Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Alle vacatures

Vrijwilligerswerk in Bolivia bij een Dierenopvang Park

 • Functie Vrijwilliger / Verzorger
 • Locatie Cochabamba, Bolivia
 • Periode Minimaal 14 dagen tussen mei 2022 en mei 2023.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

Omschrijving

Hoe klinkt vrijwilligerswerk met dieren in het buitenland? Precies! Jij kunt aan de slag gaan als verzorger bij een dierenopvang park in Bolivia. Lees snel meer over deze vacature in het buitenland en geniet straks van een unieke tijd als vrijwilliger in Bolivia.  
 
Jouw nieuwe uitdaging!
Het project bevindt zich op 3-4 uur afstand reizen van Cochabamba. In het dierenpark wonen verschillende diersoorten zoals apen, reptielen, enkele katachtigen, verschillende vogelsoorten en een beer. De dieren zijn bijvoorbeeld (illegaal) verhandeld of als huisdier gehouden. De dieren hebben een verschillende achtergrond maar hebben 1 ding gemeen, door de mens zijn zij hun vrijheid kwijtgeraakt.
 
In het park krijgen de dieren een tweede kans. Veel dieren kunnen niet meer vrijgelaten worden in het wild. Hier worden de dieren opgevangen en proberen ze het natuurlijke leven zo goed mogelijk na te bootsen door de dieren te plaatsen in een “semi-vrij” gebied. Ze leven in een natuurgebied, zonder afsluiting van hekken, maar nog wel afhankelijk van de mens. Helaas is het niet voor alle dieren mogelijk “semi-vrij” te leven. Daardoor zijn extra handen nodig van vrijwilligers bij het verzorgen van deze dieren. Als vrijwilliger in Bolivia kun je helpen met het schoonmaken van de verblijven, voorbereiden van het voedsel en spellen bedenken en uitvoeren om de dieren mentaal bezig te houden. Ook zijn er verschillende dieren die dagelijks uitgelaten moeten worden en zijn er mogelijk herstelwerkzaamheden aan de verblijven nodig. Hoe je dag als vrijwilliger in het buitenland er precies uitziet, hangt af van waar er op dat moment extra handen nodig zijn. 
 
Vrijwilligerswerk in Bolivia 
Het is hard werken, het zijn lange dagen, maar ook dagen die veel voldoening geven! 
In dit duurzame project kun je echt een verschil maken voor de dieren. Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende taken en werkzaamheden. Alles wordt zelf gedaan en georganiseerd. Dit project heeft een duurzame, zelfredzame insteek en is (financieel) afhankelijk van vrijwilligers. Er zijn altijd meerdere vrijwilligers uit het buitenland die helpen, en de sfeer is international met een groot gemeenschapsgevoel. Zonder vrijwilligers kan dit dierenpark niet bestaan. Na je eerste week heb je een halve dag vrij. Daarna heb je 1 vrije dag per week.
 
Je betaalt om op het park te kunnen verblijven (indicatie: 250 euro voor twee weken, aansluitend 15 euro per extra dag. Of: 450 euro voor 4 weken, aansluitend 11 euro per extra dag). Je hoeft dan ook geen gastgezin of ander onderkomen te zoeken voor je verblijf. En met jouw bijdrage steun je het park!

Ben jij die degene die graag vrijwilligerswerk in het buitenland met dieren wil combineren? Solliciteer dan nu op deze vacature voor vrijwilligerswerk in Bolivia! 
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een unieke en over vergetelijke ervaring als vrijwilliger in Bolivia!

 • Je krijgt bemiddeling naar het project én de accommodatie

 • Airport pick up

 • Je hebt 24/7 contact met de lokale coördinator

 • Je krijgt ondersteuning in geval van calamiteiten (dokters- of ziekenhuisbezoek)

Wat moet je daarvoor doen?

 • Dieren voeren

 • Groepen begeleiden

 • Assisteren van dierenarts

 • Park schoonhouden

 • Bouwen en repareren van onderkomen

Wat verwachten wij van jou?

 • Je houdt van dieren!

 • Je bent een aanpakker en houdt van fysiek werk

 • Je kunt goed klussen

 • Je kunt je goed aanpassen aan basale leefomstandigheden

 • Je bent lichamelijk goed gezond

 • Je beheerst de Engelse of Spaanse taal

Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen tussen mei 2022 en mei 2023.

Over het bedrijf

Beyond South America

Beyond South America

Curious, adventurous and looking for an internship or volunteer work that matters? Beyond South America - a small-scale mediation agency in internships, volunteer work and courses - helps, supports, bundles and switches. Beyond South America mediates for relevant projects in South America. No, not standard holiday countries, but countries where more is possible! Through Beyond South America you can get to know beautiful South America with high snow-capped mountains, deep jungles, bustling cities, endless beaches and a proud population in a way that suits you. You can start volunteer and work with the local population in beautiful and meaningful projects. We also offer challenging internships! Learning a new language, staying with an authentic local family, taking South American dance lessons, exciting excursions... There are many possibilities!
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 29 mei 2022
Ward

hallo! ik ben heel geinteresseerd in dit project. mijn engels is meer dan goed genoeg maar ik spreek geen spaans... hoe groot is de kans dat ik aangenomen zou worden?
mvg

Reactie van werkgever:

Hola Ward,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in dit project. Voor dit project is het niet noodzakelijk dat je erg goed Spaans spreekt, je werkt ten slotte met dieren. Ik zou dus gewoon solliciteren, en dat kijken we in een gesprek samen naar jouw wensen en de mogelijkheden

Groet, Eloisa en Laurie

Tamara

Hi, dit vrijwilligerswerk spreekt mij erg aan. Ik heb alleen een vraagje, vanaf wanneer zou je hier naartoe kunnen? Ik zou namelijk het liefst zo snel mogelijk naar het buitenland willen.Dus hoelang duurt het regelen ongevee? En zijn er meer vrijwilligers aanwezig op deze plek, groetjes Tamara!

Reactie van werkgever:

Hola Tamara!

Leuk dat je geïnteresseerd bent! Bij het dierenpark kun je direct terecht! Wat is voor jou zo snel mogelijk? Spreek je al Spaans, en zo ja, wat is je niveau?

Nog wat info over het dierenpark: Het park is een heel mooi project waar dieren worden opgevangen die om verschillende redenen (nog) niet in het wild kunnen leven. In het park kunnen ze semi-vrij of vrij leven.

Over ons pakket: dit is incl. airportpickup, contact met projecten en talenschool, een citytour en 24/7 bereikbaarheid in het geval van nood. Het pakket kost 550 euro waarvan de winst naar een lokale stichting gaat die lokale kinderen ondersteunt in hun emotionele ontwikkeling.

Mocht je interesse hebben dan horen we het graag!
Groetjes Madelon & Mariel

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen