Alle vacatures

Ga aan de slag bij het Mesoamerican Coral Reef in Mexico!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Puerto Morelos (Yacatan), Mexico
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 4 weken tussen november 2021 en december 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

Omschrijving

Bevindt jezelf op één van de mooiste plekken ter wereld. En neem een duik in één van de meest unieke onderwater plekken ter wereld. Klinkt goed toch? Zet jezelf tijdens vrijwilligerswerk in Mexico in voor het behoud van één van de grootste koraalriffen ter wereld. Lees snel verder over deze vacature in het buitenland.
 
Jouw nieuwe uitdaging!
Jij kunt gaan werken in Mexico als vrijwilliger voor de organisatie Activity International bij de Marine Conservation Expedition. Hier ga je aan de slag om de onderwaterwereld in het Mexicaanse gedeelte van het Mesoamerican Coral Reef in kaart te brengen. Dit koraalrif is het op één na grootste rif in de wereld, op het Great Barrier Reef in Australië na. Het is dus zeer uniek om hier te gaan werken als vrijwilliger. Het rif ligt in de Caribische Zee en strekt zich uit van het puntje van Yucatan in Mexico, langs de kust van Belize en de oostkust van Guatemala tot aan de noordkust van Honduras.
 
Het project heeft als doel om een accuraat overzicht te maken van het leven dat zich in en onder water afspeelt. Hiervoor moeten ze continu de vinger aan de pols houden en constant gegevens blijven verzamelen. Zo weten ze welke populaties vissen en dieren gezond zijn, of het koraal afsterft of stabiel blijft, welke ontwikkelingen er onderwater gaande zijn. Deze gegevens worden met behulp van (internationale) vrijwilligers die gaan werken in Mexico verzameld en doorgegeven aan het Centro Ecologico Akumal - een vooraanstaande organisatie op het gebied van marine conservation. Zij kunnen met deze gegevens aan de slag en plannen maken op korte én lange termijn. Dat allemaal om het rif te behouden. Want ook hier heeft klimaatverandering zijn intrede gedaan... Daarnaast is er nog een hoop werk te verrichten op het gebied van milieu voorlichting aan de lokale bevolking. Ook zij moeten zich bewust worden van de impact die hun levenswijze kan hebben op het leven in en aan zee. Genoeg te doen dus tijdens je vrijwilligerswerk in Mexico! 
 
Om aan dit project mee te kunnen doen, hoef je nog niet je PADI-brevet in de pocket te hebben. Deze kun je ter plaatse nog halen.
 
Dit project draagt bij aan de een aantal duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties.
 
Vrijwilligerswerk in Mexico
Let op: er zijn kosten verbonden aan het doen van vrijwilligerswerk in Mexico. Je betaalt onder andere je eigen vliegticket en bemiddelingskosten aan de organisatie die alles voor je regelt. Zie jij jezelf al deelnemen aan dit prachtige project in Mexico? Solliciteer dan om vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland en ontvang meer informatie!
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een lifetime experience tijdens je vrijwilligerswerk in Mexico

 • Accommodatie, maaltijden en vervoer zijn inbegrepen

 • Je krijgt professionele begeleiding

 • Training on the spot

Wat moet je daarvoor doen?

 • Duiken, duiken en nog eens duiken

 • Voorlichting geven aan de bevolking

 • Gegevens verzamelen

 • Gegevens analyseren en invoeren in database

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent een echte duikliefhebber

 • Goede lichamelijke en geestelijke gezondheid

 • Je hebt een grote affiniteit met de zee

 • Je spreekt voldoende Engels

Beschikbaarheid

Minimaal 4 weken tussen november 2021 en december 2021.

Over het bedrijf

Activity International

Activity International

Activity International helpt iedereen die plannen heeft voor een bijzondere reis of vakantie. En dat al sinds 1988. Reizen met iets extra's, waarbij je ervaart hoe het is om op een andere manier dan als een gewone toerist te reizen. Met onze programma's willen we verschillende culturen met elkaar in contact brengen. Al dan niet met het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Omdat we een onvergetelijke ervaring willen bieden. Maar ook om te werken aan een wereld waarin mensen meer begrip voor elkaar hebben. Maar we doen het niet alleen. Over de hele wereld werken we samen met betrouwbare partnerorganisaties. Zo kunnen we de kwaliteit van de begeleiding en de programma's waarborgen die wij belangrijk vinden.
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 april 2023

Vacature vragen

Jacco

Hallo,

Wat lijkt mij dit een waanzinige en bovenal nuttige besteding van mijn tussenjaar, ik ben sowiezo al van plan binnenkort mijn PADI open water diver te gaan halen. Ik vraag me wel af hoe is de status op dit moment met het COVID-19 virus, gaat dit door en zoja kan ik uberhaupt wel in Mexico komen?

Reactie van werkgever:

Hallo Jacco,

Super leuk dat je enthousiast bent over dit project. COVID-19 zorgt helaas voor een flink aantal problemen. Op dit moment is het project niet open en geldt een negatief reisadvies. Ik kan niet inschatten hoe lang dit gaat duren. Er is goede hoop dat we eind 2020 weer marine volunteers kunnen plaatsen.

Via de vacature kan je meer info aanvragen (solliciteren). Dan kan ik je vervolgens ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij dit project.

Barry - Activity International

Shui-Ling

Goedeavond!

Ik ben geïnteresseerd in deze vacature, maar er is mij iets niet helemaal duidelijk: Kun je wel of niet meedoen als nog geen PADI open water hebt? Is dan het minimum aantal weken 8? groetjes!
Wat is de prijs voor 4 weken? 2700 euro of 2990?

Reactie van werkgever:

Goedemorgen!
Bedankt voor je vraag. Om mee te kunnen doen, heb je PADI Open Water nodig. Veel extra duikervaring is niet nodig maar dus wel het eerste brevet. Het maximaal aantal weken zou 12 zijn. En de kosten voor 4 weken zijn EUR 3090, zoals vermeld op de website van Activity International.

Als je nog vragen hebt, laat het weten. Ik kan je ook in contact brengen met het team in Mexico zodat je nog meer vragen kunt stellen.
Met vriendelijke groet,
Barry - Activity International

Frederike

Wat zit er allemaal inclusief de 2700 euro?

Reactie van werkgever:

Hi Frederike,

Dat vind je terug op de site van Activity International (helaas kan ik via dit systeem geen link sturen). Maar volgens mij hebben we ondertussen ook al contact via de mail.

Barry
Activity International

Jelle

Ik zou graag willen weten wat kosten zijn om te mogen deelnemen aan de project?

Reactie van werkgever:

Hi Jelle, Leuk dat je interesse hebt in dit toffe project!
De kosten voor dit project zijn:
€ 2990 – 4 weken
€ 3690 – 6 weken
€ 4390 – 8 weken

Mocht je verder nog vragen hebben hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Activity International
Koen Lentfert

Felicia

Hoi, toen ik een jaar of 10/11 was heb ik mijn snorkel diploma(s) 1/2/3 gehaald.
Is dat ongeveer hetzelfde als een PADI?

Reactie van werkgever:

Hallo Felicia, Bedankt voor je berichtje. Deze snorkel diploma's zijn niet hetzelfde als een PADI. Met je PADI Open Water Diver brevet mag je samen met een buddy tot 18 meter diep duiken. Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord. Als we je nog ergens mee kunnen helpen, dan horen we het graag!

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen