Alle vacatures

Vrijwilligerswerk in Ghana bij een medisch project

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Accra, Ghana
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 2 weken tussen augustus 2021 en december 2021.
 • Minimum leeftijd 17 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

Omschrijving

Omschrijving
Heb je altijd al vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen? Dan is dit jouw kans! Ga aan de slag in Ghana, één van de meest populaire bestemmingen voor vrijwilligerswerk in Afrika. Het medisch- en gezondheidszorg project is een verzamelnaam voor verschillende projecten in Accra, Ghana. Lees snel verder voor meer informatie over deze vacature voor vrijwilligerswerk in het buitenland! 

Jouw nieuwe uitdaging!
Als vrijwilliger in Ghana ga jij aan de slag voor een goed georganiseerd project. Dit project heeft een grote invloed op de lokale ‘community’. De verschillende projecten zijn erop gericht gezinnen en kinderen in kwetsbare situaties te ondersteunen. (Oudere) vrijwilligers met een specifieke achtergrond (gezondheidszorg, onderwijs, sport, etc.) en vrijwilligers die zich graag hard willen inzetten zijn zeker welkom. Daarnaast is het ook mogelijk om samen (met vrienden, collega’s) te starten aan dit nieuwe avontuur. Als vrijwilliger in Ghana kun je deelnemen aan verschillende projecten:

Medisch project
Dit project is toegankelijk voor studenten geneeskunde, artsen en verpleegkundigen. Je gaat als vrijwilliger werken als assistent van een arts in één van de grootste ziekenhuizen van Accra. Gedurende de weken zul je op andere afdelingen van het ziekenhuis werkzaam zijn. Dit is afhankelijk van je ervaring en van je interesses. 

Gezondheidszorg project
Heb je geen medische opleiding gevolgd? Dan is dit misschien wel het project voor jou! Als vrijwilliger in Ghana ga je aan de slag in de achtergestelde gebieden en helpt (voornamelijk bij kinderen) met de basis gezondheidszorg. Voorlichting op het gebied van hygiëne, tandzorg etc. is met name belangrijk hierbij. 

Tandarts project
Klaar om praktijkervaring op te doen? En ben jij een ervaren tandarts of tandarts in opleiding? Tijdens dit project ga je als vrijwilliger in Ghana aan de slag bij een Dentist Clinic ter assistentie. Daarnaast geef je ook de locals advies over de gezondheid van hun tanden. 

Fysiotherapie project
Tijdens dit project zul je werkzaam zijn in de medische klinieken of bij sportteams. Als fysiotherapie student of ervaren fysiotherapeut help je volwassen en kinderen met een handicap, zieke of verwonding. 

Verloskunde project
Ben jij een ervaren verloskundige of student verloskundige? Tijdens dit project doe je samen met een verloskundige van het ziekenhuis ontzettend veel ervaring op. Als vrijwilliger ga je aan de slag in één van de grootste ziekenhuizen van Accra. Je helpt zwangere vrouwen in alle aspecten van de zwangerschap. 

Vrijwilligerswerk in Ghana
Als vrijwilliger in het buitenland ga je naar één van de veiligste en vriendelijkste landen van Afrika, namelijk Ghana. Tijdens je periode zul je verblijven in een tropische omgeving net buiten Accra, Labadi. Dit is ongeveer 20 minuutjes rijden van de Accra (de hoofdstad van Ghana). Leer tijdens je vrijwilligerswerk in Ghana de altijd vriendelijke bevolking kennen. Leuke extra: de verblijfplaats is aan zee (hier zijn leuke restaurants en bars te vinden). 

Ben jij die vrijwilliger die dit avontuur in Zuid-Afrika wel ziet zitten? Solliciteer dan nu op deze vacature in het buitenland!

In Ghana worden vrijwilligers en toeristen toegestaan, maar vrijwilligers kunnen weer deelnemen aan de projecten als Nederland Ghana heeft gewijzigd van code oranje naar code geel.
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een onvergetelijke ervaring als vrijwilliger in Ghana!

 • Je maakt internationale vrienden voor het leven

 • Een fijne accommodatie (aan zee)

 • Je leert de uitermate vriendelijke bevolking kennen

 • Uitgebreide oriëntatietraining

 • Je krijgt een projectcoördinator die je zal begeleiden

Wat moet je daarvoor doen?

 • Deelnemen aan een van de verschillende medische- en gezondheidszorg projecten

Wat verwachten wij van jou?

 • Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste

 • Je bent minimaal 17 jaar oud

 • Je bent gemotiveerd en flexibel

 • Je beschikt over een goede kennis van de Engelse taal

Beschikbaarheid

Minimaal 2 weken tussen augustus 2021 en december 2021.

Over bedrijf

TravelUnique

TravelUnique

TravelUnique is een kleine, professionele en persoonlijk reisorganisatie die mensen de kans biedt het continent Afrika op een geheel andere wijze te ontdekken. Niet als toerist maar als medemens. TravelUnique: ‘Onze visie is in een wereld waar mensen van verschillende culturen zich bewust zijn van de vraagstukken die spelen in de wereld en willen bijdragen aan een positieve verandering’. Onze missie is om in samenwerking met duurzame gemeenschapsinitiatieven mensen van diverse culturen samen te brengen zodat ze op deze wijze van elkaar kunnen leren’. De organisatie biedt verschillende vrijwilligersprojecten aan in diverse landen in Afrika.
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 april 2023
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Ranek

Goedemiddag!
Ik vroeg me af voor wat voor periode dit kan en wat voor accommodatie er is. Is dit met medevrijwilligers en zo ja hoeveel? Ook vroeg ik me af hoe flexibel de 40h/wk is. Is dit altijd 40 uur of wisselt dit? Als laatste: Wat zal ik precies mogen doen bij dit project? Ik rond mijn bachelor geneeskunde dit jaar af, dus ik heb nog weinig vaardigheden geleerd met de studie, maar ik werk in de thuiszorg waar ik een aantal verpleegtechnische handelingen mag doen. Het lijkt mij juist erg leuk om in nieuwe dingen te leren en bekwamer te worden in de zorg door de ervaring. Is dit mogelijk of mag ik alleen doen waarvoor ik officieel bevoegd ben?

Reactie van werkgever:

Beste Ranek, ook hier geldt dat je verblijft in een vrijwilligershuis met internationale vrijwilligers net buiten Accra, dicht bij het strand. Ook hier is het afhankelijk van de periode waarin je gaat en ook hier mag je de handelingen uitvoeren waar ervaring mee hebt.

Silvana

Goede avond,
Zou ik als hartfunctielaborant/doktersassistente ook terecht kunnen? Hier heb ik een diploma van. Echter ook certificaten van de verpleegkundige opleiding.
En wat is de eigen bijdrage? Vriendelijke groet

Reactie van werkgever:

Beste Silvana, je kan zeker terecht bij dit project met jouw achtergrond. Je dient je ticket en inentingen te betalen en een bedrag voor je accommodatie, maaltijden en begeleiding. Het bedrag voor de laatste drie is afhankelijk van de duur dat je deelneemt aan het project. De prijzen vind je op onze website.

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen

Vacatures in de buurt