Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilliger bij een sportcoaching project in Zuid-Afrika!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Muizenberg (Kaapstad), Zuid-Afrika
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 2 weken tussen 01 jun 2021 en 31 jul 2021.
 • Minimum leeftijd 16 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Ben jij klaar voor een avontuur als vrijwilliger in het buitenland? Ga dan mee naar Zuid-Afrika en geef bewegingsonderwijs op scholen en op een buitenschoolse opvang. Je gaat niet alleen met de kinderen bewegen, maar je leert ze ook om als team samen te werken! Lees snel verder en ga vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika doen.

Jouw nieuwe uitdaging!
Bij dit project waarbij je verblijft in Muizenberg geef je sport onderwijs aan kinderen woonachtig in de sloppenwijken van Kaapstad. Na het afschaffen van de Apartheid in Zuid-Afrika is hier ook het sport- en bewegingsonderwijs op scholen afgeschaft. Dit heeft geleid tot kinderen die te weinig bewegen en de regels van de diverse sporten niet kennen. Daarnaast eten de kinderen woonachtig in de sloppenwijken vaak zeer eenzijdig.

Het is bewezen dat sport en lichamelijke opvoeding een positief effect hebben op de ontwikkeling van kinderen. Sport leert kinderen samen te werken en samen te communiceren. Van sporten krijgen kinderen zelfvertrouwen. Daarom wordt het sport onderwijs op scholen langzaamaan weer opgepakt. Bij een sport coaching project draait het natuurlijk om bewegen, maar ook om het motiveren van de kinderen om als team aan iets te werken. Bij dit sport coaching project ga je als vrijwilliger in Zuid-Afrika bewegingsonderwijs geven op scholen en op een buitenschoolse opvang.

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika
Bij de sport coaching projecten kan je zeker je eigen sport voorkeuren kwijt. Ben je goed in volleybal? Neem een net mee, koop een bal in Afrika en leer de kinderen de regels van het spel en organiseer een toernooi. Daarnaast blijft voetbal een enorm populaire sport in Afrika. Helaas kan er niet gezwommen worden met de kinderen.

Daarnaast werken vrijwilligers twee keer per week mee aan een Sports Coaching Clinic (VUSA Academy) om via rugby de kinderen levenslessen aan te bieden. De kinderen komen veelal uit kansarme milieus. Naast het leren sporten en het verbeteren van de gezondheid en fitheid, krijgen de kinderen met wie je werkt ook begeleiding bij hun schoolvakken en een warme maaltijd voordat ze naar huis gaan.

Volg je een opleiding op het gebied van sport- en bewegingsonderwijs? Dan is dit project voor vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika zeer geschikt voor je. Naast het sporten met de kinderen is er aandacht voor hygiëne, gezonde voeding en gevarieerd eten.

Aan het sport coaching project in Zuid-Afrika kan worden deelgenomen door gekwalificeerde sportlieden, maar ook door vrijwilligers zonder specifieke sportachtergrond. Natuurlijk dien je wel sportief te zijn!

Ben jij die vrijwilliger die dit avontuur in Zuid-Afrika wel ziet zitten? Solliciteer dan nu op deze vacature in het buitenland! Mocht je meer informatie willen kijk dan even op de website van TravelUnique. 

Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een unieke ervaring als vrijwilliger in Zuid-Afrika, die je nooit zal vergeten

 • Je krijgt een fijne accommodatie

 • Je maakt internationale vrienden voor het leven!

 • Een fantastisch project om aan mee te werken

Wat moet je daarvoor doen?

 • Het maken van creatieve spellen/sporten en het organiseren van lessen

 • Als vrijwilliger in Zuid-Afrika coach je populaire sporten zoals rugby, voetbal en hockey

 • Het opzetten en afnemen van fitness testen

 • Meehelpen bij clinics

 • Jouw kennis en kunde delen met coaches en studenten

 • Werken op crèches met kinderen tot 7 jaar

 • Naschoolse opvang

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent sportief!

 • Je bent enthousiast om anderen te helpen

Beschikbaarheid

Minimaal 2 weken tussen 1 juni 2021 en 31 juli 2021.

Over bedrijf

Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 april 2023
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Roos

Met hoeveel mensen ben je op deze reis? Is alles veilig en is er toezicht continu?

Reactie van werkgever:

Beste Roos, dank voor je bericht. Je reist zelf naar Kaapstad en hier zit je in een vrijwilligershuis met internationale vrijwilligers. Er is in het huis 24/7 begeleiding aanwezig. Of alles veilig is kan ik je helaas niet garanderen. Maar als je je aan de regels houdt dan heb je de grootste kans dat er niks gebeurt. Hartelijke groet, Therese Wijnen, TravelUnique

Melvin

Beste ik vroeg me af hoeveel de kosten bedragen voor deze ervaring?

Reactie van werkgever:

Beste Melvin, hartelijk dank voor je bericht. De kosten zijn afhankelijk van het aantal weken dat je wenst deel te nemen aan het project. Op onze TravelUnique website vind je onder sport projecten dit project in Kaapstad staan. Als je naar beneden scrolt in de tekst dan staan hier de prijzen en startdata vermeld. Mocht je nog verdere vragen hebben dan hoor ik dat graag!

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen

Vacatures in de buurt