Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Alle vacatures

Bouw mee aan een cultuurcafé in Gera, Duitsland!

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Gera, Duitsland
 • Vereiste taal Nederlands
 • Periode De gehele periode van 7 augustus 2022 t/m 20 augustus 2022
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

Wil je beginnen aan een nieuw avontuur in het buitenland, maar wil je niet te ver van huis? Ga dan aan de slag in het cultuurcentrum van Gera in Duitsland. Jij zet graag een stapje extra en draagt samen met andere vrijwilligers bij aan een mooi project!

Ben jij klaar om de handen uit de mouwen te steken? Tijdens vrijwilligerswerk in Duitsland ga jij helpen bij het bouwen van een cultuurcafé! Dit ga je doen in het centrum van Gera in Duitsland. Het gebouw is een voormalig woongebouw met een bakkerij uit 1894 dat omgetoverd moet worden tot een cultuurcafé. Het wordt een ontmoetingsplek waar bijvoorbeeld leerlingen van het naastgelegen scholencomplex kunnen lunchen of huiswerk maken, ouders met kinderen een voordelig kindermenu kunnen krijgen en galeriegasten een kop koffie kunnen drinken. In de avond kunnen hier lezingen worden gehouden of kunnen mensen lekker samen koken. Jij gaat tijdens vrijwilligerswerk in Duitsland helpen bij het opzetten van dit cultuurcafé. Komende zomer willen ze de eerste ruimtes operationeel hebben, zodat in de zomer er al tijdelijk een zomercafé geopend kan worden. Al zin om je als vrijwilliger in te zetten voor dit geweldige initiatief?

Werken in Duitsland 
Wil jij ervaring opdoen in het buitenland maar iets dichter bij huis blijven? Dan is Duitsland het perfecte land om te werken in het buitenland. Het plaatsje Gera heeft genoeg te bieden. Van mooie kerken tot prachtige wandel- en fietsgebieden. Na werk kan jij samen met je collega’s genieten van een heerlijk drankje op het marktplein. Ook kan je de toren van het stadhuis hier beklimmen. Jij gaat je in ieder geval niet vervelen tijdens het werken in Duitsland! 
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Vrijwilligerswerk in het buitenland is een aanvulling op je cv

 • De accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen

 • Gratis toegang tot activiteiten van het cultuurcafé

 • Ontmoet mensen van over de hele wereld

 • De ervaring van je leven wanneer je gaat wonen en werken in het buitenland

Wat moet je daarvoor doen?

 • Renoveren van een oude bakkerij

 • Jij gaat samenwerken in een internationale vrijwilligersgroep

 • Culturele uitwisseling

Wat verwachten wij van jou?

 • Zin om samen je handen uit de mouwen te steken in een bijzondere omgeving

 • Bereidheid om je vrijwillig in te zetten

 • Beschikbaarheid in de gehele projectperiode

 • Inschrijfgeld IBO €35 en projectkosten €70 (incl. accommodatie en maaltijden; excl. reis)

Beschikbaarheid

De gehele periode van 7 augustus 2022 t/m 20 augustus 2022

Over het bedrijf

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert internationale vrijwilligersprojecten. Dat doen we om levensomstandigheden van mensen te helpen verbeteren en om mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen voor een échte ontmoeting. Met een internationale groep vrijwilligers werk je een paar weken voor een non-profitorganisatie die werkt aan betere levensomstandigheden. Je ontmoet nieuwe mensen, knapt samen een klus op en leert elkaar echt kennen. Iedereen is welkom. Doe ook mee!
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 13 september 2022

Veelgestelde vragen

Ik wil graag samen met een vriend/vriendin vrijwilligerswerk in het buitenland doen, is dat mogelijk?
Solliciteren met z'n tweeën is zeker mogelijk. Het is alleen wel belangrijk dat jullie ieder apart een account aanmaken, ieder apart solliciteren en beide in de motivatie aangeven dat jullie graag samen wil werken. De werkgever kan hier vervolgens rekening mee houden. Je kunt gemakkelijk hier een account aanmaken.

Wist je dat je ook een vriend(in) kan introduceren? Zo kun je samen naar het buitenland en ook nog eens een fijne extra verdienen! Lees hier alles over het introduceren van een vriend(in)!
Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?
Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!
Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?
Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!
Covid-update - Gera, Duitsland
Informatie over het reizen naar Duitsland
Voor Duitsland geldt momenteel een groen reisadvies. Dat betekent dat je vanuit Nederland gerust naar Duitsland kan reizen. Lees hier in onze speciale Corona blog meer over de precieze regelingen! 
Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek onze Helpcenter.
Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen