Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Cultureel project uit China zoekt Nederlandse jongeren!

 • Functie Au Pair
 • Locatie Hangzhou, China
 • Nationaliteit Geen voorkeur
 • Periode Minimaal 62 dagen tussen 01 feb 2017 en 31 dec 2017.
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Onbekend
 • Categorie Au Pair
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

COVID-19 update - Werken in het buitenland mogelijk!

Het is, ondanks de COVID-19 situatie, gewoon mogelijk om bij ons te solliciteren op een baan in het buitenland. Reizen voor werkgerelateerde doeleinden is geoorloofd. Voor details en informatie per land kun je onze speciale COVID-19 blog lezen.

Omschrijving

Wij bieden bieden verschillende Au Pair vacatures aan. In dit geval gaat het om een type 2 en 3 vacature. Type 2: Het gezin met schoolgaande kinderen *Jouw taak: Engelstalige omgeving bieden Hier ben je niet verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen, maar wordt verwacht dat je veel tijd met ze doorbrengt en Engels met ze spreekt. Zo bied je een rijke Engelstalige omgeving. Dit kan bijvoorbeeld door boekjes te lezen of spelletjes te spelen. Type 3: Het gezin dat naar Nederland wil komen om te wonen of studeren *Jouw taak: De Nederlandse cultuur overbrengen Hier gaat het om gezinnen in de hogere Chinese klassen. Deze families hebben emigratieplannen (bijvoorbeeld om in Amsterdam te wonen/studeren) en willen informatie uit het beoogde land vergaren. Ze nemen jou in huis om alvast met de Nederlandse cultuur in aanraking te komen. Deze gezinnen zoeken vaak hoogopgeleide studenten. Ons project biedt jou de kans om 2 tot 6 maanden volledig kosteloos in China te leven. Je wordt opgenomen in een gastgezin en draait daar mee met de gezinsactiviteiten. Zo bied jij een Engelstalige omgeving aan de familie, waarvan de kinderen in de toekomst in Europa willen werken of studeren. Heb je interesse in één van deze vacatures? Reageer dan snel! (Meerdere instapmomenten mogelijk) Naast je werkzaamheden als Au Pair is cultuur het grootste aspect van dit unieke project. Je zult onder onder andere taallessen Mandarijn gaan volgen, en daarnaast doe je diverse cultuurklassen. Een voorbeeld hiervan is het maken en ontwerpen van Chinese schilderijen en tekens. Er is een eenmalige bijdrage van €250,-- exclusief BTW voor dit project (hiervan worden alle zaken geregeld zoals vermeld hieronder). Let op, je kunt zelf aangeven wanneer je wilt starten. Er zal dan worden gezocht naar een gezin die jou rond deze periode kan ontvangen. Meld je wel vroegtijdig aan want er zijn maar beperkt aantal vrij plekken en VOL is VOL!
Meer lezen over deze vacature

Details

Wat wij jou bieden

 • Gratis retour vliegticket

 • Een pick-up service vanaf en naar het vliegveld

 • Een eigen gemeubileerde kamer bij het gastgezin

 • Drie volledige maaltijden per dag

 • Internationale verzekering in China

 • Iedere maand leuk zakgeld

 • Een kaart voor het openbaar vervoer: metro, bus en fietsverhuur

 • Lessen Mandarijn en cultuurklas (ongeveer 4 uur per week)

 • Volledig verzorgde culturele activiteiten met andere Nederlandse Au Pairs

 • 24/7 ondersteuning van ons team in China en Nederland

Werkzaamheden

 • Een Engelstalige omgeving bieden

 • De Europese en Nederlandse cultuur overbrengen

 • Meedraaien in het gezin als gezinslid

Functie-eisen

 • Je hebt een grote interesse in de Chinese cultuur

 • Je bent tussen de 18 en 28 jaar oud

 • Je spreekt en schrijft goed Engels

 • Je bent bereid om 2 tot 6 maanden van je tijd aan het project te besteden

 • Je bent stressbestendig en kan goed omgaan met onverwachte situaties

 • Je vindt het leuk om tijd door te brengen met de kinderen uit de gastgezinnen

 • Je dient zelf je visum te regelen (kosten maximaal €150)

Beschikbaarheid

Minimaal 62 dagen tussen 1 februari 2017 en 31 december 2017.

Over bedrijf

Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Chloe

Beste Sanne,

Dit project klinkt geweldig en ik ben zeer geïnteresseerd!
Ik heb alleen wel wat vraagjes:

1. Wonen alle gezinnen die meedoen in Hangzhou? En gaat dit dan over de stad of over de regio.
2. Heb je daar ook contact met de andere au-pairs die daar zitten.
3. Ik heb een vriend en we willen graag beiden solliciteren (evt bij een ander gezin). Is dit mogelijk om dan bij elkaar in de buurt te zitten? We zullen dan wel dezelfde periode doorgeven.
4. Kan je je sollicitatie nog intrekken?

Ik hoop dat je mijn vragen kunt beantwoorden.
Alvast bedankt en een fijn weekend!
Groetjes Chloe (& Mart)

Lieke

Dankje voor je antwoord Sanne! De enige mogelijkheid zou voor mij zijn vanaf oktober t/m december, 2 maanden, is dit voor jullie ook een mogelijkheid?

Reactie van werkgever:

Hi Lieke,

Ja hoor, dat kan! De datum wordt in overleg met het gastgezin bepaald. Het is wel zo dat de datum en beschikbare periode niet meer gewijzigd kunnen worden als er eenmaal een gastgezin is gevonden, dus denk goed na over de data die je doorgeeft.

Lieke

Hoi!

Het lijkt me echt super!

Ik heb een paar vraagjes:
Is China een veilig land om in te werken?
Zijn de families waar je komt te werken gescreend?
En wat houden "stressvolle situaties" in?

Alvast bedankt!

Reactie van werkgever:

Beste Lieke,

China is zeker een veilig land om te werken. Bovendien krijg je bij dit project zeer goede lokale begeleiding. Denk aan een tweedaagse introductiecursus en wekelijkse groepslessen. Ook is er een counselor aanwezig die gespecialiseerd is in de westerse cultuur.

De families die deelnemen aan het project moeten aan bepaalde eisen voldoen. Zo moeten ze een aparte kamer kunnen aanleveren, moet er tenminste één gezinslid Engels spreken, moeten ze bereid zijn om elke dag Mandarijn met jou te oefenen, en natuurlijk moeten ze openstaan voor andere culturen.

Wat betreft stressvolle situaties: dit valt niet vooraf te voorspellen, maar je kan bijvoorbeeld denken aan een situatie waarbij de kinderen niet goed naar jou luisteren. Hoe ga je daar dan mee om/ hoe los je het op?

Groetjes, Sanne

Marleen

Beste Sanne,

Het lijkt mij heel erg leuk om als au pair in China te werken! Bij de vacature informatie staat dat het over een periode t/m 21 juni gaat, maar er is ook gezegd dat je het gehele jaar door kan deelnemen. Welke van de twee is waar? Ik ga namelijk ook nog naar Nepal en als de einddatum 21 juni is zou ik niet minimaal 2 maand kunnen werken.. :(

Groetjes,
Marleen Boersma

Reactie van werkgever:

Beste Marleen,

Inmiddels is de periode in de vacature informatie gewijzigd naar t/m 31 december 2017. Het klopt dus dat je het gehele jaar deel kunt nemen en het project is daarom zeker te combineren met je reis naar Nepal.

Josien

Hallo, Ik ben erg geinteresseerd, maar heb nog wel wat vragen. De leeftijdsgrens staat t/m 28. Ik ben 33. Is dat een probleem? Waar kun je terecht komen: zijn dat grote steden of kleine dorpjes? Op wat voor soort vergoeding/ zakgeld moet je ongeveer rekenen? Ik hoor het graag! Groet, Josien

Reactie van werkgever:

Beste Josien,

De leeftijdsgrens is inderdaad 28. Helaas kan je met 33 jaar niet meer deelnemen. Dit is doen we zo omdat de meeste gastgezinnen op zoek zijn naar jongeren.

Gerelateerde artikelen