Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Scholen bouwen en Engelse les geven in Indonesië

 • Functie Vrijwilliger in het buitenland
 • Locatie Sukaraja, Indonesië
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode De gehele periode van 24 jul 2017 t/m 16 aug 2017.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Categorie Overig
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

In Sukaraja op het Indonesische eiland Java, steek je als vrijwilliger de handen uit de mouwen voor de Islamitische scholengemeenschap Al-Izz. Het project vraagt hulp van vrijwilligers voor technische klusjes. Als vrijwilliger help je lokalen schilderen, schoolbankjes opknappen, schuren, pleisteren, opruimen, afhankelijk van de noden van het moment. Daarnaast zijn de lokale schoolkinderen (van 3 tot 16 jaar oud) erg nieuwsgierig om je te ontmoeten en staan ze te popelen om wat meer Engels te leren. Samen klussen, samen op uitstap, liedjes zingen, vormen de basis om ervaring en kennis uit te wisselen. De scholengemeenschap zet sterk in op interculturaliteit en ervaringsgericht leren. Met hulp van vrijwilligers willen ze het Engels van hun leerlingen verbeteren en uitwisseling stimuleren. Er wordt gevraagd om samen creatieve lessen en activiteiten voor de leerlingen uit te werken en te begeleiden. Hierbij staat het spelenderwijs en al-doende Engels leren centraal. Er is er uiteraard ook tijd om intensief kennis te maken met de Indonesische cultuur, ontspannende activiteiten te organiseren voor de kinderen en jongeren en de prachtige omgeving te verkennen. Combineer het technische werk met het omgaan met de kinderen en jongeren en ontdek zo een prachtig land van binnenuit!
Meer lezen over deze vacature

Details

Wat wij jou bieden

 • Accomodatie en maaltijden

 • Transport tussen vliegveld en project.

 • Er is er uiteraard ook tijd om intensief kennis te maken met de Indonesische cultuur!

 • Tijd om ontspannende activiteiten te organiseren voor de kinderen en jongeren en de prachtige omgeving te verkennen.

Werkzaamheden

 • Uitvoeren van technische klusjes.

 • Lokalen schilderen

 • Opknappen schoolbankjes

 • Schuren, pleisteren en opruimen

 • Begeleiden van de kinderen, d.m.v. creatieve lessen geven en uitstapjes te maken en samen te klussen.

Functie-eisen

 • Goede beheersing Engelse taal!

 • Leeftijd: 21- 30 jaar

 • Inschrijfgeld: 35

 • Deelnamekosten: € 475,- (incl. transport tussen vliegveld en project, accommodatie en maaltijden, excl. vliegticket en uitstapjes in de vrije tijd)

Beschikbaarheid

De gehele periode van 24 juli 2017 t/m 16 augustus 2017.

Over bedrijf

Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Daisy

Het lijkt mij heel leuk om aan dit project mee te werken!
Alleen zie ik dat de periode waar in het kan af loopt.
Gaat dit project misschien nog langer door?

Reactie van werkgever:

Hallo Daisy,

Wat leuk dat je interesse hebt in dit project!
Waarschijnlijk is het wel weer mogelijk om naar dit project te gaan in 2018, alleen hierover moeten wij nog afspraken maken. Houd de website van IBO-Nederland graag in de gaten, zodra wij meer weten zetten wij het daarop.
Groetjes, Henny & Pascale

Jelle

Goeie dag,
Ik ben 40 jaar en zou me graag op willen geven. Is daar toch een mogelijkheid voor ondanks jullie voorkeur uitgaat naar iemand tot 30 jaar? Ik heb meer dan 20 jaar profecionele ervaring met het werken met kinderen en kan goed klussen. Ook mijn engels is goed. En ben erg energiek en sportief. Ik reis momenteel de wereld rond met mijn vrouw en kinderen in een bus.
Apart verhaal dus. Vandaar mijn vraag hoe de kansen liggen in mijn situatie.
Alvast bedankt voor je antwoord.

Reactie van werkgever:

Hallo Jelle,
Ik heb je van de week geantwoord dat het vanwege je leeftijd niet mogelijk is om mee te doen met dit specifieke project. Maar er is misschien toch een mogelijkheid. Ik wacht een antwoord af van onze zusterorganisatie hierover.

Als je interesse hebt, neem dan s.v.p. contact op via de solliciteer-knop (dit is geheel vrijblijvend). Dan kunnen we contactgegevens uitwisselen en verder praten.

Hartelijke groet,
Henny & Pascale

Aura

Ik heb interesse om me aan te melden voor 5 nov - 5 jan. Ik heb verder geen ervaring met vrijwilligerswerk. Ik kan wel schilderen, schuren, opruimen etc, kinderen begeleiden / engelse les geven lijkt mij ook heel mooi werk maar ik heb dit nog nooit eerder gedaan. Is dit een probleem? En wanneer zou ik mij uiterlijk aangemeld moeten hebben?

Reactie van werkgever:

Hallo Aura,
Wat leuk dat je je aan wilt melden voor dit project van IBO-Nederland!
Je hebt voor de projecten van IBO-Nederland geen specifieke ervaring nodig. We vragen enkel om je inzet voor max. 8 uur per werkdag en we verwachten dat je gezond bent van lijf en leden. In elk project wordt ter plaatse bepaald wie wat wil en kan doen. In dit project gaat het werk met de kinderen er vooral om dat zij de Engelse taal leren gebruiken. Van het groepje buitenlandse vrijwilligers wordt dus vooral verwacht dat je activiteiten organiseert (spelletjes, uitstapjes, sportmiddag, etc.) waarbij de kinderen vanzelf met jullie in het Engels zullen moeten communiceren. Als je het leuk vindt om met kinderen om te gaan en je ook redelijk Engels spreekt, kun je dit werk doen.
Heb je interesse, dan kun je onze website van dit project opzoeken en je inschrijven. Wil je eerst nog iets weten of even overleggen, dan kun je altijd bellen of mailen.

Hartelijke groet en hopelijk tot snel!
Henny Petter

Marloes

Dit lijkt op mijn lijf geschreven te zijn, ik hou van klussen, heb net mijn cambridge proficiency gehaald en mijn opa is indo en ik ben zelf ook eerder naar java en bali geweest met mijn opa en ouders. Dit jaar doe ik examen en wil ik graag na m'n examen reizen. Ik ben beschikbaar in de aan gegeven periode. Er is alleen een probleem, ik ben 19 jaar oud, ik vroeg me af hoe groot is dit probleem?

Reactie van werkgever:

Hallo Marloes,
Wat leuk dat je graag in Indonesië vrijwilligerswerk wil doen!

Ik heb even voor je nagevraagd of je leeftijd een probleem is voor dit project in Sukaraja. Helaas kan dit project echt enkel vrijwilligers van 21 + ontvangen.

Er is wel een ander project, via onze Belgische zusterorganisatie. Als je wilt, kun je aansluiten bij een groepje Vlaamse vrijwilligers dat naar Baturraden (Java) gaat om te helpen aan de bouw van enkele klaslokalen. Er gaat een groep in augustus en nog één in september.

Voor meer informatie hierover, kun je op de solliciteer-knop bij deze vacature klikken. Dan kunnen we contactgegevens uitwisselen en overleggen over de mogelijkheden.

Hartelijke groet,
Henny Petter

Jonas Oliver

Is het ook in andere maanden mogelijk om hier te zijn, ik ben zelf in Vietnam vaak te vinden, maar soms wil ik ook weleens ergens anders naartoe.

Reactie van werkgever:

Hallo Jonas,

Tof dat je interesse hebt in ons project op Java.
Je kunt deelnemen in juli - aug 2017 of van 5 nov 2017 - 5 jan 2018. In deze periodes is er ruimte en begeleiding voor vrijwilligers beschikbaar.

Hartelijke groet,
Henny & Pascale

Gerelateerde artikelen