Ervaren team
Persoonlijke begeleiding
Betrouwbare baankansen
6.000+ Yobbers
Alle vacatures

Meewerken aan een speciaal project voor jongeren met een beperking in het zonnige Italië! 🌞

 • Functie Vrijwilliger
 • Locatie Quartesana, Italië
 • Vereiste taal Nederlands
 • Periode De gehele periode van 12 september 2022 t/m 24 september 2022
 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Accommodatie Aanwezig
 • Uren per week 40
 • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

Ben jij ready om in de zomer te genieten op een prachtige plek in Italië? Ga dan aan de slag als vrijwilliger voor een project voor jongeren met een beperking. 

In Quartesana, Italië, werkt stichting Imoletta vanuit hun hoofdkwartier Villa Imoletta. Hier vindt deze zomer een speciaal project plaats, waar jij aan deel kunt nemen! Villa Imoletta is een prachtig gebouw uit 1500 met daaromheen een groot park. Het park wordt gebruikt als tuin en voor het verbouwen van gewassen. Imoletta werkt aan het bouwen van een sociale educatieve boerderij voor jongeren met een beperking. Jij gaat tijdens het werken in Italië een deel van de tijd samenwerken met jonge mensen met een beperking die betrokken zijn bij de stichting. Op dit moment wordt er gewerkt aan het aanleggen van een therapeutische tuin, deze moet toegankelijk worden gemaakt voor mensen in een rolstoel. Ook ga je werken aan de toegankelijkheid van het gehele terrein, om het geschikter te maken voor buitenlessen. Houd je van dieren? Er zijn meerdere ruimtes voor dieren aangelegd die ook moeten worden onderhouden! 

Werken in Quartesana
Je verblijft in Villa Imoletta, waar het project ook plaatsvindt. Elke dag bereid je gezellig samen met alle andere vrijwilligers de maaltijden. In het weekend is er een superleuke excursie georganiseerd naar de Adriatische kust en de delta van de rivier Po. De Adriatische kust is dé strandbestemming van Italië, hier kom jij even helemaal tot rust! 
Ook is het project dichtbij de mooie oude stad Ferrara. Ferrara is een belangrijke studentenstad in de regio. Pak hier de fiets en neem vooral een kijkje bij de Castello Estense, dit is een burcht uit de 14e eeuw, omgetoverd tot paleis. Ook de imposante kathedraal is zeker een bezoek waard. Jij gaat een geweldige tijd hebben tijdens vrijwilligerswerk in het buitenland!
Meer lezen over deze vacature

Details

Waarom jij deze kans niet wilt missen!

 • Vrijwilligerswerk in het buitenland is een aanvulling op je cv

 • De accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen

 • Ontmoet mensen van over de hele wereld

 • De ervaring van je leven wanneer je gaat wonen en werken in het buitenland

Wat moet je daarvoor doen?

 • Meewerken aan de toegankelijkheid van het terrein

 • Aanleggen van een therapeutische tuin

 • Culturele uitwisseling

 • Samenwerken met jonge mensen met een handicap die betrokken zijn bij de stichting

Wat verwachten wij van jou?

 • Zin om samen je handen uit de mouwen te steken in een bijzondere omgeving

 • Bereidheid om je vrijwillig in te zetten

 • Beschikbaarheid in de hele projectperiode

 • Inschrijfgeld IBO €35 en projectkosten €169 (incl. accommodatie en maaltijden; excl. reis)

Beschikbaarheid

De gehele periode van 12 september 2022 t/m 24 september 2022

Over het bedrijf

IBO-Nederland

IBO-Nederland

IBO-Nederland organiseert internationale vrijwilligersprojecten. Dat doen we om levensomstandigheden van mensen te helpen verbeteren en om mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen voor een échte ontmoeting. Met een internationale groep vrijwilligers werk je een paar weken voor een non-profitorganisatie die werkt aan betere levensomstandigheden. Je ontmoet nieuwe mensen, knapt samen een klus op en leert elkaar echt kennen. Iedereen is welkom. Doe ook mee!
Vacature status
Open ◦ Verloopt op 13 september 2022

Veelgestelde vragen

Ik wil graag samen met een vriend/vriendin vrijwilligerswerk in het buitenland doen, is dat mogelijk?
Solliciteren met z'n tweeën is zeker mogelijk. Het is alleen wel belangrijk dat jullie ieder apart een account aanmaken, ieder apart solliciteren en beide in de motivatie aangeven dat jullie graag samen wil werken. De werkgever kan hier vervolgens rekening mee houden. Je kunt gemakkelijk hier een account aanmaken.

Wist je dat je ook een vriend(in) kan introduceren? Zo kun je samen naar het buitenland en ook nog eens een fijne extra verdienen! Lees hier alles over het introduceren van een vriend(in)!
Ik heb gesolliciteerd op een vrijwilligerswerk vacature. Wanneer kan ik een reactie van de werkgever verwachten?
Over het algemeen reageren de werkgevers binnen één á twee weken. Zijn de twee weken verstreken en heb je nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via de website chat, dan zullen wij je verder helpen!
Waarom moet ik voor vrijwilligerswerk betalen?
Als vrijwilliger in het buitenland betaal jij je werkgever voor de kosten van jouw gekozen project. Je betaalt dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor de dingen die voor jou geregeld moeten worden. Hier kun je meer vinden over welke kosten bij vrijwilligerswerk in het buitenland horen! De kosten verschillen per werkgever en per project. Als je de specifieke kosten per project wilt weten, kun je dit vragen onderaan de desbetreffende vacature!
Covid-update - Quartesana, Italië
Informatie over het reizen naar Italië
Op dit moment is een groen reisadvies van kracht voor Italië wat goed nieuws is, je kunt dus gaan werken in Italië! Voor meer informatie over de Corona situatie in Italië kun je onze speciale Corona blog bekijken. 
Nog geen antwoord? Stel hieronder jouw eigen vraag of bezoek onze Helpcenter.
Meld je aan om een vraag te stellen over deze vacature.
Log in of maak een account

Gerelateerde artikelen