Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilligerswerk in Malawi bij de Adziwa Daycare

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Lilongwe, Malawi
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 3 weken tussen mei 2021 en december 2025.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Dit project geeft vrijwilligers in het buitenland het gevoel van thuiskomen. Adziwa is een community centrum waar kinderen die in pleeggezinnen wonen worden opgevangen. Om het project zijn huizen gebouwd waar de (wees)kinderen bij verzorgers wonen. Het project is verantwoordelijk voor  meer dan 90 gezinnen die in de wijk Kauma, een buitenwijk van Lilongwe, wonen.

Er wordt ondersteuning geboden aan gezinnen die zorgen voor weeskinderen binnen de eigen familie kringen. De families worden geholpen met het zelf generen van inkomsten door de grote moestuin die achter de dagopvang gelegen is.

De kinderen die nog te jong zijn voor de lagere school worden van maandag t/m vrijdag de gehele dag opgevangen. Er zijn 2 groepjes van jonge en de iets oudere kinderen. In totaal zijn het ruim 85 kinderen die begeleid worden door 5 verzorgers/leerkrachten. 

De kinderen zijn tussen de 1 en 5 jaar oud, ze krijgen in de ochtend les van zeer enthousiaste docenten. Er wordt voor de kinderen een warme maaltijd gemaakt in de traditionele keuken, waar extra handen zeker welkom zijn. Er zijn kleine speeltuintjes voor de kinderen gemaakt waar de dagopvang regelmatig heen gaat om buiten te spelen. De kinderen eten om de dag maïspap en rijst. De kinderen eten dan zelfstandig, ook al zijn ze nog heel jong.

Na het eten wordt er opgeruimd en hebben de kinderen weer tijd om te spelen. Hierna worden bijna alle kinderen volledig gewassen en omgekleed. Als de kinderen naar huis zijn help je met het opruimen van de klas en help je met het onderhouden en oogsten van groentes voor de volgende dag. 

Wil jij je inzetten voor dit project? Solliciteer dan nu en ga vrijwilligerswerk in het buitenland doen! 
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een persoonlijk intakegesprek & begeleiding tijdens je voorbereidingen

 • Tijdens jouw periode vrijwilligerswerk in het buitenland krijg je Nederlandstalige begeleiding ter plaatse

 • Doingoood is aangesloten bij Volunteer Correct, dus eerlijk en verantwoord vrijwilligerswerk is gewaarborgd

 • Genoeg tijd voor geweldige excursies en reizen ter plaatse te boeken

Wat moet je daarvoor doen?

 • Meehelpen tijdens het koken met de vrouwen van het dorp

 • Ondersteunen tijdens het lesgeven of zelf les activiteiten verzinnen

 • Helpen met eten geven, wassen en aankleden van de kinderen

 • Spelletjes doen of spel activiteiten uitvoeren met de kinderen

 • Helpen in de moestuin met planten, onderhouden en oogsten van de groentes

 • Als vrijwilliger in het buitenland ga je huishoudelijke taken uitvoeren voor de ouderen in het dorp

 • Meehelpen met opknappen en bouwen van huisjes en gebouwen

Wat verwachten wij van jou?

 • Een opleiding of affiniteit om met kinderen te werken

 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed

 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen, bent initiatiefrijk en flexibel

 • Tijdens het vrijwilligerswerk in het buitenland rook en drink je niet; in ieder geval nooit op het project

 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij de aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare groepen te werken

Beschikbaarheid

Minimaal 3 weken tussen mei 2021 en december 2025.

Over bedrijf

Doingoood Experience

Doingoood Experience

Zoek jij een leerzame buitenlandstage, een zinvol tussenjaar of vrijwilligerswerk in Afrika? Met onze programma's willen wij jou laten kennismaken met het dagelijkse leven van mensen in Afrika. Door mensen van een andere cultuur te ontmoeten, met hen te praten en samen te werken ga je elkaar anders leren kennen, meer waarderen en beter begrijpen. Wij helpen jou om goed voorbereid op reis te gaan en je word begeleid door onze Nederlandstalige begeleiding ter plaatse.
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 april 2022
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Gwendoline

Hi,
Ik wil graag een maand hier vrijwilligerswerk doen met een vriendin. Is het mogelijk om samen een accomodatie te krijgen?

Reactie van werkgever:

Hoi Gwendoline,
Dit kan in de zin van dat je samen een kamer kunt delen, maar een volledige accommodatie voor jullie 2 is niet mogelijk. Je verblijft namelijk in een vrijwilligershuis. Je kunt in het weekend wel ervoor kiezen om er met zijn tweeën op uit te gaan en eventueel te overnachten ergens anders.

Sterre

Hi! Mijn naam is Sterre en zit dit jaar in het bestuur van KnappeKoppen Vrijwillig, een vrijwilligersorganisatie van en voor studenten. Omdat wij dit jaar ons lustrum vieren, zouden wij ontzettend graag eind augustus/september met 6 a 10 personen vrijwilligerswerk in het buitenland doen. Voor het project zouden wij ook geld kunnen ophalen. Wij zoeken het liefst iets met een duidelijke impact. Zijn er denk je mogelijkheden voor ons bij dit project?

Reactie van werkgever:

Hoi Sterre,
Dank je wel nogmaals voor je vraag. Ik heb je ondertussen en mail gestuurd.
Groetjes Marieke

Roos

Hallo,
Is het veilig? Ben je continu met een groep?

Reactie van werkgever:

Hoi Roos,
In principe bieden wij alles individueel aan. Er zijn vaak andere vrijwilligers met je in het vrijwilligershuis, maar het kan zijn dat je alleen op het project bent. Is het veilig? Er is natuurlijk altijd een risico dat er iets gebeurd, maar dat heb je in Nederland ook. Wij doen er alles aan om je veiligheid te waarborgen, maar daar heb je natuurlijk ook zelf en aandeel in.

Marlein

Hallo,
Hoe zit het met dit soort vrijwilligers werk en corona? En wat voor tijdsbestek wordt aangeraden?

Groet,
Marlein

Reactie van werkgever:

Hoi Marlein,
Malawi is open voor toeristen. Je moet een negatieve corona test laten zien en 10 dagen zelf monitoren, dus geen quarantaine. Momenteel is het aantal corona gevallen in Malawi al 3 maanden onder de 10 gevallen per dag. Qua tijdsbestek raden wij een minimum van 3 tot 4 weken aan. Zodat je voor jezelf daadwerkelijk een bijdrage kan leveren. Groetjes Marieke

Ines

Hallo,
Ik wil graag voor minimaal 2 weken vrijwilligerswerk doen, alleen ik vind 500 euro administratiekosten wel erg veel.. kan ik uitleg krijgen waarom dit zo hoog is? Zijn er trouwens extra maatregelingen door het corona virus? Vriendelijke groeten!

Reactie van werkgever:

Hoi Ines
Leuk dat je interesse hebt in vrijwilligerswerk. Wij hebben besloten om onze prijzen te splitsen. De 500 euro is gebaseerd op onze overhead en personeelskosten. Daarnaast betaal je 149 per week voor de eerste 8 weken en dat is gebaseerd op de huur, gas, water en licht, salaris lokale staff enz. Dus je betaald bij ons niet voor het vrijwilligerswerk, maar we maken net als ieder bedrijf wel kosten.

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen

Vacatures in de buurt