Werken in Denemarken

Denemarken, het land dat in de top tien staat van gelukkigste landen ter wereld. Maar ook het land van de fjorden, vikingen en sprookjes van Hans Christian Andersen. Het is de ideale bestemming voor werken in het buitenland. Lees snel waarom!

Ontvang updates

Mis de laatste vacatures in Denemarken niet!

Op dit moment zijn er geen vacatures in Denemarken. Blijf op de hoogte van de laatste vacatures. Zodra er een nieuwe vacature online komt ontvang je gelijk een melding!

Trustpilot 5 stars Review van klant

Snelle en fijne communicatie

Ik verbleef al in Spanje, toen vond ik een toffe vacature in Alicante, gesolliciteerd, en super fijn en goed geholpen aan deze baan door Martin. Ik begin spoedig en kijk er mega naar uit! ..lees meer

14 oktober 2021

Klimaat

Het klimaat van Denemarken lijkt eigenlijk wel een beetje op dat van Nederland. Met niet extreem hete zomers en vrij zachte winters is Denemarken een heerlijk land om te wonen en werken. Ook is het weer er iets minder wisselvallig dan in Nederland (pluspuntje). Met in de zomer ongeveer 700 zonuren geniet jij hier héérlijk van het zonnetje! De fijne temperaturen in de zomer liggen vaak tussen de 20 en 24 graden.

Denemarken

Gewoontes & gebruiken

Denemarken staat bekend om zijn humor en vriendelijkheid. De inwoners staan open voor nieuwe vriendschappen en gaan graag een kopje koffie met je drinken. In Denemarken wordt een paar seconden stilte in een gesprek ook niet als ‘awkward’ ervaren (keep this in mind). Ze vinden juist dat dit ideaal is, zodat je even een minuutje na kunt denken. In het algemeen wordt er in Denemarken natuurlijk Deens gesproken, maar veel inwoners spreken ook goed Engels! Verder zijn de inwoners van Denemarken echte eetliefhebbers (kunnen wij ons prima in vinden). Het land heeft dan ook meerdere restaurants met michelinsterren. Tijdens wonen en werken in Denemarken moet je zeker de Scandinavische keuken proberen! Proef bijvoorbeeld een typische Deense ‘rød pølse’ (een soort hotdog) of het populaire ‘gravad laks’ (rauwe zalm).

Feestdagen

In Denemarken worden de meeste feestdagen die wij in Nederland hebben ook gevierd (Kerstmis, Pinksteren, Nieuwjaarsdag etc.). Verder zijn er ook nog een aantal andere nationale feestdagen die worden gevierd, zoals op 8 mei Store Bededag (grote biddag). Dit is een biddag (voor bijvoorbeeld het gewas) waarop de meeste inwoners niet hoeven te werken. Vaak worden er die dag warme tarwe broodjes gegeten (varme hveder). Ook is 5 juni een jaarlijkse nationale feestdag, namelijk Grudnlovsdag (dag van de grondwet). In principe is dat maar een ‘halve’ feestdag, want pas om 12 uur gaan de kantoren dicht.

Duinen in Denemarken

Tijdsverschil

Denemerken ligt in dezelfde tijdzone als Nederland waardoor er dus geen tijdsverschil is. Zo hoef je tijdens wonen en werken in Denemarken ook geen rekening te houden met het tijdsverschil om je familie en vrienden te kunnen bellen, ideaal! 

Aantal uren vliegen

Kopenhagen: 1 uur en 20 minuten

Aalborg: 1 uur en 15 minuten

Valuta

Tijdens wonen en werken in Denemarken kun je betalen met de Deense Kroon (DKK). Ook is het mogelijk om te betalen met je bankpas en creditcard. Moet je geld pinnen? Geen paniek, Denemarken heeft genoeg ‘hæveautomat’ (bankautomaten). Verder kun je ook contactloos afrekenen en in sommige toeristen plekjes kun je ook met euro’s betalen.

Toeristische steden/gebieden

Ga jij wonen en werken in Denemarken? Breng dan zeker een bezoekje aan de populaire hoofdstad Kopenhagen. Deze leuke stad zit vol met historische plekjes, maar heeft tegelijkertijd ook veel hippe hotspots! Bezoek bijvoorbeeld de schattige pastelkleurige huisjes op de NyHavn kade of ga winkelen op het Strøget plein. Ook kun je in Kopenhagen natuurlijk héérlijk eten en er zijn genoeg leuke restaurants en barretjes. Heb je het stadsleven wel even gezien? Ontdek dan de prachtige natuur van Denemerken. Wat dacht je van hiken langs de Møns Klint kliffen? Een indrukwekkend natuurgebied met spectaculaire krijtrotsen. Of maak bijvoorbeeld een roadtrip door de schitterende Deense duinen die ons stiekem wel een beetje aan Nederland doen denken.

Je eerste Deense woordjes!

  • Godmorgen! - Goedemorgen! 
  • Hvordan har du det? - Hoe gaat het?
  • Mit navn er … - Mijn naam is …
  • Jeg er fra … - Ik kom uit …
  • Mange tak. - Heel erg bedankt.
  • Farvel! - Tot ziens!
Nederland
Denemarken
Boodschappen
Aardappelen 1kg € 1,33 € 1,59
12 eieren € 2,31 € 3,10
1 Krop sla € 0,99 € 1,46
Huisvesting
Gemiddelde huurprijzen centrum (1-kamer appartement) € 989,12 € 894,79
Gemiddelde huurprijzen buiten centrum (1-kamer appartement) € 783,65 € 659,14
Recreatie
Huur tennisbaan € 18,20 € 23,29
Fitness abonnement € 28,72 € 31,89
Bioscoopticket € 11,00 € 13,39

Locaties in Denemarken