Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Wildlife monitoring en conservation project in Zuid-Afrika

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Marataba Sectie, Marakele National Park, Limpopo, Zuid-Afrika
 • Nationaliteit Nederlands
 • Periode Minimaal 2 weken tussen 6 juli 2021 en 11 december 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

Het is mogelijk om te starten op 6 juli 2021, 3 augustus 2021, 7 september 2021 en 5 oktober 2021.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

Omschrijving

Een onvergetelijk avontuur ligt op je te wachten! Ga jij deze uitdaging aan als vrijwilliger voor het LEO Africa Conservation Project in het indrukwekkende Zuid-Afrika? Samen met het internationale team ga je wildlife monitoren in de Marataba Sectie. Lees snel meer over deze unieke vacature in het buitenland.

Jouw nieuwe uitdaging!
Als vrijwilliger in Zuid-Afrika ga jij aan de slag voor het LEO Africa Conservation Project. LEO staat voor Limpopo eco Operations. Het project zet zich in voor het monitoren van wildlife, voornamelijk: leeuwen, neushoorns, olifanten, luipaarden, buffels, cheeta’s en hyena’s (welcome to South Africa). Samen met het Parkmanagement en de Veterinery Services richten jullie je op het natuurbehoud, de anti-stroperij activiteiten en het monitoren van wildlife. Het conservation (behoud) project richt zich voornamelijk op de bescherming van de neushoorns en het voorkomen van stroperij.

Je zult tijdens je werk als vrijwilliger in Zuid-Afrika te maken krijgen met autoritten in een 4x4 jeep om de verschillende dieren te monitoren. Belangrijk hiervoor zijn de verschillende plekken in het park uitgerust met camerabewaking. Bij dit project is er een groot respect voor het wildlife en worden de dieren niet gestoord, maar alleen geobserveerd. Ook hou je je bezig met natuurbehoud activiteiten en bush wandelingen. Verder is er de unieke mogelijkheid om in een micro vliegtuig over het park te vliegen om zo stroperij tegen te gaan. Hiervoor wordt ook gewerkt met drones.

Als vrijwilliger in Zuid-Afrika heb jij een belangrijke rol bij dit project. Je wordt betrokken bij de verzameling van data en ID foto’s om wild te monitoren. Verder help je bij natuurbehoud activiteiten zoals het herstellen van wegen. Ook behoort animal darting (op verzoek van de dierenarts) tot je werkzaamheden. Soms zul je ook een avond in de Bush doorbrengen om  de anti-stroperij teams te ondersteunen. Verder help je op de basis mee met de dagelijkse werkzaamheden zoals het koken van maaltijden, data gegevens invoeren en de onderhoud van het kamp.

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika
Je verblijft tijdens je periode vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika in de Marataba sectie (24.000 hectare) van het Marakele National Park, Limpopo, Zuid-Afrika. In deze prachtige omgeving vind je onder andere de bekende Big Five. 

Zij jij jezelf aan deelnemen aan dit unieke avontuur? En ben jij degene met passie voor wildlife en natuurbehoud? Solliciteer dan nu om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen! Mocht je meer informatie willen kijk dan op de website van TravelUnique.
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Een onvergetelijke ervaring als vrijwilliger in Zuid-Afrika

 • Je kunt elke dag de unieke Big Five bewonderen!

 • Op zondag heb je vrij en je gaat een keer per week uit eten in een lokaal restaurant

 • Elke dag is anders

 • Je krijgt een fijne accommodatie

 • Goede begeleiding

Wat moet je daarvoor doen?

 • Wildlife monitoren

 • Natuurbehoud activiteiten

 • Werkzaamheden op de basis zoals maaltijden koken en het invoeren van gegevens

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent minimaal 18 jaar

 • Je beschikt over een goede kennis van de Engelse taal

 • Je hebt een goede conditie (veel lopen en fysiek werk verrichten)

 • Je bent een echte teamplayer en daarnaast flexibel en enthousiast

Beschikbaarheid

Minimaal 2 weken tussen 6 juli 2021 en 11 december 2021.

Over bedrijf

TravelUnique

TravelUnique

TravelUnique is een kleine, professionele en persoonlijk reisorganisatie die mensen de kans biedt het continent Afrika op een geheel andere wijze te ontdekken. Niet als toerist maar als medemens. TravelUnique: ‘Onze visie is in een wereld waar mensen van verschillende culturen zich bewust zijn van de vraagstukken die spelen in de wereld en willen bijdragen aan een positieve verandering’. Onze missie is om in samenwerking met duurzame gemeenschapsinitiatieven mensen van diverse culturen samen te brengen zodat ze op deze wijze van elkaar kunnen leren’. De organisatie biedt verschillende vrijwilligersprojecten aan in diverse landen in Afrika.
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 30 april 2023
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Joëlle

Hallo,

Super leuke en leerzame vacature! Ik ben zeer geïnteresseerd! Een paar vraagjes Hoeveel
vrijwilligers zullen tegelijkertijd werkzaam zijn, en zijn dit alleen Nederlanders of ook andere nationaliteiten? Zijn er daarnaast ook echt specifieke kwaliteiten nodig en wat wordt er precies bedoeld met dat je geld moet betalen om vrijwilligerswerk te doen? Wat houd dan precies de vergoeding in? Ik hoor het graag!

Reactie van werkgever:

Hallo Joelle, dank voor je bericht. Bij dit project vind je internationale vrijwilligers. Je dient zelf je vlucht, accommotie, maaltijden en begeleiding te betalen. Dit omdat het project niet de financiele mogelijkheden heeft om dit voor je te betalen. Meer informatie vind je op onze website, Travelunique.

Esra

hay,

mij lijkt het super gaaf om hier te komen werken.
achter als ik solliciteer moet ik een periode aangeven dat ik beschikbaar ben.
nu door covid is dat heel moeilijk omdat ik niet weet wanneer Nederland weer uit de lockdown gaat, en we überhaupt weer mogen vliegen zonder meteen 10 dagen quarantaine.
hoe kan ik dit het best aanpakken?
alvast heel erg bedankt.
groetjes esra

Reactie van werkgever:

Hallo Esra, dank voor je bericht. Door Corona is het inderdaad allemaal anders nu. Hoe later in het jaar 2021 je zou deelnemen aan dit project, des te meer kans maak je dat je ook daadwerkelijk naar Zuid-Afrika kan reizen. Je kan een optie op een startdatum nemen, mocht dit vanwege Corona niet door kunnen gaan dan kan je kosteloos annuleren. Met vriendelijke groet, Therese Wijnen, TravelUnique

Poeseline

Hoe goed Engels moet je zijn?
En doofheid is geen probleem?

Reactie van werkgever:

Beste Poeseline, dank voor je bericht. Je Engels moet ruim voldoende zijn, dit is vooral voor je eigen veiligheid. Alle communicatie vindt plaats in het Engels. Mocht je dan niet begrijpen dat er bijv. wordt verteld dat er gevaar dreigt, dan kan dit je veiligheid in gevaar brengen. Ik heb bij dit project geen ervaring met mensen die doof zijn. Dus ik kan je helaas niet via deze weg melden of dit een probleem kan zijn. Met vriendelijke groet,
Therese Wijnen, TravelUnique

Yana

Hallo,

Het is een gekke tijd waarin we leven nu het COVID-19 virus onder ons is. Daarom vroeg ik me af hoe het met corona in het national park is en of het mogelijk is om in maart naar Zuid-Afrika te gaan vanuit Nederland?

Reactie van werkgever:

Hallo Yana, ik dacht dat ik al had gereageerd op je vraag, maar hierbij nogmaals. Zuid-Afrika heeft de grenzen per 1 oktober opengesteld voor toeristen en vrijwilligers. Maar NL staat helaas op een lijst van landen die (nog) geen toegang krijgen tot Zuid-Afrika. Iedere 2 weken wordt dit opnieuw bekeken.

Sil

Hallo,

Op welke AirPort dient er gevlogen te worden in ZA?

Reactie van werkgever:

Hallo Sil, bij dit project is dit op Johannesburg. Hartelijke groet, Therese Wijnen, TravelUnique

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen