Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilliger gezocht voor dierenpark in Bolivia!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Cochabamba, Bolivia Multinationale Staat
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 1 week tussen mei 2021 en december 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Een onvergetelijk avontuur ligt op je te wachten! Ga jij deze uitdaging aan als vrijwilliger in het prachtige Bolivia? Lees snel verder wat je kunt verwachten van deze unieke vacature in het buitenland.

Jouw nieuwe uitdaging!
Als vrijwilliger in Bolivia ga jij aan de slag bij het dierenpark. Het project bevindt zich in een plaats op 3-4 uur afstand reizen van Cochabamba. In het dierenpark wonen verschillende diersoorten zoals apen, reptielen, enkele katachtigen, verschillende vogelsoorten en een beer. De dieren zijn bijvoorbeeld (illegaal) verhandeld of als huisdier gehouden. De dieren hebben een verschillende achtergrond maar hebben 1 ding gemeen, door de mens zijn zij hun vrijheid kwijtgeraakt.

In het park krijgen de dieren een tweede kans. Veel dieren kunnen niet meer vrijgelaten worden in het wild. In het park worden de dieren opgevangen en proberen ze het natuurlijke leven zo goed mogelijk na te bootsen door de dieren te plaatsen in een “semi-vrij” gebied. Ze leven in een natuurgebied, zonder afsluiting van hekken, maar nog wel afhankelijk van de mens. Helaas is het niet voor alle dieren mogelijk “semi-vrij” te leven. Daardoor zijn extra handen nodig van vrijwilligers bij het verzorgen van deze dieren. Als vrijwilliger in Bolivia kun je helpen met het schoonmaken van de verblijven, voorbereiden van het voedsel en spellen bedenken en uitvoeren om de dieren mentaal bezig te houden. Ook zijn er verschillende dieren die dagelijks uitgelaten moeten worden en zijn er mogelijk herstelwerkzaamheden aan de verblijven nodig. Hoe je dag er precies uitziet, hangt af van waar er op dat moment extra handen nodig zijn.

Vrijwilligerswerk in Bolivia
Het is hard werken, het zijn lange dagen, maar ook dagen die veel voldoening geven. In dit duurzame project kun je als vrijwilliger in Bolivia echt een verschil maken voor de dieren. Na je eerste week heb je een halve dag vrij. Daarna heb je 1 vrije dag per week. Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende taken en werkzaamheden. Alles wordt zelf gedaan en georganiseerd. Dit project heeft een duurzame, zelfredzame insteek en is (financieel) afhankelijk van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan dit dierenpark niet bestaan. 

Zie jij jezelf al deelnemen als vrijwilliger aan dit prachtige project in Bolivia? Solliciteer dan snel om vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland en ontvang meer informatie!
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een unieke en onvergetelijke ervaring als vrijwilliger in Bolivia!

 • De accommodatie wordt voor je geregeld (gastgezin of vrijwilligershuis)

 • Je maakt internationale vrienden voor het leven

Wat moet je daarvoor doen?

 • Dierenverzorging

 • Schoonmaken

 • Voedsel voorbereiden

 • Lekker aanpakken

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een passie voor dieren

 • Je bent een harde werker en doorzetter

 • Je bent minimaal 18 jaar

Beschikbaarheid

Minimaal 1 week tussen mei 2021 en december 2021.

Over bedrijf

Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 juni 2022
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Cindy

Hi,

Ik heb nog een laatste vraagje; in de advertentie hierboven staat dat je minimaal 1 week moet verblijven, maar in jullie antwoord zeggen jullie steeds een minimum van twee weken. Hoe zit dit? Is deze advertentie verkeerd? Er staat namelijk nog een advertentie online met een minimum van twee weken, echter willen wij (heel) graag één week (7 dagen) voor het dierenpark werken.

Met vriendelijke groet,

Cindy

Reactie van werkgever:

Hoi Cindy, dank je voor je mailtje! De advertentie is helaas verkeerd, het minimum vanuit het dierenpark is twee weken (in verband met inwerktijd en duurzaamheid). En als je meer info of een gesprek wilt kun je ons dan emailen of whatsappen, dat is makkelijker dan dit platform. (info@beyondsouthamerica.org). Groetjes Laurie

Cindy

goedemiddag,

Ik heb nog een aantal vragen (het eerder genoemde telefoon nummer werkt niet)
- Is het mogelijk om 1 week te verblijven, hoeveel zullen de kosten van verblijf op het park dan bedragen? is deze week van MA-ZO of van MA-VR?
- Wat houd die trip langs de talenschool in?
- Wat houd die city tour in?

met vriendelijke groet,

Cindy

Reactie van werkgever:

Hoi Cindy,
Kun je ons mailen of je mailadres geven? Via dit platform is er een maximum aan woorden dus lastig om je uitgebreid te antwoorden.
Het minimum verblijf is het park is twee weken (MA-ZO). Als je taallessen wilt nemen we je mee naar de school en de city tour houdt in, de stad en het hoe en wat/waar wel, waar niet/ wat leuk tonen met uitleg van cultuur, gewoontes en hoe het hier werkt.
Groetjes Laurie
Ps. Ons nummer is: 00591-76987998

Cindy

Hi,

Ik heb een paar vraagjes:
Aangezien het park draait op vrijwilligers vroeg ik mij af waarom de eventuele winst niet daar naartoe gaat?
Ik zou ook graag samen met een vriendin tegelijkertijd op het park helpen, is dat ook mogelijk?
Is er ook een mogelijkheid om op het park te overnachten, of moet je verplicht in een gast gezin? Hoeveel kost het om een week op het park te overnachten? En als je dan ook op het park kan overnachten, als dit minder kost dan in een gast gezin verblijven, wordt dat dan in mindering gebracht op de 550 euro?

Met vriendelijke groet,

Cindy

Reactie van werkgever:

Hola Cindy!

Je kunt gedeelde kamers huren (2 weken = €250 euro (incl. lunch), 4 weken = €450) in het park.
Ons pakket is dus excl. huur en incl. airportpickup, contact met projecten en talenschool, citytour en 24/7 bereikbaarheid in het geval van nood. Het pakket kost €400 euro waarvan de winst naar stichting Casa de la Alegría gaat die kinderen uit de mensenhandel ondersteunt met traumaverwerking. €50 euro gaat naar het dierenpark. Jij en je vriendin zijn welkom!
Groetjes Adriana & Laurie

Munire

Hoi, begrijp ik goed dat je zelf moet zorgen voor vliegtickets? Is het mogelijk om je aan te melden met iemand uit een ander land?

Reactie van werkgever:

Hola Munire!
Dat klopt ja en ja, je kan je zeker aanmelden met iemand vanuit een ander land.
En in het dierenpark kun je overnachten in het park zelf, waar gedeelde kamers worden verhuurd. Voor 2 weken kost dit 250 euro (incl. lunch) en voor 4 weken 450 euro. Je kunt hier werken met apen (minimale verblijf 2 weken, kosten voor verblijf: € 250) of met katachtigen (min. Verblijf 4 weken, kosten voor verblijf: €450. En over ons pakket: dit is incl. airportpickup, contact met projecten en talenschool, een citytour en 24/7 bereikbaarheid in het geval van nood. Het pakket kost 550 euro waarvan de winst naar een lokale stichting gaat die lokale kinderen ondersteunt in hun emotionele ontwikkeling.
Mocht je interesse hebben dan horen we het graag!
Groetjes Laurie & Adriana

Gwen

Hoi, wat voor kosten komen er allemaal nog bij?

Reactie van werkgever:

Hola Gwen, So exciting that you want to help in Bolivia! Our package includes an airport pickup, contact with the projects and the language school, a city-tour and 24/7 availability in case of emergency. These services cost €550 and the profit goes to a local NGO that supports children in their emotional development. If you are still interested, please send me your contact info and name of the country you are from (for the time difference), so we can coordinate a call by zoom in which we will give you more information to answer other questions you might have. It's fine for you if we communicate in English? or you prefer to speak in Dutch? Have a great day and kind Regards, Laurie and Adriana

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen