Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilligerswerk in Bolivia bij een Dierenopvang Park

 • Functie Vrijwilliger / Verzorger
 • Locatie Cochabamba, Bolivia Multinationale Staat
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 14 dagen tussen mei 2021 en mei 2023.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Hoe klinkt vrijwilligerswerk met dieren in het buitenland? Precies! Jij kunt aan de slag gaan als verzorger bij een dierenopvang park in Bolivia. Lees snel meer over deze vacature in het buitenland en geniet straks van een unieke tijd als vrijwilliger in Bolivia.  
 
Jouw nieuwe uitdaging!
Het project bevindt zich op 3-4 uur afstand reizen van Cochabamba. In het dierenpark wonen verschillende diersoorten zoals apen, reptielen, enkele katachtigen, verschillende vogelsoorten en een beer. De dieren zijn bijvoorbeeld (illegaal) verhandeld of als huisdier gehouden. De dieren hebben een verschillende achtergrond maar hebben 1 ding gemeen, door de mens zijn zij hun vrijheid kwijtgeraakt.
 
In het park krijgen de dieren een tweede kans. Veel dieren kunnen niet meer vrijgelaten worden in het wild. Hier worden de dieren opgevangen en proberen ze het natuurlijke leven zo goed mogelijk na te bootsen door de dieren te plaatsen in een “semi-vrij” gebied. Ze leven in een natuurgebied, zonder afsluiting van hekken, maar nog wel afhankelijk van de mens. Helaas is het niet voor alle dieren mogelijk “semi-vrij” te leven. Daardoor zijn extra handen nodig van vrijwilligers bij het verzorgen van deze dieren. Als vrijwilliger in Bolivia kun je helpen met het schoonmaken van de verblijven, voorbereiden van het voedsel en spellen bedenken en uitvoeren om de dieren mentaal bezig te houden. Ook zijn er verschillende dieren die dagelijks uitgelaten moeten worden en zijn er mogelijk herstelwerkzaamheden aan de verblijven nodig. Hoe je dag als vrijwilliger in het buitenland er precies uitziet, hangt af van waar er op dat moment extra handen nodig zijn. 
 
Vrijwilligerswerk in Bolivia 
Het is hard werken, het zijn lange dagen, maar ook dagen die veel voldoening geven! 
In dit duurzame project kun je echt een verschil maken voor de dieren. Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende taken en werkzaamheden. Alles wordt zelf gedaan en georganiseerd. Dit project heeft een duurzame, zelfredzame insteek en is (financieel) afhankelijk van vrijwilligers. Er zijn altijd meerdere vrijwilligers uit het buitenland die helpen, en de sfeer is international met een groot gemeenschapsgevoel. Zonder vrijwilligers kan dit dierenpark niet bestaan. Na je eerste week heb je een halve dag vrij. Daarna heb je 1 vrije dag per week.
 
Je betaalt om op het park te kunnen verblijven (indicatie: 250 euro voor twee weken, aansluitend 15 euro per extra dag. Of: 450 euro voor 4 weken, aansluitend 11 euro per extra dag). Je hoeft dan ook geen gastgezin of ander onderkomen te zoeken voor je verblijf. En met jouw bijdrage steun je het park!

Ben jij die degene die graag vrijwilligerswerk in het buitenland met dieren wil combineren? Solliciteer dan nu op deze vacature voor vrijwilligerswerk in Bolivia! 
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een unieke en over vergetelijke ervaring als vrijwilliger in Bolivia!

 • Je krijgt bemiddeling naar het project én de accommodatie

 • Airport pick up

 • Je hebt 24/7 contact met de lokale coördinator

 • Je krijgt ondersteuning in geval van calamiteiten (dokters- of ziekenhuisbezoek)

Wat moet je daarvoor doen?

 • Dieren voeren

 • Groepen begeleiden

 • Assisteren van dierenarts

 • Park schoonhouden

 • Bouwen en repareren van onderkomen

Wat verwachten wij van jou?

 • Je houdt van dieren!

 • Je bent een aanpakker en houdt van fysiek werk

 • Je kunt goed klussen

 • Je kunt je goed aanpassen aan basale leefomstandigheden

 • Je bent lichamelijk goed gezond

 • Je beheerst de Engelse of Spaanse taal

Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen tussen mei 2021 en mei 2023.

Over bedrijf

Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 april 2023
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Gwendoline

Hi,

Ik en een vriendin vroegen ons af of we samen in een accomodatie geplaatst zouden kunnen worden? Of zit je altijd alleen/met andere willekeurige vrijwilligers?

Reactie van werkgever:

Hola Gwendoline !Bedankt voor je berichtje.
Ja, bij de meeste projecten in Bolivia is het mogelijk om in hetzelfde gastgezin of vrijwilligershuis geplaatst te worden. Mochten jullie meer informatie willen dan horen we graag van jullie!
Groetjes uit Cochabamba

Jennifer

Zit je ook met de andere vrijwilligers op het park gezamenlijk ?

Reactie van werkgever:

Ha Jennifer,

Er zijn ook andere vrijwilligers (via andere organisaties). Wij hebben alleen geen zicht op wie er wanneer is. Tenzij de vrijwilligers zich via ons hebben aangemeld natuurlijk.

Hartelijke groet,

Esmée

Jan

Als je voor 250 euro in het park verblijft zit er dan ontbijt en avond eten inbegrepen?

Reactie van werkgever:

Hoi Jan, bij dit bedrag zit een (vegetarische) lunch inbegrepen :-)

Jan

Hallo ik zou dit super graag willen doen dat lijkt me super leuk! Wat is een normale prijs om in de buurt van het te overnachten in een B&B of hotel?

Reactie van werkgever:

Hola Jan!

Je kunt hier overnachten in het park zelf, waar kamers worden verhuurd. Voor 2 weken kost dit 250 euro (incl. lunch) en voor 4 weken 450 euro.

Over ons pakket: dit is incl. airportpickup, contact met projecten en talenschool. Een
citytour en 24/7 hulp in het geval van nood. Het pakket kost 550 euro waarvan de winst naar een lokale stichting gaat die kinderen uit de mensenhandel therapie geeft.
Mocht je interesse hebben dan horen we het graag!

Groetjes Laurie

Jens

Hi,

Wat een toffe vacature! Ik heb alleen een vraag. Moet je zelf je vliegticket betalen of word deze vergoed?

Reactie van werkgever:

Beste Jens,

wat leuk dat je ons hebt gevonden en overweegt om vrijwilligerswerk te komen doen in Bolivia! De kosten van reis en verblijf zijn voor je eigen rekening.
Mocht je interesse hebben dan horen we heel graag van je!

Zonnige groet Laurie

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen