Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Ga aan de slag als vrijwilliger bij het Lilongwe Hospital!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Lilongwe, Malawi
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 3 weken tussen juni 2021 en december 2025.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Onbekend
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

Omschrijving

In een land waar ziektes als malaria, cholera, bilharzia en gele koorts nog frequent voorkomen is het belangrijk om goede gezondheidszorg te hebben. Door de groeiende populatie in Lilongwe in combinatie met de gemiddeld lage inkomsten in de stad, bood het gezondheidssysteem niet op alle gebieden goede kwaliteit. Daarom opende het African Bible College de eerste Christian Community Clinic.

Het Lilongwe Hospital bood in eerste betaalbare en kwalitatieve zorg aan ABC studenten, de faculteit, missionarissen en de lokale inwoners van de omliggende gebieden. Inmiddels weten alle inwoners van Lilongwe het ziekenhuis te vinden! De medische zorg betreft onder andere gynaecologische, orthopedische, chirurgische en kinderzorg. Het ziekenhuis heeft een eigen apotheek, laboratorium en een X-ray afdeling. Tevens beschikt ABC Clinic over een gespecialiseerde oorkliniek. En sinds dit jaar (2020) is er ook een hele nieuwe oogkliniek geopend.

Naast de ziekenhuiszorg is er ook een mobiele kliniek die naar afgelegen gebieden gaat om daar medische hulp te bieden. En wordt door het ziekenhuis zorg geboden aan een gevangenis in de buurt. Het ziekenhuis is, naast verpleegkundigen, ook altijd op zoek naar (gespecialiseerde) artsen of artsen in opleiding. Ook zijn apothekers (assistenten), oog- & oorartsen voor de speciale oog- & oorkliniek en verloskundigen zijn van harte welkom. Als vrijwilliger in het buitenland krijg je de kans om op verschillende afdelingen mee te werken.
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een persoonlijk intakegesprek & begeleiding tijdens je voorbereidingen

 • Tijdens je vrijwilligerswerk in het buitenland krijg je Nederlandstalige begeleiding ter plaatse

 • Doingoood is aangesloten bij Volunteer Correct, dus eerlijk en verantwoord vrijwilligerswerk is gewaarborgd

 • Genoeg tijd voor geweldige excursies en reizen ter plaatse te boeken

Wat moet je daarvoor doen?

 • Je krijgt de kans als vrijwilliger in het buitenland om mee te draaien op verschillende afdelingen, maar het is ook mogelijk om langere tijd op een specifieke afdeling te werken.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je kunt je aanmelden voor dit project wanneer je een opleiding volgt of gediplomeerd bent als verpleegkundige, (gespecialiseerd) arts, verloskundige, apotheker of apothekers assistente of radioloog.

 • Je bent gediplomeerd of in opleiding voor verpleegkundige, arts, apotheker of apothekersassistente.

 • Je kunt een geldige BIG registratie overleggen (alleen noodzakelijk als je gediplomeerd bent)

 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen, bent initiatiefrijk en flexibel

 • Als vrijwilliger in het buitenland rook en drink je niet; in ieder geval nooit op het project

 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij de aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare groepen te werken

 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed

Beschikbaarheid

Minimaal 3 weken tussen juni 2021 en december 2025.

Over bedrijf

Doingoood Experience

Doingoood Experience

Zoek jij een leerzame buitenlandstage, een zinvol tussenjaar of vrijwilligerswerk in Afrika? Met onze programma's willen wij jou laten kennismaken met het dagelijkse leven van mensen in Afrika. Door mensen van een andere cultuur te ontmoeten, met hen te praten en samen te werken ga je elkaar anders leren kennen, meer waarderen en beter begrijpen. Wij helpen jou om goed voorbereid op reis te gaan en je word begeleid door onze Nederlandstalige begeleiding ter plaatse.
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 10 juli 2021
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Ranek

Goedemiddag!
Ik vroeg me af voor wat voor periode dit kan en wat voor accommodatie er is. Is dit met medevrijwilligers en zo ja hoeveel? Ook vroeg ik me af hoe flexibel de 40h/wk is. Is dit altijd 40 uur of wisselt dit? Is er ook een schatting van kosten die jullie kunnen geven? Bv waar ik op moet rekenen per week. Als laatste: Wat zal ik precies mogen doen bij het Lilongwe hospital? Ik rond mijn bachelor geneeskunde dit jaar af, dus ik heb nog weinig vaardigheden geleerd met de studie, maar ik werk in de thuiszorg waar ik een aantal verpleegtechnische handelingen mag doen. Het lijkt mij juist erg leuk om in het ziekenhuis nieuwe dingen te leren en bekwamer te worden door de ervaring. Is dit mogelijk of mag ik alleen doen waarvoor ik officieel bevoegd ben?

Reactie van werkgever:

Je verblijft met medevrijwilligers in een vrijwilligershuis. Niet iedereen gaat naar hetzelfde project. De werkweek is flexibel, is ook afhankelijk van jezelf. Qua kosten kun je voor 4 weken ongeveer rekenen op €2500 alles inclusief. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend want het is natuurlijk per persoon verschillend hoeveel je uitgeeft aan eten en excursies. Qua handelingen ligt het echt aan je bekwaam- en bevoegdheid.

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen

Vacatures in de buurt