Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Klus mee in Brazilië bij een klooster t.b.v. een sloppenwijk

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Aracaju, Brazilië
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode De gehele periode van 14 oktober 2019 t/m 7 september 2019.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 0
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

De orde van Maria Stella Matutina is in 2016 opgericht en bestaat uit zeven uit nonnen. Ze komen uit Brazilië, Frankrijk, Mexico en Oostenrijk. In een buitenwijk van Aracuja hebben ze een klooster gebouwd dat openstaat voor iedereen. Het klooster staat naast een steeds maar uitdijende sloppenwijk. Jongeren uit de buurt komen regelmatig naar het klooster en de nonnen hebben verschillende projecten voor de bewoners van de sloppenwijk opgezet. Zo wordt er een keer in de week soep uitgedeeld, en krijgen kinderen er begeleiding. Om hun werkzaamheden in de  toekomst te kunnen uitbreiden, willen de nonnen graag werkruimtes en een guesthouse bouwen.

Accommodatie en maaltijden
Je slaapt in gedeelde slaapkamers. Maaltijden worden ter plekke verzorgd. Er zijn sanitaire voorzieningen, een wasmachine en internetverbinding.

Werkzaamheden
Onder andere:
- Metselen van een stenen muur rondom het terrein
- Als je hiermee ervaring hebt: elektrotechnisch werk
- Schilderwerk
- Misschien: constructie van de werkruimtes.

Vrije tijd
Salvador (vijf uur met de bus) is de oudste stad van Brazilië en zeker een bezoekje waar. In de omgeving van het project kun je ook dagtochten per boot maken of een tijdje doorbrengen op een mooi eiland of in een rustige baai. Tijdens een langere dagtocht kun je de kloof van São Francisco bezoeken. Het centrum van Aracaju ligt op 1 uur rijden met de bus. Hier kun je bijvoorbeeld souvenirs kopen of langs de boulevard wandelen.

Goed om te weten
Het noord-oosten van Brazilië heeft helaas te maken met armoede en drugshandel en daaraan gerelateerd geweld. Volg dus de veiligheidsadviezen van de nonnen voor als je je buiten het klooster begeeft goed op. De gemeenschap heeft vaak mensen uit Europa te gast, en er is nog nooit iets vervelends voorgevallen. 

Verder is het belangrijk dat je je als vrijwilliger bewust bent dat je te gast bent in een kleine kloostergemeenschap. Je wordt daarom gevaagd om enkele gebruiken te respecteren (bijvoorbeeld dat er soms stilte momenten zijn). Enthousiast? Dan is deze vrijwilligerswerk vacature in Brazilië voor jou! 
Meer lezen over deze vacature

Details

Wat wij jou bieden

 • Vrijwilligers in Brazilië

 • Samen klussen voor een goed doel

 • Samenwerken en -leven met een groepje enthousiaste vrijwilligers

 • Verblijf in een klooster

 • Nieuwe mensen en een andere cultuur leren kennen

 • Goede voorbereiding

 • Gratis VOG-aanvraag

 • De ervaring van je leven!

Werkzaamheden

 • Een stenen muur metselen om het terrein van het klooster

 • Schilderwerk

 • Elektrotechnisch werk (alleen voor vrijwilligers die hier ervaring mee hebben!)

 • Misschien: bouwen van extra werkruimtes

Functie-eisen

 • Je bent minimaal 18 jaar oud

 • Inschrijven via IBO-Nederland: € 35,-

 • Deelnamekosten, incl. accomodatie, alle maaltijden, voorbereiding en informatiepakket van IBO en Verklaring Omtrent Gedrag: € 145,-

 • Het overleggen van een geldig VOG is verplicht

Beschikbaarheid

De gehele periode van 14 oktober 2019 t/m 7 september 2019.

Over bedrijf

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligersorganisatie met liefde voor de wereld. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. www.ibo-nederland.org
Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

John

Hallo IBO-team,
Is het ook mogelijk om voor een langere periode te blijven?
Een (half) jaar bijvoorbeeld?

Groetjes,
John

Reactie van werkgever:

Hallo John,

We bieden dat normaal gesproken niet aan, maar ik kan het voor je navragen.

Zou je kort wat meer over jezelf kunnen vertellen?

Groetjes,
Pascale

Jelle

Heikes, ik ben vrij van 18 augustus tot 3 september, zou ik eventueel in aanmerking komen?
grtjes

Reactie van werkgever:

Hoi Jelle,
Als je wilt, kun je nog mee.
Klik (vrijblijvend) op solliciteren, dan krijg je van mij meer informatie over hoe en waar je je kunt inschrijven voor dit vrijwilligersproject in het buitenland.
Groetjes, Henny & Pascale van IBO-Nederland

Ryan

Ik had nog enkele vragen over deze vacature.

wat zijn de totale kosten van deze positie? En is het ook mogelijk om al begin augustus mee te doen aan dit project?

Reactie van werkgever:

Beste Ryan,
Leuk dat je interesse hebt in vrijwilligerswerk in Brazilië!
De totale kosten voor deelname aan dit project zijn € 35, - inschrijfgeld en € 145,- deelnamekosten (zie bij de functie-eisen). Je regelt en betaalt daarnaast zelf je reis en zaken als vaccinaties, verzekeringen en reisbenodigdheden.
De periode voor dit project ligt vast. Het doel is om een internationale groep vrijwilligers bij elkaar te krijgen die met z'n allen een paar weken gaan werken.
Hartelijke groet,
Henny (van ibo-nederland.org)

Gina

Hallo, mijn naam is Gina en ik het lijkt me ontzettend leuk om te kunnen helpen! Ik heb 2 vraagjes. Een is, moet je perse een diploma hebben behaald? En de tweede is, hoeveel de deelnamekosten zijn?
Mvg Gina Rijpma

Reactie van werkgever:

Hallo Gina,

Het is voor het werk dat je gaat doen, niet nodig om een diploma te hebben behaald. Vooral van belang is, dat je tijd en zin hebt om je vrijwillig in te zetten!

Voor dit project betaal je € 35, - inschrijfgeld aan IBO-Nederland en € 145,- deelnamekosten. Hierin zijn kosten voor een informatiepakket, de voorbereidingsbijeenkomst, maaltijden en onderdak en de VOG-aanvraag inbegrepen. LET OP: daarnaast regel en bekostig je zelf je reis, verzekeringen, evt. benodigde vaccinaties en je paspoort e.d.

Heb je belangstelling om naar dit vrijwilligersproject te gaan? Je kunt vrijblijvend solliciteren via deze site, dan kunnen we meer informatie uitwisselen en kan ik je laten weten hoe je je in kunt schrijven voor deelname.

Gerelateerde artikelen