Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Help mee bij een medisch project in Malawi

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Mangochi District, Malawi
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 4 weken tussen 07 jun 2021 en 11 dec 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

Het is mogelijk om te starten op 7 juni 2021, 5 juli 2021, 2 augustus 2021, 6 september 2021 en 4 oktober 2021.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Heb jij altijd al eens vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen? Ga dan deze uitdaging aan als vrijwilliger in Malawi en verbeter de zorg in plattelandsgebieden! Lees snel verder voor meer informatie over deze vacature in het buitenland.

Jouw nieuwe uitdaging!
Als vrijwilliger in Malawi ga je aan de slag voor een zeer divers medisch- en gezondheidszorg project. Bij dit project, in het Mangochi District, ben je voornamelijk bezig met het verbeteren van de zorg in plattelandsgebieden. Onderwijs en bewustwording staan hierbij voorop.

In Malawi wordt gebruik gemaakt van een gratis gezondheidszorgsysteem op basis van drie niveaus. Het eerste niveau bestaat uit de gezondheidszorg centra, zij behandelen de meest makkelijke kwalen en geven zuigelingenzorg. De tweedelijn gezondheidszorg bestaat uit basis operaties. De gevallen die hier niet binnen passen gaan naar de derde lijn. Dit wordt uitgevoerd in één van de drie centrale ziekenhuis van het land. De toegang tot de gezondheidszorg en voorzieningen zijn slecht. Een groot deel van de bevolking woont in de plattelandsgebieden en is niet in staat om deze centra te bereiken. Het merendeel van de bevolking leeft onder de armoede grens.

Je werkzaamheden als vrijwilliger in Malawi binnen het medisch- en gezondheidszorg project zullen afhankelijk zijn van je ervaring en opleiding. Er zijn verschillende onderdelen van het project waar je aan de slag kunt gaan.

Home Based Care, HBC (thuiszorg)
De thuiszorg vindt plaats in sommige plattelandsdorpen. Er worden aan lokale groepen vrijwilligers, lessen gegeven over belangrijke onderwerpen zoals: HIV/ AIDS, malaria preventie, persoonlijke hygiëne, EHBO, wondzorg, infectiepreventie, seksuele voorlichting, voorlichting over voeding en TB (tuberculose). Deze lokale vrijwilligers brengen ook huisbezoeken aan chronisch zieke patiënten. Als vrijwilliger in Malawi draai je mee met het project en ga je op huisbezoek of help je mee bij het opzetten van een nieuw project in een ander dorp.

Wondverzorging
Dit project is een onderdeel van het HBC project. Vrijwilligers helpen bij het schoonmaken van wonden, leggen verbanden aan en schrijven verwijzingen naar het ziekenhuis bij ernstige wonden. Ook geven ze advies over antibiotica en verdere behandelingen.

Kleuterschool
Als vrijwilliger zonder medische ervaring kun je aan de slag bij het weeshuis in Malawi. Het project heeft de nadruk op het vergroten van de kennis over HIV/ AIDS om zo het stigma over de ziekte te verminderen. Ook wordt er informatie gegeven over de preventie en behandelmethoden. Als vrijwilliger help je mee met het geven van workshops en presentaties. Deze voorlichtingen worden gegeven voor mensen die leven met de ziekte en die anderen hierover willen vertellen.

Rural hospital
Heb jij een medische achtergrond/ ervaring? Super! Dan is dit jouw kans op mee te draaien bij de kraamkliniek, de vrouwenafdeling, de mannenafdeling, bij het laboratorium en de tandheelkundige behandelingen. Gekwalificeerde vrijwilligers kunnen ook de verpleegkundigen en artsen helpen bij hun dagelijkse taken. Ook is er een labtechnicus beschikbaar voor het uitvoeren van testen op het gebied van hemoglobine, malaria, syfilis en zwangerschap. Eventueel ook interessant voor studenten geneeskunde om meer inzicht te krijgen in tropische en besmettelijke ziekten.

Malaria voorlichting
Wil jij als vrijwilliger in Malawi betrokken worden bij onderwijs op het gebied van Malaria en preventie? Laat dit dan vooraf even weten! Je geeft bijvoorbeeld voorlichtingen over de verschillende voorzorgsmaatregelen.

Vrijwilligerswerk in Malawi
Malawi staat niet voor niks bekend als ‘Het warme hart van Afrika’, door de vriendelijke bevolking zal jij je gelijk thuis voelen. Tijdens je periode als vrijwilliger in Malawi zal je ondersteuning en begeleiding krijgen van het team. In het vrijwilligershuis kun je ook altijd je projectcoördinator aanspreken voor alle hulp die je nodig hebt. 

Zie jij jezelf al deelnemen aan dit prachtige avontuur? Solliciteer dan om vrijwilligerswerk in het buitenland! Mocht je meer informatie willen kijk dan op website van TravelUnique.

In Malawi worden vrijwilligers en toeristen toegestaan, maar vrijwilligers kunnen weer deelnemen aan de projecten als Nederland Malawi heeft gewijzigd van code oranje naar code geel.
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een ontzettend leerzame tijd als vrijwilliger in Malawi

 • Je leert samen te werken met lokale artsen/ verpleegkundigen en internationale vrijwilligers!

 • Je krijgt ondersteuning en begeleiding tijdens je verblijf

 • Op je eerste dag krijg je een uitgebreid oriëntatie programma

 • Een fijne accommodatie met beveiliging

Wat moet je daarvoor doen?

 • Je helpt mee met het versterken van een opleiding aan lokale vrijwilligers om zo het kennisniveau te vergroten

 • Je werkt in de lokale ziekenhuizen en klinieken

 • Je geeft voorlichting over Malaria, HIV/AIDS

 • Het aanbieden van primaire medische behandeling en zorg

 • Je geeft zorg en basisonderwijs aan kinderen

 • Je werkt samen met de lokale artsen/ verpleegkundigen en vrijwilligers

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent minimaal 18 jaar

 • Je hebt zin om met ons dromen waar te maken en dagelijks alles uit de projecten te halen

Beschikbaarheid

Minimaal 4 weken tussen 7 juni 2021 en 11 december 2021.

Over bedrijf

Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 april 2023
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Caitlin

Hallo, wat zouden de kosten zijn voor vrijwilligerswerk? Stel ik zou 3 maanden deelnemen. Ik hoor het graag!

Reactie van werkgever:

Beste Caitlin, het beste kan je even op onze website TravelUnique kijken onder medische projecten. Hier vind je de prijzen vermeld.

Ranek

Goedemiddag!
Ik vroeg me af voor wat voor accommodatie er is. Is dit met medevrijwilligers en zo ja hoeveel? Ook vroeg ik me af hoe flexibel de 40h/wk is. Is dit altijd 40 uur of wisselt dit? Als laatste: Wat zal ik precies mogen doen bij dit project? Ik rond mijn bachelor geneeskunde dit jaar af, dus ik heb nog weinig vaardigheden geleerd met de studie, maar ik werk in de thuiszorg waar ik een aantal verpleegtechnische handelingen mag doen. Het lijkt mij juist erg leuk om in nieuwe dingen te leren en bekwamer te worden in de zorg door de ervaring. Is dit mogelijk of mag ik alleen doen waarvoor ik officieel bevoegd ben? Ik wil wat vissen voor medische onderdelen in het project.

Reactie van werkgever:

Beste Ranek, dank voor je bericht. Er is aan het Lake Malawi een vrijwilligershuis waar internationale vrijwilligers verblijven. Hoeveel dat er zijn hangt af van welke periode je gaat. Ik kan dat altijd voor vertrek voor je navragen. De werktijden wisselen, bij drukte wat meer uren, als het rustig is dan heb je meer tijd om zelf iets te ondernemen. Bij dit project vragen ze om een Engelstalig CV, je mag de handlingen verrichten waar je officieel toe bevoegd bent. Mocht je nog meer informatie wensen, kijk dan even op de website van TravelUnique.

Fee

Zit in de kosten ook het vervoer van het vrijwilligershuis naar de 'werk' locatie inbegrepen?
Mvg, Fee

Reactie van werkgever:

Beste Fee, dat was tot op heden wel het geval. Het project denkt weer te kunnen heropenen in juli. Het gaat dan verder onder nieuwe voorwaarden. Ik weet nog niet of het vervoer wel of niet bij de kosten zijn inbegrepen.

Melinda

Wat zouden de kosten zijn om voor 4 weken te gaan?

Reactie van werkgever:

Beste Melinda, de kosten voor vier weken bedragen GBP 1095. Dit is ongeveer 1300 euro. Met vriendelijke groet, Therese Wijnen

Fleurine

Goedendag, is het ook mogelijk om bij dit project stage te lopen?

Reactie van werkgever:

Beste Fleurine, je kan in principe tussen de 2 - 12 weken deelnemen aan dit project. Sommige vrijwilligers gebruiken het project ook als stage. Het hangt af wat de eisen zijn waaraan je stage moet voldoen. Ik wil er met alle plezier naar kijken. Hartelijke groet, Therese Wijnen, TravelUnique

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen