Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Alle vacatures

Bouw mee aan een ecologisch centrum in België!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Quaregnon, België
 • Vereiste taal Nederlands
 • Periode De gehele periode van 17 juli 2022 t/m 23 juli 2022
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een leuke vrijwilligersjob? Kies dan voor vrijwilligerswerk in het buitenland en beleef de tijd van je leven! 

In het kleine, maar drukke stadje Quaregnon kom jij te werken in letterlijk een oase van rust. Dit ecocentrum in België op een ecocentrum houdt zich bezig met praktische ecologie en wil dus zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om zelf meer ecologisch te leven en vooral minder afhankelijk te worden van de supermarkten. Het is een kleine 'do-it-yourself'-school met de nadruk op organisch leven (zelf groenten en fruit kweken, je eigen brood bakken, etc). Het ecocentrum bestaat uit een groot stuk land en een klein huisje, midden in het stadje. Deze zomer ga jij helpen om het huisje verder te renoveren op een ecologische manier, door met zoveel mogelijk ecoproducten te werken. Daarnaast kan je ook meewerken in de tuinen van het centrum, leren over permacultuur, en helpen bij het herstellen van de stadsmuren die het domein omranden. 

Werken in België
Tijdens het vrijwilligerswerk in België verblijven alle vrijwilligers in tentjes in de tuinen van het centrum. Er is hier 1 grote kooktent voor de vrijwilligers, waar je gezellig met de andere vrijwilligers kan koken. Dit doe je natuurlijk voornamelijk met de ingrediënten van het centrum zelf! Op de eerste en laatste avond koken de begeleiders van het centrum voor alle vrijwilligers. Quaregnon ligt op 20 min fietsen of 5 min met de trein van provinciehoofdstad Bergen. Na het vrijwilligerswerk kunnen je gezellige met de andere vrijwilligers deze stad verkennen. Jij beleeft een onvergetelijke tijd tijdens jouw vrijwilligerswerk in het buitenland! 
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Maaltijden zijn inbegrepen

 • Samenwerken met een internationale groep vrijwilligers

 • Vrijwilligers werk in het buitenland is een aanvulling op jouw cv

 • De ervaring van je leven wanneer je gaat wonen en werken in het buitenland

Wat moet je daarvoor doen?

 • Genieten in de openlucht, tijdens het werken in de tuin

 • Je houdt je bezig met ecologisch bouwen

 • Culturele uitwisseling

Wat verwachten wij van jou?

 • Bereidheid om je vrijwillig in te zetten

 • Beschikbaarheid in de hele projectperiode

 • Inschrijfgeld IBO €35 en projectkosten €70 (incl. accommodatie en maaltijden; excl. reis)

Beschikbaarheid

De gehele periode van 17 juli 2022 t/m 23 juli 2022

Over het bedrijf

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert internationale vrijwilligersprojecten. Dat doen we om levensomstandigheden van mensen te helpen verbeteren en om mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen voor een échte ontmoeting. Met een internationale groep vrijwilligers werk je een paar weken voor een non-profitorganisatie die werkt aan betere levensomstandigheden. Je ontmoet nieuwe mensen, knapt samen een klus op en leert elkaar echt kennen. Iedereen is welkom. Doe ook mee!
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 13 september 2022

Veelgestelde vragen

Ik wil graag samen met een vriend/vriendin vrijwilligerswerk in het buitenland doen, is dat mogelijk?
Solliciteren met z'n tweeën is zeker mogelijk. Het is alleen wel belangrijk dat jullie ieder apart een account aanmaken, ieder apart solliciteren en beide in de motivatie aangeven dat jullie graag samen wil werken. De werkgever kan hier vervolgens rekening mee houden. Je kunt gemakkelijk hier een account aanmaken.

Wist je dat je ook een vriend(in) kan introduceren? Zo kun je samen naar het buitenland en ook nog eens een fijne extra verdienen! Lees hier alles over het introduceren van een vriend(in)!
Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?
Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!
Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?
Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!
Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek onze Helpcenter.
Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen