Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilligerswerk in het buitenland: Lesgeven in Ghana

 • Functie Leraar, Bijlesgever
 • Locatie Accra, Larabanga, Tinkong, Ghana
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 14 dagen tussen 2 april 2017 en 2 april 2018.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Onbekend
 • Categorie Onderwijs
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

Wij ondersteunen een diverse scholen in Ghana. Ghana is een land van dramatische verandering en optimisme wat tot uiting komt in de scholen waar we werken. Hoewel ze zijn vaak overvol, onderbezet en onder-gefinancierd zijn, lijkt enthousiasme en hoop voor de toekomst toch door te dringen bij de leerlingen. Ervaring in lesgeven is een pré maar absoluut niet vereist. Je werkt samen met andere vrijwilligers en lokale docenten. Je werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag. Waarom met ons? Wij werken samen met een lokale organisatie met al ruim acht jaar ervaring. Ook zijn er Nederlandse vertegenwoordigers van onze Stichting aanwezig in Ghana die ten alle tijden ondersteuning kunnen bieden. Als vrijwilliger zijn de mogelijkheden flexibel. Je kan naast het lesgeven en werken op de kinderopvang op veel manieren bijdragen aan de organisatie. Bijvoorbeeld door het maken van promotiefilmpjes, het opzetten van een geldinzamelingsactie, het geven van ICT lessen, repareren van schoolbanken of helpen met de boekhouding. Vrijwilligershuis Als vrijwilliger verblijf je in een huis met gezellige huisgenoten vanuit de hele wereld. Je betaald als vrijwilliger een vergoeding van slechts €400,- per maand. Airport pick-up, oriëntatie en accommodatie (incl. drie maaltijden per dag, mineraal water, 24/7 support, house-keeping en de was) zijn in dit bedrag inbegrepen. Met de rest van de bijdrage ondersteunen wij de stichting en haar projecten. Meer zien van Ghana Bij ons ben je meer dan alleen een vrijwilliger. De organisatie helpt jou ook op weg om meer te zien van dit prachtige land en om verschillende plekken en cultuur te beleven. Er worden verschillende weekendtrips georganiseerd naar bijvoorbeeld de Volta regio, Cape-coast, Elmina, Kokrobite, Ada Foah en meer. Kosten voor de trips zijn voor eigen rekening. Als je nog meer van Ghana wil zien kan besluiten om tijdens je verblijf in regio’s aan de slag te gaan. Voor wie? Vrijwilligers van alle leeftijden en expertises zijn welkom (vanaf 17 jaar). Het is ook mogelijk om samen met iemand te komen. Duur van je verblijf is flexibel: vanaf 2 weken tot 1 jaar. Als je vragen hebt stelt ze gerust. Hopelijk tot snel!
Meer lezen over deze vacature

Details

Wat wij jou bieden

 • Een geweldige ervaring,

 • Een certificaat voor de geleverde diensten,

 • Werkervaring en kennismaking met Ghana,

 • Werkervaring in een internationaal team,

 • 24/7 Support van onze Nederlandse staf die ter plaatse aanwezig is,

 • Orientatiedag in Accra,

 • Welkom boek boordevol informatie over Ghana en de projecten.

Werkzaamheden

 • Lesgeven,

 • Bijles geven,

 • Assisteren van een docent,

 • Helpen met huiswerk,

 • Liedjes zingen,

 • Educatieve spelletjes voorbereiden en uitvoeren.

Functie-eisen

 • Enthousiast, leergierig en flexibel,

 • Minimaal 17 jaar oud

Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen tussen 2 april 2017 en 2 april 2018.

Over bedrijf

F&A For Africa Foundation

F&A For Africa Foundation

Stichting Floor & Anniek For Africa (FAFA) is een jonge organisatie die werkt aan een betere toekomst voor kansarme groepen in ontwikkelingslanden in Afrika. Wij geloven in de kracht en potentie van Afrika. Daarom helpen wij lokale initiatieven en individuen door het aanreiken van de juiste middelen en zo samen te werken aan een betere toekomst. Wij ontvangen, samen met onze partnerorganisatie, jaarlijks ongeveer honderd vrijwilligers vanuit de hele wereld die samen met ons dit doel nastreven. De vrijwilligers kunnen bijdragen in verschillende projecten zoals sport, lesgeven, werken in een opvanghuis. Daarnaast bieden wij stageplekken in ziekenhuizen en scholen. De projecten bevinden zich in Accra, Larabanga en Kumasi.
Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Marijke

hoi floor,

hoe kan ik je een persoonlijk bericht sturen.

Reactie van werkgever:

Hoi Marijke,

Als je solliciteerd op de functie dan kunnen wij contact me jou opnemen.

Marijke

Wat kosten de weekendtrips gemiddeld?

Reactie van werkgever:

Hoi Marijke,
Ja het is zeker mogelijk om in contact gebracht te worden met een ex-vrijwilliger, stuur mij een persoonlijk bericht dan kan ik wat meer informatie toesturen en jullie in contact brengen met elkaar.

De kosten van de weekendtrips zijn echt afhankelijk van hoeveel de persoon zelf uitgeeft. Hierbij telt natuurlijk de accommodatie, het eten, de drankjes, etc.

Ik kan je echter wel even een indicatie geven.
- Cape Coast 400 tot 500 GHC (op het moment 85 tot 110 euro euro)
- Watervallen 400 tot 500 GHC
- Ada Foah 300 GHC (op het moment 65 euro)
- Kokrobite 300 GHC
- Busua 300 tot 400 GHC
- Safari in het Noorden van Ghana 600 to 800 GHC (op het moment 130 tot 170 euro)

Als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag.

Marijke

Is het mogelijk om in contact te komen met iemand die dit al gedaan heeft. Ben erg benieuwd wat zijn/haar ervaring ermee is.

Reactie van werkgever:

Hey Marijke! Jazeker! Als je je vrijblijvend aanmeld breng ik je in contact met mensen die al eerder bij ons hebben gewerkt als vrijwilliger. Groeten, Floor

Dide

Hallo,
Is het een probleem als je op plaats van bestemming nog 17 wordt, of moet je voor vertrek al 17 geworden zijn? Ben aan het denken half juni te vertrekken en op 1 juli wordt ik pas 17.
Alvast bedankt!

Reactie van werkgever:

Beste Dide,
Bedankt voor je interesse!
Dat is geen probleem, zolang je ouders daar toestemming voor geven. Zodra je je aanmeld sturen wij een 'perental concern' letter toe, waar (een van) je ouders/verzorgers een handtekening onder moeten zetten.
We zien graag je aanmelding tegemoet!

Floor Hamburg
Stichting FAFA

Gerelateerde artikelen