Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!
Alle vacatures

Werken in opvangcentrum voor straat- en weeskinderen in Brazilië

  • Functie Sociaal pedagogisch hulpverlener, maatschappelijk werker, pedagoog, psycholoog,
  • Locatie Porto Seguro, Brazilië
  • Nationaliteit Geen voorkeur
  • Periode Minimaal 62 dagen tussen 10 februari 2015 en 10 mei 2015.
  • Minimum leeftijd 18 jaar
  • Accommodatie Onbekend
  • Categorie Overig
  • Bruto maandsalaris Wordt later in het proces besproken

Omschrijving

De kinderen worden in het centrum ondersteund en opgevoed door (vaste) vrijwilligers. Deze vrijwilligers wonen ook zelf in het centrum en krijgen voor hun intensieve werkzaamheden slechts kost en inwoning, betaald uit donaties. Zij werken vanuit idealisme en medemenselijkheid en willen de kinderen zoveel mogelijk een ‘familiegevoel’ meegeven. Het centrum heeft de keus gemaakt uitsluitend met vrijwilligers te werken, om er zo zeker mogelijk van te zijn dat ze de kinderen echt willen ondersteunen en dit werk niet doen om er geld mee te verdienen. In het centrum is zicht- en voelbaar dat er met hart en ziel voor en met deze kinderen gewerkt wordt. Omdat er maar weinig mensen zijn die hun hele leven willen inzetten voor een dergelijk project, werken de vrijwilligers die er zijn keihard om alle kinderen (meer dan 50) alles te geven wat zij verdienen. Het centrum stimuleert hereniging met de biologische familie. De familie moet aantonen dat zij weer voor hun eigen kinderen kunnen zorgen en van de drugs en/of alcohol af zijn. Helaas lukt dit vaak niet. De meeste kinderen staan dan ook op de wachtlijst voor adoptie, maar dit gebeurt weinig, omdat de voorwaarden van adoptieouders vaak strikt zijn; jonger dan 2 jaar en blank….De realiteit is dan ook dat de meeste kinderen hun hele jeugd doorbrengen in het opvangcentrum, totdat zij 18 jaar zijn. Alle kinderen gaan overdag naar school en worden voorbereid op een latere beroepspraktijk. De bedoeling is dat de kinderen na hun 18e zichzelf kunnen bedruipen en een zelfstandig leven gaan leiden. Ondanks de intensieve inzet van vrijwilligers, is het leven in het centrum niet ideaal. De kinderen groeien immers op zonder hun biologische familie met vele andere kinderen, zonder privacy (want grote slaapzalen) en ontzettend weinig kleding, speelgoed en gevarieerd vers eten. Kinderen met een beperking groeien op met de andere kinderen en krijgen geen extra ondersteuning (die wel broodnodig is!), omdat hier simpelweg geen tijd/geld voor is. Vrijwilligers die minstens 3 maanden willen blijven zijn meer dan welkom, want ondersteuning, liefde en aandacht, dat is wat deze kinderen, net als alle andere kinderen in de wereld, nodig hebben!
Meer lezen over deze vacature

Details

Beschikbaarheid

Minimaal 62 dagen tussen 10 februari 2015 en 10 mei 2015.

Over bedrijf

Beyond South America

Beyond South America

Curious, adventurous and looking for an internship or volunteer work that matters? Beyond South America - a small-scale mediation agency in internships, volunteer work and courses - helps, supports, bundles and switches. Beyond South America mediates for relevant projects in South America. No, not standard holiday countries, but countries where more is possible! Through Beyond South America you can get to know beautiful South America with high snow-capped mountains, deep jungles, bustling cities, endless beaches and a proud population in a way that suits you. You can start volunteer and work with the local population in beautiful and meaningful projects. We also offer challenging internships! Learning a new language, staying with an authentic local family, taking South American dance lessons, exciting excursions... There are many possibilities!
Vacature status
Vervuld
Geplaatst
circa 2 maanden geleden

Vacature vragen

Sanne

Is de spaanse taal een vereiste?

Reactie van werkgever:

Hai Sanne!

Nee, Portugees wel. In het opvangcentrum wordt uitsluitend Portugees gesproken; een prachtige taal om te leren! :)

Anouk

Zijn er veel kosten verbonden aan het vrijwilligerswerk voor deze organisatie?

Reactie van werkgever:

Hai Anouck,

Wij vragen eenmalig bemiddelingskosten van 350 euro, waarvan wij 50 euro doneren aan het project. Bovenstaand project heeft enkele gratis (slaap) kamers binnen het centrum zelf waar je kunt verblijven. Je kunt in het centrum met de kinderen en de rest van het personeel mee eten. Daarnaast zijn er gastgezinnen waar je tegen een lage vergoeding bij zou kunnen verblijven.

Groetjes!

Gerelateerde artikelen