Vanaf nu zijn wij Grenzelooswerk Yobbers! 🎉
Lees meer!

Werken In Sydney

Sydney is de grootste stad van Australië met bijna 5 miljoen inwoners. Het heerlijke weer en de prachtige bezienswaardigheden lokken iedere avonturier. De stad bruist! Sydney is een stad waar twee werelden bijeenkomen. Lees snel verder en ontdek wat werken in Sydney voor jou kan betekenen.
Trustpilot 5 stars Review van Danique van der Snoek

Een betrouwbaar en loyale organisatie

Grenzelooswerk heeft mij geholpen om een baan in het buitenland te vinden dat echt bij mij past. Ze zijn nauw betrokken bij het proces en de medewerkers weten altijd wie je bent. Je kan terecht voor je vragen en eventuele twijfels. Ze bieden een uitgebreid platform in verschillende sectoren, je wensen en verwachtingen proberen ze veelal te overtreffen. Het fijnste vind ik de persoonlijke benadering, ook wanneer je geen vragen hebt nemen ze altijd van te voren contact met je op zodat zij zeker weten dat je voorbereid aan je nieuwe baan in het buitenland begint. Ze waarborgen het gevoel voor veiligheid, en je zou als persoon dan ook zeker het gevoel van erkenning ervaren. Bij Grenzelooswerk ben je geen nummer. Ik ondervond een zeer fijn proces bij een loyale en betrokken organisatie. ..lees meer

26 maart 2020

Must do’s in Sydney

Wanneer je gaat werken in Sydney is er genoeg te beleven, te zien en te ondernemen in je vrije tijd. Door het heerlijke warme weer in Sydney kun je veel van je vrije tijd doorbrengen op het strand. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Bondi Beach waar je heerlijk kunt relaxen, maar ook sportief bezig zijn. Pak je surfboard onder de arm en ga de zee in! Je zult niet de enige zijn. Kijk je ogen uit tijdens de ‘Bondi to Coogee Beach walk’, een geweldige kustroute van zes kilometer vol met mooie stranden, rotsen, rock pools en parken. De ideale plek om te barbecueën en te genieten van de zonsondergang samen met Australiërs en vele andere nationaliteiten die wonen en werken in Sydney. Wil je even ontsnappen aan de drukte van Sydney? Dan is hiken in de prachtige Blue Mountains, wat op steenworp afstand van Sydney ligt, een goed alternatief. Ervaar Sydney ook eens vanaf het water met de boot of ontdek het unieke Chinatown. No worries.. je zult je in ieder geval écht niet gaan vervelen wanneer je gaat werken in Australië.

Sydney skyline luchtballon

Belangrijke plekken en monumenten

Het symbool van Sydney, het Opera House, ligt midden in het Circular Quay, het centrum van Sydney. Door de vele bars, restaurants, pubs en theaters die hier gelegen zijn, is dit het een aantrekkelijke plek voor avonturiers. Vanaf het Opera House heb je uitzicht op het beroemde Harbour Bridge die je zelfs kan beklimmen. Bezoek ook de Sydney Tower die je een adembenemend uitzicht geeft over Sydney. Ook heeft de stad een gigantische haven van maar liefst 55 vierkante kilometer! In deze haven zijn jaarlijks ook de indrukwekkende vuurwerkshows tijdens oud en nieuw. Deze shows moet je echt gezien hebben tijdens het werken in Melbourne! Nog een interessante plek is Bondi Beach, het bekendste stadsstrand van Sydney. Dit strand heeft ook gediend als decor voor verschillende films en televisieseries!

Wonen en werken in Sydney

Yes! Jij hebt de knoop doorgehakt en je wil graag gaan wonen in Sydney. Super tof natuurlijk, want Sydney is een geweldige stad om te wonen. Sydney is een belangrijk knooppunt voor internationale handel en dat zul je ook gauw merken in het baanaanbod. Verstandig is ook om van te voren alvast wat onderzoek te doen naar hoe en waar jij het liefst wil wonen. Crows Nest en Bondi Junction zijn wijken vlakbij het centrum en super gezellig met veel winkels en restaurants. De stad kent veel treinverbinding waardoor je gemakkelijk overal kunt komen. Er gaan ook verbindingen naar andere grote steden als Brisbane, Melbourne en Perth! Tijdens het wonen in Sydney is het handig om een zogeheten Opal Card aan te schaffen. Deze kaart werkt een beetje hetzelfde als de Nederlandse OV-chipkaart.

Sydney vlag kind

Algemene informatie

Sydney is de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales, en niet van geheel Australië zoals veel mensen denken! De stad kent ook een gigantische biodiversiteit, van papegaaien en vogelbekdieren tot krokodillen en slangen. Sydney kent namelijk een aantal nationale parken. Een van deze parken is het Nationaal Park Royal. Het park is als tweede nationale park ter wereld uitgeroepen, na Yellowstone in de Verenigde Staten. Al die dieren kunnen hier leven vanwege het lekker warme klimaat, de gemiddelde temperatuur op jaarbasis in Sydney is 20 graden Celsius!

Wist je dat...

  • De haven van Sydney een natuurlijke haven is? Er zijn geen mensenhanden aan te pas gekomen!
  • Sydney ook wel Australia’s New York wordt genoemd?
  • Er ieder jaar met pasen een duck fashion show wordt gehouden?