Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Ga aan de slag bij het Girl Impact project in Tanzania

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Moshi, Kilimanjaro, Tanzania
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 2 weken tussen 15 februari 2021 en 11 december 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

Ben jij klaar voor een ervaring die je anders naar jezelf en de wereld doet kijken? Meld je dan aan voor dit vrijwilligerswerk project en draag bij aan een betere toekomst voor jonge vrouwen in Tanzania. Lees snel meer over deze vacature in het buitenland.

Jouw nieuwe uitdaging!
Als vrijwilliger in Tanzania ga je aan de slag voor het Girl Impact project. Dit project is in drie landen opgezet door The Happy Africa Foundation (THAF). Samen met de lokale gemeenschap wordt de focus gelegd op de ontwikkeling en het bieden van onderwijs aan meisjes tussen de 11 en 18 jaar. Als je investeert in een jong meisje kun je haar armoede terugdringen, haar gezondheid verbeteren en haar toekomstige economische positie beter maken. Er zijn nog veel jonge meisjes die geen onderwijs volgen, misbruikt worden en al jong (gedwongen) kinderen krijgen of trouwen. Het Girl Impact project wil kansen creëren voor jonge meisjes door de ontwikkeling van een netwerk in hun leefgemeenschap te stimuleren. Zo hebben ze meerdere keuzes als ze opgroeien.

Het project biedt naast ondersteuning aan meisjes ook hulp aan vrouwen die dagelijks ondervinden hoe hard het leven kan zijn. Verder is het belangrijk dat mannen begrijpen dat onderwijs voor meisjes noodzakelijk is. Er zijn verschillende onderdelen van het project waar je aan de slag kunt gaan.

Girl’s Club middelbare school
De Girl’s Club in Moshi focust zich voornamelijk op het onderwijzen van jonge meiden op het gebied van voorlichting over gezondheidszorg, HIV, menstruatie, anticonceptie en seks. Maar ook worden er verschillende andere onderwerpen behandeld zoals Engelse les. Belangrijk is om het zelfvertrouwen van de meisjes te vergroten! Als vrijwilliger in Tanzania kun je lessen samenstellen die op de naschoolse club worden gegeven.

Boys Club middelbare school
Op de Boys Club worden verschillende onderwerpen behandeld als gelijkheid, een gezonde seksuele relatie en wat ‘nee’ betekent. Als vrijwilliger in Tanzania bereid jij de lessen voor en geef je workshops over de verschillende onderwerpen.

Health Club middelbare school
Het is belangrijk dat jongens en meiden samen in discussie gaan over hun rol in de samenleving. Pubers praten met elkaar over onderwerpen als alcohol, drugs, seks en gezondheid. Als vrijwilliger bereid jij de onderwerpen voor en verzorg je de materialen die als ondersteuning kunnen worden gebruikt.

Women’s Group
Bij de Women’s Group krijgt een groep vrouwen les over het motiveren en stimuleren van jonge meisjes. Als vrijwilliger bereid jij de lessen voor over onderwerpen als onderwijs en inkomen.

NAFGEM
NAFGEM staat voor Network Against Female Genital Mutilation. Hier worden op specifieke data ook workshops over gegeven.

Vrijwilligerswerk in Tanzania
Tijdens je periode als vrijwilliger in Tanzania zul jij verblijven in een plattelandsdorpje, genaamd Mdawi. Dit ligt maar een paar kilometer van de wereldberoemde Kilimanjaro (de hoogste berg van Afrika). Tijdens je verblijf zul je begeleiding krijgen van een ervaren coördinator.

Zie jij jezelf al vrijwilligerswerk in Tanzania doen? Solliciteer dan snel op deze vacature in het buitenland! Mocht je meer informatie willen kijk dan op website van TravelUnique.

Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een onvergetelijke ervaring als vrijwilliger in Tanzania

 • Je bent onderdeel van een programma dat jonge vrouwen onderwijst en coacht om het heft in eigen handen te nemen!

 • Een fijne accommodatie

 • Elke dag worden er heerlijke huisgemaakte Swahili gerechten voor je klaargemaakt

 • Je maakt internationale vrienden voor het leven

 • Bij aankomst is er een oriëntatieprogramma

Wat moet je daarvoor doen?

 • Workshops en presentaties geven

 • Projecten voorbereiden

 • Je hebt aanpassingsvermogen

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent minimaal 18 jaar

 • Je beschikt over een goede kennis van de Engelse taal

 • De voorkeur ligt bij vrijwilligers met een achtergrond in het onderwijs of die met man/vrouw problematieken hebben gewerkt

Beschikbaarheid

Minimaal 2 weken tussen 15 februari 2021 en 11 december 2021.

Over bedrijf

TravelUnique

TravelUnique

TravelUnique is een kleine, professionele en persoonlijk reisorganisatie die mensen de kans biedt het continent Afrika op een geheel andere wijze te ontdekken. Niet als toerist maar als medemens. TravelUnique: ‘Onze visie is in een wereld waar mensen van verschillende culturen zich bewust zijn van de vraagstukken die spelen in de wereld en willen bijdragen aan een positieve verandering’. Onze missie is om in samenwerking met duurzame gemeenschapsinitiatieven mensen van diverse culturen samen te brengen zodat ze op deze wijze van elkaar kunnen leren’. De organisatie biedt verschillende vrijwilligersprojecten aan in diverse landen in Afrika.
Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Linda

Hallo, is er ook een maximumleeftijd voor deelname aan dit project al vrijwilliger?

Reactie van werkgever:

Beste Linda, er is geen max. leeftijd bij de projecten. Je dient wel in goede gezondheid te zijn en vanaf 60 jaar een medische verklaring te laten tekenen door je doktor. Hartelijke groet, Therese Wijnen, TravelUnique

Gigi

Hi! Ik ben erg geïnteresseerd in dit project in Tanzania. Ik zou in januari/februari voor 4 tot 6 weken willen gaan. Wat zijn de kosten buiten het vliegticket om?

Reactie van werkgever:

Beste Gigi, dank voor je bericht. De kosten bedragen voor:
2 weken: € 1045
3 weken: € 1370
4 weken: € 1695
5 weken: € 2020
6 weken: € 2345

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag!

Renee

Hallo, ik zou graag weten wat de kosten zijn. Ik heb nog niet echt een idee hoelang ik zou willen blijven. Zou ik hier meer informatie over kunnen krijgen ?

Reactie van werkgever:

Beste Renee, dank voor je bericht. De kosten zijn inderdaad afhankelijk van het aantal weken dat je zou willen deelnemen aan het project. Als je op onze website kijkt dan vind je onder sociaal project dit Girl Impact project in Tanzania vermeld. Onderaan de tekst vind je dan de startdata en prijzen. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag!

Dedesh

Wat zijn de kosten en voor hoe lang?

Reactie van werkgever:

Beste Dedesh, dank voor je bericht. Je kan aan dit project deelnemen (door het Corona virus pas weer vanaf januari 2021) voor de duur van 2 - 12 weken. De prijs is afhankelijk van het aantal weken dat je zou willen gaan. Als je mij zou willen laten weten hoe lang je eventueel zou willen gaan dan zal ik je de prijs doorgeven. Hartelijke groet, Therese Wijnen, TravelUnique

Mohammed

Word je ticket betaald ?

Reactie van werkgever:

Beste Mohammed, dank voor je bericht. Je dient helaas zelf je ticket te betalen. De projecten in Afrika hebben niet de financiele middelen om een ticket voor vrijwilligers te betalen. Hartelijke groet, Therese Wijnen, TravelUnique

Gerelateerde artikelen