Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilligers gezocht bij een Monkey Rehabilitation Centre!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Tzaneen, Zuid-Afrika
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 14 dagen tussen juni 2021 en december 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Categorie Dieren
 • Bruto maandsalaris €0

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

Omschrijving

Een onvergetelijk avontuur ligt op je te wachten! Ga jij deze uitdaging aan als vrijwilliger in het prachtige Zuid-Afrika? Lees snel verder wat je kunt verwachten van deze unieke vacature in het buitenland. 

Over jouw nieuw uitdaging!
Het Rehabilitation centrum is gespecialiseerd in de opvang van weesaapjes, gewonde apen of apen die te lang bij mensen hebben gewoond  en die 'vermenselijkt' zijn. Maar ook andere gewonde of verweesde dieren zijn welkom en worden hier verzorgd, totdat ze weer terug kunnen worden gezet in de natuur. Als vrijwilliger voor Activity International in Zuid-Afrika kun je meehelpen bij dit prachtige project en ben je dagelijks bezig met de verzorging van de aanwezige dieren. En ja, baby-aapjes de fles geven is daar een onderdeel van! Dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Hoewel de naam doet vermoeden dat er alleen apen worden verzorgd, zijn er in het opvangcentrum ook andere dieren aanwezig. Maar apen zijn het er het meest. Naast de “vervet monkeys” zijn er ook heel veel bavianen. Wat een fantastische dieren zijn dat! 
 
Het doel van het project is om gewonde dieren op te vangen, te verzorgen en ze weer te leren voor zichzelf te zorgen. Het Monkey Rehabilitation Centre is dus geen ‘dierentuin’ waar dieren permanent verblijven. Naast de opvang en verzorging van wilde dieren, wordt er binnen het Monkey Rehabilitation Centre ook studie verricht naar het gedrag van apen en andere dieren die in gevangenschap worden gehouden. De resultaten worden vergeleken met de resultaten van onderzoeken van het gedrag van dezelfde dieren die in het wild leven. Kortom, er valt genoeg te doen voor jou als vrijwilliger in het Zuid-Afrika!
 
Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika
Op 40 kilometer van het stadje Tzaneen in Zuid-Afrika bevindt zich het Monkey Rehabilitation Centre. Dat is op een uurtje rijden vanaf het Kruger National Park. Middenin de prachtige natuur van dit mooie deel van Zuid-Afrika. Zie jij jezelf al vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika doen? Solliciteer dan op deze unieke vacature in het buitenland!
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een once-in-a-lifetime ervaring als vrijwilliger in Zuid-Afrika!

 • Je kunt baby aapjes de fles geven (wie wil dat nou niet)

 • Je krijgt een fijne accommodatie

Wat moet je daarvoor doen?

 • Zorgen voor gewonde of zieke apen

 • Assisteren bij medische verzorging van de aanwezige apen

 • Maaltijden voorbereiden en geven

 • Assisteren met het bouwen van nieuwe dierenverblijven

 • Assisteren met het bijhouden van administratie, metingen en noteren van onderzoeksresultaten

 • Opvangen en begeleiden van bezoekers en scholen

 • Assisteren bij het vrijlaten/vangen van apen en andere in het wild voorkomende dieren

 • Baby aapjes de fles geven (dacht en nacht)

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent minimaal 16 jaar oud

 • Je beheerst de Engelse taal

 • Je hebt affiniteit met dieren

Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen tussen juni 2021 en december 2021.

Over bedrijf

Activity International

Activity International

Activity International helpt iedereen die plannen heeft voor een bijzondere reis of vakantie. En dat al sinds 1988. Reizen met iets extra's, waarbij je ervaart hoe het is om op een andere manier dan als een gewone toerist te reizen. Met onze programma's willen we verschillende culturen met elkaar in contact brengen. Al dan niet met het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Omdat we een onvergetelijke ervaring willen bieden. Maar ook om te werken aan een wereld waarin mensen meer begrip voor elkaar hebben. Maar we doen het niet alleen. Over de hele wereld werken we samen met betrouwbare partnerorganisaties. Zo kunnen we de kwaliteit van de begeleiding en de programma's waarborgen die wij belangrijk vinden.
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 april 2023
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Britt

Dag, is dit project inmiddels ‘open’ en kun je hier dus heen? Waar ligt de accommodatie en wanneer is de eerstvolgende startdatum?

Reactie van werkgever:

Hallo Britt,
Bedankt voor je bericht. Ja, dit project kan vrijwilligers accepteren op dit moment. Het apenopvangcentrum is in de buurt van Tzaneen en de accommodatie is op het terrein van de opvang. Op z'n vroegst kan je rond 25 mei starten. De startdata zijn erg flexibel.
Met vriendelijke groet,
Barry - Activity International

Mare Maria

Hallo,

Ik vroeg me af of er een algemene schatting gemaakt is van de kosten zodat ik weet waar ik aan moet denken.
Groet Mare.

Reactie van werkgever:

Hallo Mare,
Leuk dat je er over denkt om naar Zuid-Afrika te gaan!
Voor 2 weken betaal je EUR 900, voor 3 weken EUR 1150 en voor 4 weken EUR 1400. Vervolgens is elke extra week EUR 200. Dit is inclusief accommodatie en maaltijden.
Bovenop deze projectkosten komt dan nog de vlucht, reisverzekering, inentingen en persoonlijke uitgaven.

Met vriendelijke groet,
Barry - Activity International

Bente

hallo,

Is deze vacature inmiddels weer mogelijk om te solliciteren op deze vacature? Of kan er door COVID nog niemand worden aangenomen?

Groeten
Bente

Reactie van werkgever:

Hallo Bente,
Het Monkey Rehabilitation Centre is op dit moment open en kan vrijwilligers ontvangen. Onze overheid heeft reizen tot eind maart sterk afgeraden. Daarom kunnen we, zoals het er nu voorstaat, vanaf april weer vrijwilligers plaatsen op dit project.
Met vriendelijke groet,
Barry - Activity International

Diebe

Hallo, gaat dit door tijdens covid-19? Zo ja, zou ik solliciteren.
En te gekke uitdaging.

Reactie van werkgever:

Hallo Diebe,
Helaas kunnen we vanwege covid-19 de komende maanden geen vrijwilligers accepteren. We hebben goede hoop dat het begin 2021 wel weer gaat lukken. Maar zekerheid is er nog niet.
Je zal dus nog even geduld moeten hebben.

Met vriendelijke groet,
Barry
Activity International

Celeste

Hoi,
Wat een leuke vacature! Bij nationaliteit staat ''geen voorkeur'', betekend dit dat ook mensen die niet uit Europa komen een kans maken?

Reactie van werkgever:

Hi Celeste,
Leuk om te zien dat je enthousiast bent. Ook als je niet uit Europa komt, kan je deelnemen aan dit project. Voor het project en voor ons is het geen probleem. Ik kan alleen geen inschatting maken of je met de andere nationaliteit ook afwijkende visumregels het voor Zuid-Afrika. Gewoonlijk kan je dit project doen met een toeristenvisum, althans dat geldt voor deelnemers uit de EU. Of dat anders is als je van buiten Europa komt.

Met vriendelijke groet,
Barry - Activity International

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen