Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Doe mee aan een uniek natuurproject op de Seychellen!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie N.T.B., Seychellen
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 14 dagen tussen 4 oktober 2017 en 4 oktober 2018.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Onbekend
 • Categorie Overig
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

Zo'n 800 kilometer ten oosten van Afrika liggen de Seychellen. Een archipel van 115 eilanden met de grootste biodiversiteit van de Indische oceaan. Koraalriffen in kristalhelder water, bontgekleurde vissen, exotische vegetatie en bijzondere diersoorten op het land vormen een fragiel ecosysteem.Wat een paradijselijke omgeving om vrijwilligerswerk te gaan doen! Het vrijwilligerswerk gedurende 4 of 8 weken bestaat vooral uit onderzoekswerk onder water, je moet dan ook in het bezit zijn van een duikdiploma. Je verzamelt gegevens over het koraal, de visstand, plankton en specifieke diersoorten als zeeschildpadden en kleine zeedieren. Het onderzoek vind plaats vanaf Mahe. Het zijn lange werkdagen, maar je hebt zeker ook de mogelijkheid om de eilanden verder te verkennen! Doel van het vrijwilligerswerk Koraal met viskoraalriffen worden wereldwijd bedreigd door hogere zeetemperaturen, (illegale) visserij en het toerisme. In samenwerking met onze partnerorganisatie werk je voor de lokale overheid en diverse lokale NGO's op het gebied van natuurbescherming. Je doet mee aan onderzoek naar de conditie van het koraal en de visstand en je verzamelt gegevens die gebruikt worden voor het ontwikkelen van beleid voor natuurbescherming. Werkuren en taken Het werk wordt toegewezen door de organisatie. De taken rouleren, zodat je afwisselend werk doet. Je werkt 5 tot 6 dagen per week en maakt 6 tot 10 duiken per week. De dagen kunnen lang en vermoeiend zijn; het is belangrijk dat je fit bent! Naast het onderzoekswerk besteed je ook regelmatig tijd aan onderhoud van materiaal en andere groepstaken, zoals koken en schoonmaken. Enthousiast over de Seychellen maar geen duiker? Geen probleem! Bij de Terrestrial Expedition help je mee met de bescherming van de natuur vanaf het land of de oppervlakte van het water. Je gaat als vrijwilliger aan de slag in de bossen en op de stranden. Maar zal je tijd doorbrengen op een boot of al snorkelend in het water. Afhankelijk van het seizoen heb je de kans om schildpadden, walvishaaien, manta rays en dolfijnen te zien. Het meeste onderzoek tijdens de Terrestrial Conservation Expedition vindt plaats op Curieuse Island. LET OP: Wij organiseren dit project niet, wij zoeken enkel gemotiveerde vrijwilligers die willen deelnemen. Om jouw vragen goed beantwoord te krijgen kun je daarom het beste bij de opdrachtgever zelf zijn. Zij kunnen alle details en mogelijkheden van dit project met je bespreken. Onderaan deze vacature kan je klikken op de knop "Meer informatie". Je zult worden geleid naar een website waar onderaan de pagina de contactgegevens staan van de desbetreffende project coördinator. Hij of zij kan jouw voorzien van extra informatie.
Meer lezen over deze vacature

Details

Wat wij jou bieden

 • Onderdak

 • Accommodatie

 • Transfer van en naar de luchthaven

 • Duiktraining

Functie-eisen

 • Minimaal 18 jaar

 • Beheersing van de Engelse taal

 • Interesse in de natuur

Beschikbaarheid

Minimaal 14 dagen tussen 4 oktober 2017 en 4 oktober 2018.

Over bedrijf

Activity International

Activity International

Activity International helpt iedereen die plannen heeft voor een bijzondere reis of vakantie. En dat al sinds 1988. Reizen met iets extra's, waarbij je ervaart hoe het is om op een andere manier dan als een gewone toerist te reizen. Met onze programma's willen we verschillende culturen met elkaar in contact brengen. Al dan niet met het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Omdat we een onvergetelijke ervaring willen bieden. Maar ook om te werken aan een wereld waarin mensen meer begrip voor elkaar hebben. Maar we doen het niet alleen. Over de hele wereld werken we samen met betrouwbare partnerorganisaties. Zo kunnen we de kwaliteit van de begeleiding en de programma's waarborgen die wij belangrijk vinden.
Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Marloes

Wij zijn geïnteresseerd maar wegens het seizoensverblijf van mijn vriend kunnen wij alleen tussen eind oktober en maart. Is het dan ook mogelijk? En ook om walvishaaien te zien? Dit is een grote wens voor ons. We waren afgelopen jaar november op de Seychellen maar konden ze toen helaas niet zien. We zijn wel helemaal verkocht aan de beeldschone natuur hier!!!

Reactie van werkgever:

Hee Marloes, leuk dat je zo enthousiast bent over de Seychellen. ik heb even gecheckt of je er ook in vanaf eind okt - maart terecht kunt, en dat kan. Maar de focus ligt niet op walvishaaien bij dit project. Onderzoek richt zich op koraal en vissen. Natuurlijk wordt er ander wildlife gespot maar dat is meer een toevallige ontmoeting. Als ik even google zie ik dat het whale shark ‘ seizoen loopt van mid-september tot begin november. Dus... Het is een geweldig leuk project maar er is zeker geen whale shark garantie. Maar garantie met wilde dieren heb je sowieso nooit....

Groetjes Carma Schaafsma

Angelique

Ben het helemaal eens met Bjorn! De formulering klopt niet

Angelique

Dan kun je net zo goed in een hotel gaan zitten (of all-in reis nemen) - beetje vreemd dat er zoveel geld gevraagd wordt?

Bjorn

Hoi,

Het sprak mij erg aan dit, ik heb AOWD (advanced open water diver) van padi, ook lang op bonaire gezeten en had het er wel voor over om mij hier vrijwillig voor in te zetten!

Maar toen zag ik dat je nog zelf duizenden euro's moet betalen (terwijl je al gratis werkt) ik snap dit niet? Noem het dan geen vrijwilligers werk, maar donatiewerk waar jezelf dik aan betaald en ook nog eens geen loon voor krijgt..

Het lijkt mij op z'n minst normaal dat wanneer jij vrijwilligers werk doet alle kosten voor jou als vrijwilliger gedekt worden ipv deze belachelijke regeling.. Je wordt door deze teksten heel erg misleid en dat is niet zo netjes.. Jammer!

Reactie van werkgever:

Hoi Bjorn, ik begrijp je opmerking. Ik verwijs je graag door naar onze website waar alles staat uitgelegd.Ook waarom je moet betalen voor vrijwilligerswerk. http://www.activityinternational.nl/Contact/Veelgestelde_vragen/Vrijwilligerswerk.aspx#betalen. Groet Carma Schaafsma Activity International

Eline

Je kan je bijvoorbeeld inschrijven of kandidaat stellen voor de maand februari?
Ik heb een duikersbrevet, maar zou langs een kant ook heel graag werken op het land...
Is er combinatie mogelijk?

Reactie van werkgever:

Hoi Eline, een combinatie van beide projecten (onder- en boven water) is niet mogelijk omdat de projecten zich op hele andere locaties bevinden. Je kunt wel 2x een project boeken (dus eerste de ene en dan de andere) maar dan ben je meteen ook 8 weken onderweg. Wel tof dat je je duikbrevet al hebt. Zou ik toch echt voor het Marine project kiezen....;-)

Groetjes Carma Schaafsma
Activity International

Gerelateerde artikelen