Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Vrijwilligerswerk op Kaapverdië: renoveer een school

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Porto Novo, Kaapverdië
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode De gehele periode van 9 juli 2018 t/m 24 juli 2018.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Categorie Overig
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken! Voor vrijwilligerswerk in het buitenland hebben we de ultieme plek op Kaapverdië.

Het dorpje Catoona ligt net aan de grens van de stad Porto Novo, aan de zuidkust van het eiland Santo Antão, een van de eilanden van Kaapverdië. De basisschool van dit dorpje verkeert in slechte staat. In 2017 zijn er voor het eerst vrijwilligers naar dit project geweest om te helpen bij het opknappen van deze school. In 2018 wordt dit werk voortgezet!

De verlichting moet namelijk nodig worden aangepakt. Ook het sanitair is erg basic en onhygiënisch en ook de keuken en de opslagruimte zijn aan renovatie toe. Daarnaast zijn alle klaslokalen nodig aan een likje verf toe. Bovendien moet het kleine schoolplein heringericht en opgevrolijkt worden, zodat de kinderen met plezier naar school kunnen!

Deelnamekosten:
Je betaalt inschrijfgeld van 35 euro. 
Daarnaast bedragen de deelnamekosten 1175 euro inclusief accommodatie en maaltijden en je vliegticket. Het project loopt van 2 juli t/m 24 juli.

Help jij deze zomer mee? Start met dit unieke vrijwilligerswerk op Kaapverdië en beleef een levensveranderde ervaring. Solliciteer nu en ontvang meer informatie!

Meer lezen over deze vacature

Details

Wat wij jou bieden

 • Accomodatie en maaltijden

 • De reis wordt voor je georganiseerd!

 • Goede voorbereiding op je vrijwilligerswerk in het buitenland

 • Gratis VOG-aanvraag

 • Een unieke ervaring op een prachtig eiland!

Werkzaamheden

 • schilderen

 • reparatiewerkzaamheden

 • andere opknapwerkzaamheden

Functie-eisen

 • Leeftijd: 18-30 jaar

 • Inschrijfkosten: € 35,-

 • Deelnamekosten: € 1175,- (incl. vliegticket)

Beschikbaarheid

De gehele periode van 9 juli 2018 t/m 24 juli 2018.

Over bedrijf

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligersorganisatie met liefde voor de wereld. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. www.ibo-nederland.org
Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Jeffrey

Hallo, ik heb zelf familie in santo antao als ik mee wil doen aan dit project moet ik dan ook op de accommodatie verblijven?

Reactie van werkgever:

Hoi Jeffrey,
Bij voorkeur verblijf je (grotendeels) wel bij de andere vrijwilligers. Het vrijwilligerswerk gaat, naast de praktische hulp, ook om de (leuke) tijd die je als groep met elkaar hebt. Het is voor het groepsproces beter om alles samen mee te maken, ook slapen in de accommodatie.
Natuurlijk zul je wel (vrije) tijd hebben om je familie op te zoeken. Misschien kun je de andere vrijwilligers zelfs aan jouw familie voorstellen en met hen iets gaan doen.
En je kunt natuurlijk ook kiezen om iets langer op het eiland te blijven (dan boek je zelf je tickets) en voor of na het project bij je familie te verblijven.
Hopelijk kun je met dit antwoord vooruit!
Hartelijke groet,
Pascale & Henny

Jasmijn

Hallo,
Ik had gelezen dat het eerste project vol zit en er daarom een vervolgproject van 23 juli - 7 augustus is.
Waar kan ik mij aanmelden voor dit vervolgproject?

Met vriendelijke groet,
Jasmijn

Reactie van werkgever:

Hoi Jasmijn,
Wat leuk dat je interesse hebt in dit mooie project in Kaapverdië!
Je kunt je inschrijven via de website. Overigens kan dit voor zowel de eerste als de tweede periode. Er is in de eerste periode weer een plekje vrijgekomen.

In een antwoord op een vraag mag ik geen contactgegevens geven, maar als je via Grenzelooswerk solliciteert, kan ik je een bericht sturen met een link naar de juiste webpagina.

Hopelijk tot binnenkort!

Hartelijke groet,
Henny & Pascale

Joost

Hallo,

Is het project t/m 30 jaar of tot 30 jaar? Ik ben 30 jaar en heb wel interesse. En ik zag de vraag al eerder staan maar is het mogelijk om een week langer te blijven om wat meer van het land te zien?

Mvg Joost

Reactie van werkgever:

Hoi Joost,

Als 30-jarige mag je mee hoor!
De leeftijdsgrens heeft te maken met een subsidieregeling voor jongerenorganisaties in Vlaanderen (waar dit project onder valt).

Op dit moment zijn de plekken in de aangegeven periode (2 - 24 juli) helaas wel al vol.
Er is meteen wel een vervolgproject georganiseerd, zodat het werk verder kan gaan, van 23 juli - 7 augustus.
Als je je inschrijft via de website van IBO-Nederland) kun je die periode kiezen.

Je kunt kiezen om langer te blijven na het project. Je boekt dan zelf je ticket. Wij zorgen voor de vluchtinformatie van de andere vrijwilligers, zodat je kunt zorgen dat je tegelijk aankomt op het project. De kosten van het vliegticket gaan dan natuurlijk van de deelnamekosten af. Deelnamekosten zonder ticket zijn € 445,-

Als je (vrijblijvend) solliciteert via Grenzelooswerk.nl kunnen wij je meer contactgegevens geven, bijvoorbeeld waar je je precies kunt inschrijven en welk mailadres je kunt gebruiken om IBO-Nederland te bereiken.

Hartelijke groet,
Pascale & Henny
van IBO-Nederland[punt]org

Luka

Hallo,
Ik wou sowieso al een jaartje werken in het buitenland.
Santo Antao is al een tijdje een van mijn droom bestemmingen dus ik zie dit als een geweldige combinatie!
Ik vroeg mij dus af of het ook mogelijk zou zijn om na de werkperiode bijvoorbeeld nog een weekje of anderhalf week langer te blijven?

vriendelijk groet,
Luka

Reactie van werkgever:

Hallo Luka,
Leuk dat je interesse hebt in het project in Kaapverdië!
Ik weet nog niet of je langer zou kunnen blijven, maar kan dit zeker voor je navragen. Schrijf je s.v.p. eerst even in via de website, dan kunnen we gemakkelijker contact onderhouden.

Hartelijke groet,
Henny & Pascale

Alex

Hallo,

Ik zie dat er een leeftijdsgrens is van 30 jaar. Zelf ben ik 38, geeft dit een belemmering? Daarnaast: heb je vaccinatie nodig voor Kaapverdie?

Verneem graag jullie reactie.

Gr Alex

Reactie van werkgever:

Hallo Alex,

Helaas is 30 echt de leeftijdsgrens voor dit project. Dat heeft te maken met subsidie speciaal voor jongerenprojecten.

Hartelijke groet,

Henny Petter

Gerelateerde artikelen