Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilliger gezocht voor in Zuid-Afrika!

 • Functie Allround vrijwilliger
 • Locatie Ritchie, Zuid-Afrika
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode De gehele periode van november 2020 t/m december 2020.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Heb jij je altijd al willen inzetten voor vrijwilligerswerk in het buitenland? Dan is dit jouw kans! Ga aan de slag als vrijwilliger in Zuid-Afrika en help mee bij onze projecten. Lees snel verder voor meer informatie over deze vacature in Zuid-Afrika.

Jouw nieuwe uitdaging!
Organisatie Eye For Others heeft vanaf 2014 gewerkt aan de opbouw van het Regenboogproject in Ritchie, in de regio Noordkaap, Zuid-Afrika.
Wij zijn actief in de gemeenschap met een groep vrouwen die huisnijverheid verrichten. Daarnaast zijn wij betrokken bij jonge vrouwen die een opvang willen realiseren voor kinderen die in aanraking zijn gekomen met drank- of drugsmisbruik.
Ook wordt er een opvang gerealiseerd voor peuters, kleuters en buitenschoolse opvang.Daarnaast knappen we één of meerdere shanties op.
Als vrijwilligers kan je hieraan je steentje bijdragen.
 
Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika
Eye For Others is dankbaar en trots op de resultaten die de afgelopen jaren geboekt zijn. De gemeenschap is echter groter dan de mogelijkheden die het project biedt. Daarnaast zijn er veel mensen, die graag in hun directe omgeving iets willen ondernemen. Eye For Others wil graag de initiatieven die vanuit de gemeenschap komen ondersteunen. Om gehandicapten, bejaarden en andere mensen die hulp nodig hebben te bereiken, is het van belang dat we versterking gaan geven aan vrouwen en (jonge) mensen die deze mensen (die aan de rand van de maatschappij leven) willen ondersteunen. Onze circulaire activiteiten zullen wij dus meer direct in de gemeenschap injecteren.
 
Een voorbeeld van een initiatief uit de gemeenschap is ‘Helpende Hande’, bestaande uit een groep vrouwen uit Motswedimosa (woonkern van Ritchie). Zij zijn brei-, naai- en handwerkactiviteiten begonnen en maken allerlei bruikbare zaken die zij dan aan het eind van de maand verkopen. Eye For Others heeft hen al ondersteund met wol, breipennen en garen. Echter er is meer nodig. Materialen en middelen moeten aangeschaft worden en er moet een gebouwtje neergezet worden waar zij bij elkaar kunnen komen voor hun activiteiten. Zij zijn inmiddels bezig om hun eigen NPO op te richten onder de naam van “HELPENDE HANDE” en hebben een bankrekening geopend. Eye For Others geeft advies in het opzetten en besturen van zo’n NPO. Inmiddels hebben zij een bestuur gekozen waarvan Annie Modupi de voorzitter is. De groep bestaat nu uit 10 actieve vrouwen, waarvan drie bestuursleden.
Eye For Others wil graag het initiatief van de vrouwen versterken en hen ondersteunen door een gedegen werkplek te verschaffen met de machines en materialen die zij nodig hebben om hun producten te maken. Zo kunnen zij een inkomen verdienen en positief bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeenschap.
 
Een doelstelling die hiermee samenhangt is het oprichten van wijkcentra. Deze wil de organisatie samen met de vrouwen oprichten. Zodat kleine groepjes vrouwen en (jonge) mensen in hun directe omgeving mensen positief beïnvloed worden en daardoor het drugs- en alcoholgebruik wordt gereduceerd. Ook hebben kinderen, jeugd en verwaarloosde mensen zo een plaats in hun directe omgeving waar zij heen kunnen voor hun vragen en hun problemen.
 
Deze wijkcentra zijn dan gelijk de instroom en selectiepunten voor (jonge) mensen die een opleiding of training kunnen gaan volgen bij het Regenboogproject.

Zie jij jezelf al deelnemen aan dit vrijwilligerswerk project in Zuid-Afrika? Solliciteer dan om vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland en ontvang meer informatie!Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een onvergetelijke ervaring als vrijwilliger in Zuid-Afrika

 • Een fantastisch project om aan mee te werken

 • Je leert nieuwe mensen en culturen kennen

 • Je krijgt een fijne accommodatie

Wat moet je daarvoor doen?

 • De lokale gemeenschap ondersteunen dmv creatieve- en kinderactiviteiten

 • Bouwwerkzaamheden

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent enthousiast om mensen te helpen

Beschikbaarheid

De gehele periode van november 2020 t/m december 2020.

Over bedrijf

Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Dian

2495,00 euro voor een verblijf van hoeveel dagen?

Reactie van werkgever:

Dit bedrag is gebaseerd op 16 dagen.

Carmen

Hoe veel moet je hiervoor betalen?

Reactie van werkgever:

Dag Carmen, De eigen bijdrage is € 2495,00. Dit is inclusief alles dus vlucht, verblijf, reiskosten ter plaatse, en het eten. Wij doen hiervoor sponsoractiviteiten en omdat wij met onze stichting een ANBI status heeft kan je een deel van de belasting terug krijgen.

Mell

Wordt er een eigen bijdrage verwacht?

Reactie van werkgever:

jazeker

Gerelateerde artikelen