Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Wildlife Rangers gezocht in Zuid-Afrika!

 • Functie Assisteren van lokale rangers
 • Locatie Kwazulu Natal, Zuid-Afrika
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 2 weken tussen mei 2021 en december 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

In overleg met onze recruiters zijn verschillende startmomenten mogelijk.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Zie jij jezelf al als een Wildlife Ranger in een natuurreservaat in Zuid-Afrika? We zijn op zoek naar vrijwilligers die het uitdagend vinden om echte Wildlife Rangers in het buitenland te assisteren! Het project bevindt zich in een waanzinnig mooi gedeelte van Zuid-Afrika, namelijk Zululand.

Zululand is één van de meest authentieke en traditionele plekken van Zuid-Afrika. Een waanzinnig mooi gedeelte van Zuid-Afrika waar heel veel natuurreservaten zijn en waar veel diersoorten nog in het wild voorkomen. Ten minste....als ze goed beschermd worden. Want door uitbreiding van de steden, door onwetendheid van de lokale bevolking en door stropers worden steeds meer dieren bedreigd en gaan stukken natuur verloren. Als vrijwilliger in het buitenland voor het Kwazulu Big 5 project kun jij een belangrijke bijdrage leveren!

Het is belangrijk dat alles goed in kaart wordt gebracht. Door het beantwoorden van bepaalde vragen kunnen we te weten komen waar bedreigde diersoorten geholpen moeten worden. Bijvoorbeeld, hoe bepaalde diersoorten zich voortbewegen, wat en wie ze eten, waar ze hun kleintjes op de wereld zetten, waar stropers actief zijn etc. Het is erg belangrijk om inzicht te krijgen in de dierenwereld en te weten hoe alles functioneert. 

Als vrijwilliger in het buitenland help je in een klein, internationaal team allerlei gegevens te verzamelen die worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Uiteraard onder de bezielende leiding van een professional. Elke dag ben je in de bush te vinden en dat is natuurlijk precies jouw bedoeling!  Wat kun je als vrijwilliger in Zuid-Afrika doen?
 
 • Het volgen van verschillende bedreigde diersoorten vanuit een 4×4 auto met behulp van radio- en satelliet verbindingen
 • Het in kaart brengen van bepaalde interessante waarnemingen met behulp van GPS
 • Het fotograferen en aanmaken van persoonlijke ‘dossiers’ van individuele dieren
 • Dieren observeren en vastleggen van gegevens over hun gedrag en eetpatronen
 • Tellen van heel veel dieren
 
Als je geluk hebt kun je ook nog worden ingezet voor de volgende activiteiten:

 • Helpen bij het aanbrengen van radiozendertjes bij wilde dieren
 • Het overbrengen of het uitzetten van bepaalde dieren in een (ander) reservaat
 • Het markeren (voor herkenning van identiteit) van olifanten en neushoorns
 • Het plaatsen van camera’s bij bijvoorbeeld drinkplaatsen
 • Nachtexcursies om de gegevens te verzamelen over hyena’s
 • Vogels vangen en ID-ringen om de pootjes doen
 
Help de Rangers met de dagelijkse werkzaamheden en verblijf in een prachtige en uitdagende omgeving. Maak kennis met vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika op een unieke en avontuurlijke wijze! Solliciteer snel en ontvang meer informatie.

LET OP:  aan dit project zijn kosten verbonden. Een verblijf van 2 weken kost je rond de 1500 euro (excl ticket) Bij deze kosten zijn accommodatie, maaltijden, begeleiding, training, transfers, benodigd materiaal, gamedrives inbegrepen. 
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een levenservaring als vrijwilliger in het buitenland om nooit te vergeten!

 • Onderdak, maaltijden en vervoer

 • Professionele begeleiding

 • Training on the spot

Wat moet je daarvoor doen?

 • Het volgen van verschillende bedreigde diersoorten vanuit een 4×4 auto met behulp van radio- en satelliet verbindingen

 • Het in kaart brengen van bepaalde interessante waarnemingen met behulp van GPS

 • Het fotograferen en aanmaken van persoonlijke ‘dossiers’ van individuele dieren

 • Tellen van heel veel dieren

Wat verwachten wij van jou?

 • Je beschikt over een goede gezondheid

 • Je bent bereid om back to basic te gaan

 • Je hebt een grote affiniteit met natuur en wildlife

 • Je bent bereid je voor 100% in te zetten

Beschikbaarheid

Minimaal 2 weken tussen mei 2021 en december 2021.

Over bedrijf

Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 april 2023
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Julie

Goedendag! Mijn vraag is of het een vrijwilligers project is of een tijdelijke job. Ik zie boven namelijk staan bij Functie ‘Assisteren van lokale rangers’ en bij Bruto maandsalaris ‘Wordt later in het process besproken’ maar later in de vacature staat er Maak kennis met vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika op een unieke en avontuurlijke wijze! Wat kan je precies wel of niet hiervan verwachten?

Ik hoor het graag van jullie? 😊

Groeten, Julie

Anthony

Hallo
Ek het net een vraag: Wil jy inheimse Suid-Afrikaanse aansoekers aanvaar vir die volgende pos?
""Wildlife Rangers gezocht in Zuid-Afrika""

Ek kan Afrikaans praat wat heel naby is aan die Hollandse taal, ek het n klomp ervaring en kennis, en ek bly net hierso in KwaZulu-Natal Suid Afrika

Asseblief, gee my net n kans

Dankie

Reactie van werkgever:

Hallo Anthony,
Bedankt voor je bericht. Leuk dat je in Zuid-Afrika wilt helpen de natuur te beschermen! Het is erg omslachtig om iemand uit Zuid-Afrika via Nederland in Zuid-Afrika te plaatsen bij een Zuid-Afrikaanse organisatie. Ik wil je verzoeken rechtstreeks contact op te nemen met de organisatie ter plekke: Wildlife ACT. Via deze weg kan ik je geen link sturen. Ik zal dat elders doen.

Succes! Barry - Activity International

Munire

Hallo, is het ook mogelijk om met iemand uit een ander land te solliciteren?

Reactie van werkgever:

Hallo Munire,
Bedankt voor je bericht.
Op zich wel. Al moet ik je er wel op wijzen dat bepaalde informatie alleen in de Nederlandse taal beschikbaar is (ook veel in het Engels overigens). Dat zou het lastiger kunnen maken.
Met vriendelijke groet,
Barry - Activity International

Lotte

Hallo, is het ook mogelijk om je met twee personen aan te melden?

Reactie van werkgever:

Hi Lotte,
Bedankt voor je bericht. Aan dit project kan je met z'n tweeën deelnemen. Dat vergt soms iets meer puzzelen tussen de verschillende reservaten waar je aan de slag gaat. Maar het is dus mogelijk je met 2 personen aan te melden.
Barry - Activity International

Nura

Hee hallo!

Ik zie staan dat het om een min. periode van twee weken gaat. Wat is de max. tijdsduur? Blijven de kosten bij langer verblijf ook rond de €1500 per 2 weken?

Reactie van werkgever:

Hallo Nura,

Bedankt voor je bericht! Leuk om te zien dat je er over denkt om naar Zuid-Afrika te gaan! Minimale periode is inderdaad 2 weken. Maximaal zou 12 weken kunnen (steeds in blokken van 2 weken). Dat heeft met het visum voor Zuid-Afrika te maken. Je mag maximaal 90 dagen blijven.
De eerste 2 weken zijn in verhouding wat duurder (€ 1450 om precies te zijn, plus € 40 reserveringskosten). Elke extra 2 weken kosten € 900.
Als je nog vragen hebt, aarzel niet om contact op te nemen.
Barry - Activity International

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen