Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Doe vrijwilligerswerk met olifanten in Namibië!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Swakopmund, Namibië
 • Nationaliteit Europees
 • Periode Minimaal 2 weken tussen mei 2021 en december 2021.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris €0

Het is mogelijk om te starten op 10 mei 2021, 24 mei 2021, 7 juni 2021, 21 juni 2021, 5 juli 2021 en 19 juli 2021.

Ik wil updates van nieuwe startdatums ontvangen

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Startdata voor deze vacature: twee keer per maand op maandag, tot en met 6 december 2021. Interesse? Vraag de organisatie onderaan de vacature naar specifieke startdata!

Vrijwilligerswerk in Namibië 🇳🇦
Je gaat aan de slag op het EHRA Olifanten project van TravelUnique. Tijdens het vrijwilligerswerk in het buitenland kom je oog in oog te staan met olifanten! EHRA staat voor Elephant-Human Relations Aid en richt zich op het behoud van woestijnolifanten in Namibië. Er worden praktische oplossingen toegepast voor de conflicten tussen mens en dier door middel van verschillende initiatieven zoals het behoud van waterpunten op lokale boerderijen, patrouilles met voertuigen om de olifanten te volgen en voorlichting aan de lokale gemeenschap om een ​​positieve relatie tussen olifanten en mensen in Namibië te helpen bevorderen. Het PEACE-project (People Elephants Amicably Co-Existing), gefinancierd door EHRA, is een educatief programma dat lokale gemeenschapsleden ondersteunt door middel van op olifanten gerichte workshops die hen helpen beter samen met olifanten samen te leven.

Vrijwilligerswerk met olifanten 🐘
Jij gaat samen met andere vrijwilligers beschermende muren bouwen rond de waterpompen, tanks en windmolens van boeren en gemeenschappen om ervoor te zorgen dat olifanten toegang hebben tot water zonder de infrastructuur te beschadigen. Je werkt als team en verdeelt de taken; van een ‘rock run’ om stenen en zand te verzamelen, tot het verzamelen van water uit een nabijgelegen waterbron, het mengen van cement en het bouwen van de muur – alles wordt met de hand gedaan en het doel is om samen te werken en zoveel te doen als je kunt!

Ook ga je verschillende kuddes olifanten opsporen en een databank opbouwen over hun bewegingen. EHRA kan hierdoor effectief de waterpuntbeschermingswerkzaamheden plannen op basis van waar olifanten waarschijnlijk zullen zijn. Er worden ook boeren bezocht en risico's beoordeeld van eventuele conflictsituaties tussen olifanten en mensen in dat gebied. EHRA gelooft dat effectief olifantenbeheer alleen mogelijk is door elke individuele olifant te kennen. Daarom registreren ze fysieke kenmerken, leren ze over hun persoonlijkheidskenmerken en registreren ze de bewegingen en aantallen van de kuddes. Dit is jouw kans om je te verdiepen in olifanten!

Aan het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland zijn kosten verbonden. Zo dien je je eigen vliegticket, transfer, verzekeringen en verblijfskosten te betalen. Er is een accommodatie aanwezig op dit project. Je kunt onder de sterrenhemel en in de frisse buitenlucht slapen op een vlonder of kiezen voor een tent. Wil je meer weten over dit vrijwilligerswerk in Namibië? Bekijk het project dan op de website van TravelUnique of solliciteer direct!
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • De kans om samen met internationale vrijwilligers het conflict tussen mens en olifant door verschillende initiatieven op te lossen

 • Een bouw- en een patrouille week waarbij je onder de sterrenhemel van Namibië slaapt

 • Werken met Afrikaanse bosolifanten

 • Vrijwilligerswerk in een prachtig, uitgestrekt land met een bijzonder vriendelijke bevolking

 • Je krijgt een accommodatie, drie maaltijden per dag en begeleiding door de projectcoördinator

Wat moet je daarvoor doen?

 • Deelname aan het PEACE-project (een op olifanten gericht educatieprogramma voor natuurbehoud)

 • Vind praktische oplossingen om conflicten tussen olifanten en mensen te bestrijden die bestaan ​​als gevolg van een strijd om hulpbronnen

 • Neem deel aan het volgen en documenteren van belangrijke updates van gedrags- en bewegingspatronen van de olifanten

 • Creëer een verschil in het leven van lokale gemeenschappen en de vrij rondlopende woestijnolifanten in Namibie

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent minimaal 18 jaar

 • Je beschikt over een goede conditie

 • Back to basic! Je vindt het niet erg om onder de sterrenhemel te slapen (bij regen in tenten)

 • Natuurliefhebber, enthousiast, zelfstandig en flexibel

 • Je spreekt Engels

 • Je levert een Verklaring Omtrent Gedrag in

Beschikbaarheid

Minimaal 2 weken tussen mei 2021 en december 2021.

Over bedrijf

Vacature status
Open ◦ Verloopt op 31 december 2021
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Veelgestelde vragen

Ik heb specifieke vragen over de vrijwilligerswerk vacature, aan wie kan ik die stellen?

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt en deze voor minimaal 70% hebt ingevuld kun je onderaan de vacature eventuele vragen stellen aan de werkgever. De werkgever krijgt hier bericht van en zal je zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken.

Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?

Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!

Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?

Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!

Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek ons Hulpcentrum.

Vacature vragen

Beau

Hallo,

Ik vroeg me af of er een algemene schatting gemaakt is van de (totale) kosten, zodat ik weet waar ik aan toe ben. Alvast bedankt!

Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen