Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Word vrijwilliger in het adembenemende Kameroen!

 • Functie Dierenverzorger
 • Locatie Limbe, Kameroen
 • Nationaliteit Europees
 • Periode Minimaal 1 week tussen 1 januari 2020 en 20 februari 2020.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Categorie Dieren
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

Beste vrijwilliger,

Onze vaste vrijwilligersbegeleider die bij dit project woonde is helaas voor ons geëmigreerd naar een ander Afrikaans land. We kunnen op dit moment de kwaliteit van het vrijwilligerswerk en het plezier ervan onvoldoende garanderen. Daarom willen we eerst dat weer goed op orde hebben voordat we weer vrijwilligers naar dit fantastische project willen sturen. Excuus en hopelijk komt het later allemaal nog een keer.

World of Wildlife
------------------------------------------------------------

Wil jij een gorilla van dichtbij meemaken, in aanraking komen met chimpansees en de dagelijkse bezigheden van een dril ontdekken? Kom dan vrijwilligerswerk in Kameroen doen!

Het Limbe Wildlife Centre heeft een vrijwilligersprogramma dat ervoor zorgt dat iedereen die affiniteit heeft met dieren, kan deelnemen aan de dagelijkse activiteiten in het opvangcentrum. Je hebt dus geen ervaring nodig. De minimale leeftijd is 18 jaar (vanaf 12 jaar onder begeleiding van ouders).

Als vrijwilliger, werk je samen met de staf van het Limbe Wildlife Centre, en zorg je voor de geredde primaten, waaronder gorilla’s, chimpansees, drils, mandrils en bavianen. Je hoeft geen ervaring te hebben met het werken met dieren.

Naast de werkzaamheden in het opvangcentrum zijn er nog meer activiteiten die je kunt doen:

 • mee naar scholen, met het educatie team, om voorlichting te geven aan kinderen over de apen en hun leefgebied tijdens schoolseizoen. 
 • meekijken met operaties in de dierenkliniek
 • het maken van speeltjes voor de verschillende apen
 • helpen in de giftshop
 • meehelpen met het bouwen of opknappen van de verblijven.

Kosten:
Je betaalt 250 euro per week. Dit is voor je verblijf in het vrijwilligershuis en je lunch. De lunch word verzorgd in het opvangcentrum. Je kunt zelf bepalen hoelang je gaat, met een minimale duur van 1 week. Daarnaast moet je rekening houden met dat je ook kosten maakt voor je vliegticket, je visum, inentingen en privébestedingen tijdens je verblijf. De kosten van het vrijwilligerswerk in Kameroen maak je rechtstreeks over naar het opvangcentrum, dus 100% van het geld komt op de plek van bestemming.

Lijkt het jou een fantastische ervaring om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen als dierenverzorger? Solliciteer dan snel op deze vrijwilligerswerk vacature in Kameroen! 
Meer lezen over deze vacature

Details

Wat wij jou bieden

 • Persoonlijke begeleiding bij de voorbereidingen & tijdens je verblijf

 • Een fantastische & unieke ervaring die je nooit meer vergeet!

 • Een actieve, creatieve & vooral indrukwekkende tijd als vrijwilliger

 • Lage kosten, die voor 100% naar het Limbe Wildlife Centre gaan

Werkzaamheden

 • Schoonmaken van de verblijven

 • Observeren & voeren van de apen

 • Meehelpen met constructie werkzaamheden, meekijken tijdens operaties

 • Voorlichting geven op scholen & tijdens onze nature club dag in het LWC

 • Maken van enrichment en speeltjes voor de apen

 • Mocht je goed zijn in fotografie, social media, schilderen enz, dit is altijd welkom en geef het ook aan!!

Functie-eisen

 • Dierenfanaat, met & zonder ervaring

 • Enthousiast & creatief

 • Out of the box denken

 • Hardwerkend en niet bang zijn om vuile handen te krijgen

Beschikbaarheid

Minimaal 1 week tussen 1 januari 2020 en 20 februari 2020.

Over bedrijf

World of Wildlife

World of Wildlife

World of Wildlife is een non-profit organisatie met als doel het wereldwijd financieel, materieel en immaterieel steunen van lokale wildlife projecten die zich inzetten voor de bescherming en opvang van (bedreigde) dieren en hun natuurlijke leefomgeving. Daarnaast is het doel om op positieve wijze duurzame betrokkenheid te creëren bij (potentiële) donateurs. De stichting staat voor handelen vanuit een positief perspectief. Het is leuk om te helpen!! Kenmerken van World of Wildlife: – innovatieve vormen van fondsenwerving – directe, resultaatgerichte steun aan projecten – uitgebreide informatie over projecten en dieren – 100% van de donaties gaan naar het gekozen project – samenwerking met andere goede doelen, particulieren en het bedrijfsleven – vrijwilligers en stagiaires worden goed en professioneel begeleid Kostenstructuur World of Wildlife is een vrijwilligersorganisatie. Dit betekent dat er geen mensen op de loonlijst staan. Er zijn sponsoren voor de kosten, waardoor 100% van de ontvangen donaties naar de projecten gaat.
Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Anja

Ik ben 57 jaar, is het op deze leeftijd ook mogelijk om hier aan mee te werken.

Reactie van werkgever:

Hoi Anja,
Jazeker is dat mogelijk. Wij kijken in zoverre niet naar leeftijd. Het is voor ons belangrijk dat je fit genoeg bent, omdat het toch wel heel anders is om in Afrika te werken dan natuurlijk in Nederland. We hebben al meerdere mensen gehad die boven de 50 waren en ook al kunnen ze mogelijk niet alles meer mee doen of in hetzelfde tempo, dat is nooit een probleem. Je doet gewoon wat je kan.
Mogelijk zou je het leuk vinden om eens een gesprek te hebben zodat we precies kunnen uitleggen wat we doen en wat je kunt verwachten van het project. Dan kan je daarna een weloverwogen keuze maken.
Ik hoor graag van je. Op het moment dat je "solliciteert" op de vacature dan heb ik meer gegevens en kan ik je ook op je mail benaderen. Geloof me, het is echt een fantastische ervaring!

Hoop iets te horen van je.

Groetjes Marieke

Bjorn

Hallo,

Ik ben geïnstreseerd in deze vacature alleen nu wil ik graag weten wat de kosten zijn die er aan verbonden zitten.

Mvg,

Reactie van werkgever:

Hoi Bjorn
Je betaald 250 euro per week, dit is voor je verblijf in het vrijwilligershuis, je lunch en een klein deel is een rechtstreekse donatie aan het opvangcentrum. Daarnaast betaal je nog voor je vliegticket, je visum en eventuele kosten die je daar hebt zoals eten en drinken en mogelijke excursies. Dat laatste kan je zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt al vanaf 1 week vrijwilligerswerk doen, dus daar kan je je budget ook op aanpassen.
Ik hoop zo je vraag een beetje beantwoord te hebben.

Groetjes Marieke de Bruijn
vrijwilliger World of Wildlife

Niké

Hallo,

Ik ben geïnteresseerd in deze functie en wil graag nog wat meer weten. Ik zou graag in contact willen komen met degene die hierover gaat.

Bedankt vast

Reactie van werkgever:

Hoi Nike,
Hartstikke leuk dat je geïnteresseerd bent om mogelijk vrijwilligerswerk te gaan doen. Je kunt "solliciteren" op de functie, dan kan ik je wel meer contactgegevens sturen. We horen graag van je. Groetjes Marieke de Bruijn

Gerelateerde artikelen