Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilligerswerk Italië 'dry walls'

 • Functie Vrijwilligerswerk in Italië
 • Locatie Ischia, Italië
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 14 dagen tussen 9 oktober 2016 en 16 oktober 2016.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Onbekend
 • Categorie Bouwwerkzaamheden
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken
Covid-update - Ischia, Italië
Op dit moment is een groen reisadvies van kracht voor Italië. De besmettingen nemen sterk af in Italië, super fijn! Bij aankomst in Italië moet je altijd beschikken over een negatieve PCR- of antigeentest (niet ouder is dan 48 uur), over een vaccinatiebewijs (van minimaal 14 dagen oud) óf over een herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden). 

Het dragen van een mondkapje in Italië is verplicht in publieke binnenruimtes en in het OV. Momenteel zijn de terrassen, bars, bioscopen en sportscholen weer (beperkt) open. Goed nieuws dus!

Omschrijving

Ischia is een prachtig eiland gelegen in de baai van Napels. Het project richt zich op de voorbereidingen van de Third World Meeting over terrassenlandschap (terraced landscape) in oktober. IBO-Italië werkt bij dit project samen met Cai (Club) Alpino Italiano Ischia- Procida. Deze organisatie is opgericht in mei 2013. Het doel van deze stichting is het stimuleren van bergsport en excursies in de bergen. Hiernaast dragen ze zorg voor de bescherming van de natuur en het behoud van de cultuur in het Alpine gebied. Ze verliezen hierbij niet uit het oog dat het Alpine gebied een duurzame hulpbron is die ook ingezet kan worden voor de economische ontwikkeling van de berggemeenschappen.
Meer lezen over deze vacature

Details

Wat wij jou bieden

 • Lokale experts in dry stone wall zullen de vrijwilligers begeleiden bij hun werkzaamheden.

 • Projectperiode: 9 oktober t/m 16 oktober 2016

Werkzaamheden

 • Herstellen van kleine stukjes

 • Aanleg-/bouwwerkzaamheden in de natuur

 • Schoonmaakwerkzaamheden

Functie-eisen

 • Leeftijd: 18+

 • Inschrijfgeld: €35

 • Deelnamekosten: €120

Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen tussen 9 oktober 2016 en 16 oktober 2016.

Over bedrijf

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligersorganisatie met liefde voor de wereld. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. www.ibo-nederland.org
Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Anouk

Beste Henny & Pascale,

Jammer dat er geen mogelijkheden zijn voor net na mijn taalcursus. Maar toch bedankt voor het uitzoeken. In augustus is helaas geen optie i.v.m. werk. Wie weet dat ik toch nog solliciteer voor 13 november. Wanneer is daarvoor de uiterste sluitingsdatum?

Vriendelijke groet,

Anouk

Reactie van werkgever:

Hoi Anouk,

Zolang het project nog plaats heeft voor een vrijwilliger èn er voldoende tijd is om alles te regelen (zo'n week of 3 van tevoren), kun je je inschrijven voor een project!

Hartelijke groet,
Pascale en Henny

Anouk

Goedendag,

Ik heb een vraag over de data. Is dit een vastgestelde periode? Ik ben namelijk van eind augustus t/m 22 oktober in Napels voor een taalcursus Italiaans, maar zou het ontzettend leuk vinden om daarna nog een korte periode hieraan vast te plakken door vrijwilligerswerk te doen op Ischia. Is het mogelijk om bijvoorbeeld per 22, 23 of 24 oktober te beginnen? Of zijn er andere projecten in Italië van uw organisatie die op een deze data beginnen?

Ik hoor het graag.

Vriendelijke groet,
Anouk Klein

Reactie van werkgever:

Hoi Anouk,
Tof dat je interesse hebt om na je taalcursus een vrijwilligersproject te gaan doen. Ik heb meteen naar alle Italiaanse projecten gekeken, maar helaas hebben we geen project dat aansluit op jouw taalcursus.

Het project in Ischia is één van de laatste van het seizoen. Daarna zijn er nog 2 projecten in Biancavilla, van 13 - 26 november en van 27 nov - 10 december (zie onze website).

Hartelijke groet,
Henny & Pascale

Gerelateerde artikelen