassen, je bent geduldig, flexibel, betrouwbaar en je hebt interesse in andere culturen

 • Je spreekt Engels

 • Je hebt affiniteit of ervaring met kinderen met een beperking

 • Er is een aanmeldprocedure

 • Je betaalt zelf de kosten die het vrijwilligerswerk in Gambia met zich meebrengen zoals b.v. voorbereidings- en begeleidingskosten, ticket, verblijfskosten en maaltijden. De kosten zijn afhankelijk van de duur van het verblijf

Beschikbaarheid

Minimaal 3 weken tussen november 2021 en juli 2023.

Over het bedrijf

Travel2Connect

Travel2Connect

Travel2Connect is een kleinschalige sociale onderneming die stagiaires en vrijwilligers de mogelijkheid biedt om - als je ervoor open staat – te leren van een andere cultuur. We brengen je in direct contact met de lokale inwoners van Gambia. We streven ernaar dat je een authentieke en unieke ervaring beleeft die je je leven lang bij blijft.
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 september 2022

Veelgestelde vragen

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?
Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.
Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?
Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!
Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?
Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!
Hoe kan ik solliciteren op een vrijwilligerswerk vacature?
Leuk dat je graag de uitdaging aan wil gaan in het buitenland. Om te kunnen solliciteren is het belangrijk dat je een account aanmaakt op onze website. Zodra je deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je vrijblijvend solliciteren op de vacatures die aansluiten bij je interesses. Je kunt gemakkelijk hier een account aanmaken. Wanneer je solliciteert op een vrijwilligerswerk vacature krijgt de werkgever hier bericht van en zal je zo snel mogelijk voorzien van een reactie. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.
Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek onze Helpcenter.

Vacature vragen

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen